Ο Μασούρας πρέπει να βρει λύση στη «διαφορά προσώπου» μεταξύ Εθνικής κι Ολυμπιακού

Ο Μασούρας πρέπει να βρει λύση στη «διαφορά προσώπου» μεταξύ Εθνικής κι Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta «κάτι» για τον Μασούρα με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι της Εθνικής.

Στο εκρηκτικό ξεκίνημα της Εθνικής χθες στο Καραϊσκάκη, στο γεμάτο από τελικές πρώτο 25λεπτο, ένας από τους πρωταγωνιστές ήταν σίγουρα ο Μασούρας.

Ο κυνηγός του Ολυμπιακού είχε κι ο ίδιος τρεις (!) από τις τελικές, την πρώτη σε μία κλασική γι΄ αυτόν φάση, με εναέριο σουτ που έδιωξε σωτήρια ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ, και τις άλλες δύο τελικές στην ίδια φάση, με τα σώματα των αμυνομένων να διώχνουν την μπάλα. Και πέρα, όμως, από τις ευκαιρίες, ήταν αυτός που πέρασε τρεις πολύ σημαντικές πάσες για άλλες τελικές, στον Μπακασέτα, τον Τζόλη και τον Παυλίδη.

Γενικά ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα και της Εθνικής και του Μασούρα, με αναπόφευκτες τις σκέψεις-γιατί εδώ και πολύ καιρό βλέπουμε έναν τόσο διαφορετικό Μασούρα στην Εθνική, σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Και μάλλον είναι προφανές ότι η απάντηση έχει να κάνει με τον ψυχολογικό παράγοντα. Στην Εθνική μάλλον νιώθει πιο σημαντικός, απ΄ όσο σημαντικός νιώθει να είναι στον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Εκεί, στην Εθνική, παίζει σχεδόν πάντα βασικός, και δη ανεξαρτήτως προπονητή (!), ενώ στον Ολυμπιακό έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα, τουλάχιστον επί Μεντιλίμπαρ, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ψυχολογία του, που παραμένει το άλφα και το ωμέγα στο ποδόσφαιρο. Απλά, από ένα σημείο και μετά πρέπει ο ίδιος ο διεθνής άσος να βρει τη λύση. Άλλωστε, είναι μεγάλο παιδί, σοβαρός και θετικός άνθρωπος.

 

masouras_mendilibar_intime

Να κάνει και την αυτοκριτική του π.χ. για το γεγονός ότι εδώ και πάνω από οκτώ μήνες, όσο δηλαδή είναι ο Βάσκος προπονητής στον πάγκο του Ολυμπιακού, έχει σκοράρει μόλις ένα γκολ, στην πρεμιέρα φέτος στο Βόλο, και αν είμαστε και ρεαλιστές, θα μπορούσε να χρεωθεί και ως αυτογκόλ η συγκεκριμένη φάση, καθώς στο σουτ που επιχείρησε άλλαξε η πορεία σε ένα αντίπαλο αμυντικό. Όπως κι αν έχει, πρόκειται για απογοητευτικό απολογισμό, καθώς αυτό το μοναδικό γκολ σε οκτώ μήνες συνοδεύεται κι από μόλις μία ασίστ (στο 6-1 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία).

Ούτε μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν παίρνει ευκαιρίες ο Μασούρας από τον Μεντιλίμπαρ: σε ένα σύνολο 32 αγώνων με τον έμπειρο τεχνικό στον πάγκο του Ολυμπιακού, έχει παίξει εννιά ματς βασικός και 15 αλλαγή. Δεν είναι καθόλου λίγα! Ακόμη και από τα οκτώ στα οποία δεν έχει παίξει, στα τέσσερα ήταν τραυματίας από την Εθνική, τον περασμένο μήνα.

Άρα, ο Μεντιλίμπαρ στην πραγματικότητα δεν τον έχει βάλει σε μόλις τέσσερα παιχνίδια, εκ των οποίων στο ένα λόγω καρτών. Συνεπώς σε μόνο τρία ματς (δύο ήταν στον πάγκο και σε ένα εκτός αποστολής). Μήπως πρέπει να σκεφθεί ο διεθνής μας επιθετικός αν έχει βάλει κάτι στο μυαλό του που δεν ισχύει κι έτσι κάνει τον εαυτό του να μην νιώθει τόσο σημαντικός στον Ολυμπιακό, όσο στην Εθνική...

Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του ανανέωσε το συμβόλαιο, δείχνοντας του εμπιστοσύνη. Όπως την εμπιστοσύνη του δείχνει κι ο κόσμος της ομάδας. Πρέπει κι ο Μασούρας να ανταποκριθεί σε όλα αυτά. Όπως ανταποκρίνονταν, είναι αλήθεια, επί τόσα χρόνια.

Άσχετο:

Ο Μπερνάρντο Παλμέϊρο ανέλαβε τεχνικός διευθυντής στην Σπόρντινγκ Λισαβώνας στη θέση του Ούγκο Βιάνα, που πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι, αντί του Μπεγκιριστάιν.

Τι μας ενδιαφέρει; Ο Παλμέϊρο δούλεψε όλη την περασμένη σεζόν ως τεχνικός διευθυντής στη Ρίο Άβε και ήταν από τους πρωτεργάτες της μεταβίβασης του μετοχικού πακέτου του πορτογαλικού συλλόγου στον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Πρόκειται για Πορτογάλο δικηγόρο με εμπλοκή σε μεγάλα ποδοσφαιρικά deal, όπως για παράδειγμα στη μεταγραφή του Παλίνια στην Μπάγερν με 50 εκ. Ευρώ από τη Φούλαμ.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Από μία στιγμή μπορεί να κριθούν τα πάντα. Ξεκινάει χθες το παιχνίδι, πάει να κάνει χτίσιμο παιχνιδιού από πίσω η Εθνική και ο Κουρμπέλης λαθεύει. Βγαίνει μπροστά σε ιδανική θέση για γκολ ο Ιρλανδός φορ Φέργκιουσον και αστοχεί, υπό την πίεση του Ρότα, που έσπευσε να καλύψει το λάθος του συμπαίκτη του.

kourbelis_intime

Αν σε αυτή τη φάση η Εθνική βρίσκονταν πίσω στο σκορ, θα μπορούσε να αλλάξει όλο το παιχνίδι και να γίνει πολύ πιο δύσκολο για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Έφυγε η μπάλα άουτ, ηρέμησε η Εθνική και όλα βρήκαν τον δρόμο τους. Αφού χρειάστηκε η μπάλα να κοντράρει στο σουτ του Μπακασέτα και να καταλήξει στα δίκτυα του Κέλεχερ.

Αλλά ισχύει πάντα το ίδιο: έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Χρειάζεται και τύχη. Μόνο που η τύχη πάει σε συντριπτικό βαθμό, σε αυτούς που προσπαθούν περισσότερο.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.