Παναθηναϊκός: Η δύσκολη εξίσωση που καλείται να λύσει ο Ντιέγκο Αλόνσο

Παναθηναϊκός: Η δύσκολη εξίσωση που καλείται να λύσει ο Ντιέγκο Αλόνσο

Νίκος Αθανασίου
Ο Ντιέγκο Αλόνσο

bet365

Ο Ντιέγκο Αλόνσο σε μία κρίσιμη καμπή της σεζόν πρέπει να παρουσιάσει έναν Παναθηναϊκό πνευματικά έτοιμο μετά το σοκ της απώλειας του Τζορτζ Μπάλντοκ αλλά και λύσεις στο αγωνιστικό κομμάτι, ειδικά στην επίθεση μετά τον τραυματισμό του Φώτη Ιωαννίδη.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σήμερα το απόγευμα στις προπονήσεις μετά την άδεια τεσσάρων ημερών που ήρθε ως φυσικό επακόλουθο του αδόκητου χαμού του Τζορτζ Μπάλντοκ. Σε αυτό το διάστημα οι παίκτες των «πρασίνων» προσπάθησαν να διαχειριστούν το σοκ που έφερε η απώλεια του συμπαίκτη τους, ωστόσο, όπως είναι λογικό, η στεναχώρια παραμένει μεγάλη. Σε ολόκληρο τον σύλλογο.

Από κει και πέρα. οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους την δύσκολη εκτός έδρας αποστολής με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο την Κυριακή στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ο Ντιέγκο Αλόνσο σε μία πολύ κρίσιμη καμπή της σεζόν καλείται να βρει την λύση σε μία πολύ δύσκολη εξίσωση. Τόσο πνευματικά όσο και αγωνιστικά.

Πνευματικά θα πρέπει να βοηθήσει την ομάδα του να ξεπεράσει την ανθρώπινη τραγωδία που βίωσε και να παρουσιαστεί ένας καλός Παναθηναϊκός στο χορτάρι του «Γεντί Κουλέ». Προφανώς δεν είναι εύκολο, προφανώς αυτές οι καταστάσεις δεν έχουν εγχειρίδιο χρήσης και συμπεριφοράς. Το παράδειγμα της Εθνικής Ελλάδος, πάντως, είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για το πως το σύνολο βρήκε έξτρα κίνητρα στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας και για τον αδικοχαμένο Τζορτζ.

Από κει και πέρα, σε θέματα καθαρά ποδοσφαιρικά, ο Αλόνσο πρέπει να βρει λύσεις σε μία σειρά από συνθήκες και καταστάσεις που χρειάζονται ειδική διαχείριση και βελτίωση. Ο 49χρονος κόουτς θα πρέπει να:

 
  • Βρει την λύση ή τις λύσεις στο ποιοτικό κενό που άφησε ο τραυματισμός του Φώτη Ιωαννίδη, του πιο επιδραστικού παίκτη στο έμψυχο δυναμικό. Είναι δεδομένο πως μιλάμε για άλλη ομάδα όταν απουσιάζει ο Έλληνας φορ αλλά το «τριφύλλι» πρέπει να δημιουργήσει μέσα στο γήπεδο τις καταστάσεις που θα καλύψουν αυτή την σημαντική απουσία.
  • Παρουσιάσει έναν Παναθηναϊκό σαφώς πιο βελτιωμένο στο ανασταλτικό κομμάτι. Στις πρώτες επτά αγωνιστικές της Super League, οι «πράσινοι» έχουν την δεύτερη χειρότερη αμυντική επίδοση σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Το να προσφέρεις 1.51xGoals στον αντίπαλο ανά παιχνίδι, παραπέμπει σε ομάδα που παλεύει να σώσει την κατηγορία, όχι να πάρει το πρωτάθλημα.
  • Eμφανίσει έναν Παναθηναϊκό που θα βρίσκει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει. Για παράδειγμα στη Βοσνία αλλά και στο «αιώνιο» ντέρμπι η ομάδα του ήταν ανώτερη αλλά δεν έφτασε στο ζητούμενο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα