Κλέιμαν στο Gazzetta: «Πάντα έλεγα ότι όταν σταματήσω να είμαι τέρμα, θα έπαιζα επιθετικός»

Κλέιμαν

bet365

Ο Μπόρις Κλέιμαν, έκανε την επιστροφή του στα γήπεδα παίζοντας ως φορ για τον Αγροτικό Καστρίτσας και μέσω του Gazzetta μιλά για την απόφασή του αυτή, τη σημασία της ψυχικής υγείας και τα... κτηματομεσιτικά!

Στροφή στην καριέρα του έκανε ο Μπόρις Κλέιμαν, καθώς ο Ισραηλινός πορτιέρε… κρέμασε τα γάντια του και συνεχίζει στο ποδόσφαιρο από άλλη θέση και πιο συγκεκριμένα αυτή του φορ.

Ο 33χρονος, που ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν στα Χανιά με τη μορφή του δανεισμού από τον ΠΑΣ Γιάννινα, έμεινε ελεύθερος από τον «Αγιαξ της Ηπείρου» και εντάχθηκε στο δυναμικό του Αγροτικού Καστρίτσας που συμμετέχει στην Α' ΕΠΣ Ηπείρου, πετυχαίνοντας μάλιστα και το πρώτο του γκολ.

Mέσω του Gazzetta, μιλάει για την απόφασή του να επιστρέψει στη δράση σε ερασιτεχνικό επίπεδο, αναφέρεται στην ενασχόλησή του ως mental coach, ενώ αναφέρεται και στα κτηματομεσιτικά που έχουν μπει στη ζωή του.

Γιατί επέλεξες να αγωνιστείς στην Ελλάδα στην ΕΠΣ Ηπείρου;

 

«Επέλεξα να ζήσω εδώ γιατί η οικογένειά μου είχε μια βαθιά σύνδεση με την περιοχή και νιώθει ωραία εδώ. Τα παιδιά μου πηγαίνουν εδώ νηπιαγωγείο και σχολείο, συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες και έχουν κάνει φίλους. Η γυναίκα μου και εγώ έχουμε χτίσει επίσης ισχυρές φιλίες σ' αυτήν την κοινότητα. Η πόλη προσφέρει όλα όσα χρειαζόμαστε και μας αρέσει πραγματικά να ζούμε εδώ».

Η θέση του επιθετικού πώς προέκυψε; Σε έχουμε μάθει να παίζεις τέρμα.

«Άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο περίπου στην ηλικία των επτά ετών και πάντα ήμουν μέσα. Από την αρχή, είχα πάντα το κίνητρο να γίνω παίκτης. Ακόμη και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων ως τερματοφύλακας με τις ομάδες μου, μερικές φορές γυρνούσα και έπαιζα ως παίκτης. Πάντα έλεγα ότι μόλις σταματούσα να είμαι τερματοφύλακας, θα προσπαθούσα να παίξω ως επιθετικός και είμαι πολύ χαρούμενος που μου βγήκε σε καλό».

Επίσης, βοηθάς και νεαρούς τερματοφύλακες με την ψυχική τους υγεία. Σωστά;

«Ως mental coach, συνεργάζομαι με τερματοφύλακες, αθλητές, νέους παίκτες, ακόμα και νέους επιχειρηματίες. Έχω περάσει πολλά στη ζωή, τόσο στην καριέρα όσο και εκτός αθλητισμού. Όλα όσα έχω βιώσει είναι αρκετά για να ξέρω ότι η πιο σημαντική πτυχή για έναν άνθρωπος είναι η ψυχική του πλευρά. Αν δεν είμαστε σε θέση να αποδώσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας στις κρίσιμες στιγμές, τότε αυτό είναι πρόβλημα. Απολαμβάνω πραγματικά αυτή τη δουλειά και νιώθω ότι εξακολουθώ να είμαι μέρος κάτι μεγαλύτερου όταν βοηθάω αθλητές ή νέους επιχειρηματίες και βλέπω τα θετικά αποτελέσματα

Τα πλάνα σου ποια είναι για το μέλλον τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο;

«Όπως ανέφερα, αυτήν τη στιγμή μένουμε στα Γιάννενα και αγωνίζομαι ως επιθετικός στην Καστρίτσα. Απολαμβάνουμε πραγματικά το χρόνο μας εδώ. Ίδρυσα επίσης μια κτηματομεσιτική εταιρεία που ονομάζεται Eclect Group και έχουμε αρκετά έργα σε εξέλιξη. Παράλληλα, συνεχίζω να εργάζομαι ως mental coach, όπως προείπαμε και να αγαπώ την κάθε στιγμή που ζω».

@Photo credits: INTIME, @ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα