Παναθηναϊκός: Αυτά έκανε ο MVP Ουναΐ στην 5αρα του Μαρόκου

Ουναχί

bet365

Ο Αζεντίν Ουναΐ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην χθεσινή επικράτηση του Μαρόκου αφού όχι μόνο σκόραρε δύο γκολ κι έκανε μία ασίστ, αλλά αποτέλεσε και το σημείο αναφοράς στην μεσαία γραμμή της ομάδας του.

Το Μαρόκο επικράτησε με 5-0 της Κεντροαφρικανικής Ένωσης για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, έχοντας σχεδόν καπαρώσει την πρώτη θέση του ομίλου ήδη από την τρίτη αγωνιστική και ο Ουναΐ ήταν ο μεγάλος MVP της αναμέτρησης.

Ο 24χρονος μέσος του Παναθηναϊκού σκόραρε δύο τέρματα κι έδωσε μία ασίστ, κάτι που έχει καταφέρει μόλις άλλη μία φορά στην καριέρα του με την εθνική ομάδα της χώρας του ενώ ταυτόχρονα αποτέλεσε τον ρυθμιστή της μεσαίας γραμμής της βορειαφρικανικής χώρας.

Ο προπονητής του Μαρόκου, Βαλίντ Ρεγκραγκουί τοποθέτησε τον Ουναΐ σαν 8αρι δίπλα στον Σοφιάν Άμραμπατ, που ήταν ο καθαρός αμυντικός μέσος και πίσω από το δεκάρι της ομάδας, Ελίς Μπεν Σεγκχίρ. Εκείνος ήταν ουσιαστικά που συνέδεε τις γραμμές της ομάδας, αφού κινούνταν στους χώρους ανάμεσα κι έπαιρνε την μπάλα για να την προωθήσει, όχι τόσο κάνοντας χιλιόμετρα με αυτήν, αλλά κυρίως με πάσες, είτε κάθετες είτε προς τα πλάγια.

Οι χώροι που ο Ουναΐ ήρθε σε επαφή με την μπάλα:

 

ounahi

Ο Ουναΐ έκοβε και έραβε στην μεσαία γραμμή

Ο Μαροκινός μέσος κατόρθωσε να «στολίσει» μία πολύ καλή εμφάνιση αναφορικά με το ρόλο που του είχε ανατεθεί και αφορούσε περισσότερο την συμμετοχή στο build-up και την δημιουργία, με γκολ και ασίστ συνθέτοντας έτσι ένα εξαιρετικό βράδυ, που είχε ίσως ως μόνο ψεγάδι το αμυντικό κομμάτι, το οποίο βέβαια έτσι κι αλλιώς δεν είναι το δυνατό του, πόσο δε μάλλον σε μία επικράτηση που εξελίσσεται τόσο άνετα.

Η μπάλα περνούσε συνεχώς από τα πόδια του τόσο κατά τη διάρκεια του build up οσο και την διάρκεια της κυκλοφορίας στην επίθεση, με τον Ουναΐ να έχει εξαιρετικές αποφάσεις στο πότε και που έπρεπε να πασάρει παίζοντας άλλοτε πιο κάθετα κι άλλοτε με περισσότερη ασφάλεια.

Σύμφωνα με το Wyscout, έκανε συνολικά 114 ενέργειες στο παιχνίδι, με τις 86 να είναι επιτυχημένες και να φτάνει σ' ένα ποσοστό 75% ενώ έλαβε την μπάλα από τους συμπαίκτες του 76 φορές.

Οι πασές του Ουναΐ:

passes_ounahi.

Μέτρησε 77/91 πάσες ολοκληρώνοντας το παιχνίδι μ' ένα ποσοστό επιτυχίας στο 85% παρουσιάζοντας την ανάλογη ικανότητα και διαύγεια και στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου όπου είχε 8/16 πάσες και 3/6 πάσες προσπαθώντας να περάσει την μπάλα στο αντίπαλο κουτί. Αν δε βρισκόταν σε λίγο καλύτερη μέρα στο κομμάτι των μακρινών μεταβιβάσεων, όπου είχε 3/10, τα νούμερά του θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Στις φωτογραφίες παρακάτω μπορούμε να δούμε μερικές από τις δύσκολες κάθετες πάσες που επιχείρησε. Στην πρώτη περίπτωση, που είναι και στην αρχή του αγώνα, περνάει την μπάλα μέσα από ένα τρίγωνο αντιπάλων διασπώντας την γραμμή της άμυνάς του με την κάθετη αυτή πάσα.

ounahi

Στην δεύτερη περίπτωση διακρίνει την κίνηση του Ραχίμι και μία ωραία πάσα περνάει την μπάλα πάνω από τέσσερις παίκτες της Κεντροαφρικανικής Ένωσης, αν και τελικά ο συμπαίκτης του δεν προλαβαίνει, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μπλοκάρει. Στην ουσία όμως ο Ουναΐ με μία πάσα πέρασε δύο γραμμές άμυνας του αντιπάλου και κόντεψε να βγάλει τετ α τετ τον συμπαίκτη του.

Ounahi

Αντίστοιχη περίπτωση και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ο Μαροκινός μέσος βλέπει το κενό ανάμεσα στις γραμμές, αντιλαμβάνεται την κίνηση του Ελ Καμπί, που είναι «μανούλα» στις κινήσεις στην πλάτη της άμυνας του αντιπάλου και του περνάει την μπάλα.

ounahi

Όλα αυτά τα δείγματα είναι καλά και για τον Παναθηναϊκό, γιατί στην ουσιά πιστοποιούν την ικανότητα που έχει εκείνος στην δημιουργία και δη στο κάθετο ποδόσφαιρο που επιθυμεί να παίξει ο Ντιέγκο Αλόνσο στο «τριφύλλι». Βέβαια εδώ τον είδαμε σε μία ομάδα που αγωνίζεται εδώ και δύο χρόνια ενώ στο «τριφύλλι» έχει μόλις πέντε ματς, στα οποία βέβαια έχει δείξει τις δεξιότητές του.

Η γκολάρα, το 2/2 και η ασίστ

Το εντυπωσιακό όμως από το χθεσινό βράδυ κι εκείνο που δικαιολογημένα έκλεψε την... παράσταση ήταν τα δύο γκολ που πετύχε και η ασίστ που έδωσε, αφού είναι κάτι που δεν συνηθίζει στον βαθμό αυτό.

Ο Ουναΐ βρήκε δύο εκτελέσεις και δεν λάθεψε. Η δεύτερη μπορεί να ήταν έτοιμο γκολ, ωστόσο η πρώτη χρειάστηκε το δικό του ποιοτικό άγγιγμα για να γίνει γκολ. Όσο για την ασίστ που έδωσε στον Χακίμι για το 3-0, εκεί φάνηκε η απλότητα με την οποία παίζει ορισμένες στιγμές κάνοντας απλώς τη μία επαφή που χρειάζεται.

Κι όλα αυτά τα έκανε μέσα σε μόλις περίπου δέκα λεπτά.

Αρχικά πήρε την μπάλα από τον Μπελαμαρί στο 38ο λεπτό στα όρια της περιοχής, κοντρόλαρε με το δεξί και μ' ένα τρομερό τεχνικό σουτ έστειλε την μπάλα σχεδόν στο δεξιό «παράθυρο» της εστίας της Κεντροαφρικανικής Ένωσης για το 2-0.

blockquote class="instagram-media" data-instgrm-captioned="" data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/reel/DBCUfzCOc3v/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading" data-instgrm-version="14" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);">

Λίγο αργότερα, στο 45ο λεπτό, συνδυάστηκε άρτια με τον Χακίμι, ο οποίος ερχόμενος από τα δεξιά και κινούμενος παράλληλα στην περιοχή του αντιπάλου, ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, έδωσε στον επερχόμενο Ουναΐ, που με ένα ωραίο πάτημα του έστρωσε την μπάλα κι εκείνος εκτέλεσε άψογα με το αριστερό του για το 3-0.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 45+2' ο Ραχίμι μπήκε στην περιοχή, έδωσε στο πλάι στον Ελ Καμπί, εκείνος άλλαξε παιχνίδι για τον Εζαλζουλί, ο οποίος είδε τον Ουναΐ που έκανε κίνηση στο ύψος του πέναλτι και του πάσαρε την μπάλα, με τον μέσο του Παναθηναϊκού να προλάβει τον αντίπαλό του και να σκοράρει σχεδόν προ κενής εστίας.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα