Παναθηναϊκός: Ο ακούραστος Μλαντένοβιτς και ο παράγοντας Μαξ

Παναθηναϊκός: Ο ακούραστος Μλαντένοβιτς και ο παράγοντας Μαξ

Ο Μλαντένοβιτς που δεν σταματάει να παίζει, η μεταγραφή του Μαξ και τα χίλια κύματα που έχει περάσει.

bet365

Ο Μλαντένοβιτς που δεν σταματάει να παίζει, η μεταγραφή του Μαξ και τα... χίλια κύματα που έχει περάσει.

Ο Παναθηναϊκός άφησε ελεύθερο τον Χουάνκαρ το καλοκαίρι προκειμένου να προχωρήσει σε μία κίνηση-αναβάθμιση στην θέση του αριστερού μπακ, φέρνοντας έναν ποδοσφαιριστή που θα έπαιρνε... σπίτι, όπως λέμε, την φανέλα του βασικού από τον μαχητικό Μλαντένοβιτς.

Οι μέρες που περνούσαν και υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στη εξεύρεση του εκλεκτού για την συγκεκριμένη θέση, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως αποτελούσε και μία από τις προτεραιότητες του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας για το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Τελικά το όνομα που προκρίθηκε ήταν εκείνο του Φίλιπ Μαξ, που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αγωνιζόταν στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η μετακίνησή του κόστισε 1 εκατ. ευρώ στο «τριφύλλι» κι ένα καλό συμβόλαιο τριών ετών.

Δυστυχώς εκείνος δεν πρόλαβε καθόλου την προετοιμασία και τα φιλικά των «πρασίνων» με αποτέλεσμα να χρειαστεί ένα διάστημα δύο εβδομάδων μέχρι να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα.

 

Το βάπτισμα του πυρός ήρθε στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος κόντρα στον Αστέρα Aktor, με τον ίδιο να παίρνει θέση βασικού εξαιτίας του ροτέισον που έπρεπε να γίνει για τον αγώνα με την Λανς. Το ίδιο συνέβη και στο επόμενο παιχνίδι της λίγκας κόντρα στον Λεβαδειακό, αφού ακολουθούσε ο επαναληπτικός με τους Γάλλους.

Και στα δύο ματς αυτά ο Παναθηναϊκός είχε κακή εικόνα, το πρώτο το έχασε μάλιστα με 1-0 μέσα στην έδρα του και το δεύτερο το πήρε στις καθυστερήσεις, με το ίδιο σκορ, χάρη σε τέρμα του Σπόραρ στις καθυστερήσεις.

Η τρίτη του συμμετοχή και τελευταία μέχρι σήμερα ήταν στο ματς με την Athens Kallithea στην Λεωφόρο, με την οποία οι «πράσινοι» ήρθαν ισόπαλοι 2-2 κάνοντας μία από τις χειρότερες εμφανίσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Η εικόνα του Γερμανού στα παιχνίδια αυτά δεν ήταν ενθαρρυντική, αφού ο Μαξ δεν έδειχνε να έχει φτάσει ακόμα στην κατάσταση που έπρεπε.

Τα προβλήματα του Μαξ έκαναν τον Μλαντένοβιτς πρώτο σε λεπτά

Στην συνέχεια ξεκίνησε το ρεσιτάλ ατυχίας του Γερμανού. Αρχικά, κόλλησε μία ίωση που τον οδήγησε να χάσει ορισμένες προπονήσεις. Με τον ΠΑΟΚ έμεινε στον πάγκο κι έκτοτε είναι εκτός αποστολής, αφού στα τέλη Σεπτεμβρίου έπαθε διάστρεμμα και στις αρχές του Οκτωβρίου προέκυψε νέο πρόβλημα με φλεγμονή στον αστράγαλο, το οποίο τον ταλαιπωρεί μέχρι και σήμερα.

Η κατάσταση αυτή που έχει δημιουργηθεί με τον Μαξ ανάγκασε τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα παιχνίδια από τον Ντιέγκο Αλόνσο. Ο Σέρβος αριστερός μπακ έγινε έτσι ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής παίκτης του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής στη σεζόν φτάνοντας τα 1.230 (βρίσκεται οριακά μπροστά από τους Ντραγκόφσκι και Γεβντάι) έχοντας ξεκινήσει βασικός σε 12 απ' αυτά (!!).

Η συνέπεια του αυτή δεν έχει πάρει την σημασία που της αξίζει λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο κακό αυτό ξεκίνημα του «τριφυλλιού» στην σεζόν. Όμως, ο Μλαντένοβιτς έχει συνεισφέρει με την ικανότητά του αυτή να παίζει ασταμάτητα στο να έχει ο Ντιέγκο Αλόνσο ένα πονοκέφαλο λιγότερο στο κεφάλι του.

Κι αν κανείς συνδυάσει την αξιοπρεπή εικόνα του στο γήπεδο με την συνέπειά του παίρνει ένα εξαιρετικό πακέτο παίκτη, ο οποίος θα έχει τον ρόλο να μην... αφήνει σε ησυχία τον βασικό που θα έχει μπροστά του.

Ωστόσο είναι λογικό πως η κατάστασή αυτή δεν γίνεται να συνεχιστεί. Από την επανέναρξη και μέχρι την επόμενη διακοπή των εθνικών ομάδων, ο Παναθηναϊκός θα έχει ματς ανά τρεις μέρες κι ακόμη κι αν ο Μλαντένοβιτς έχει τα κουράγια να παίζει τόσο συχνά, η συνθήκη αυτή θα αρχίσει να βλάπτει την απόδοσή του.

Κι αν πριν υπήρχε και η λύση-μπαλαντέρ που ακούει στο όνομα Γιάννης Κώτσιρας σαν τελευταία επιλογή, σε περίπτωση που χρειαζόταν να πάρει ο Σέρβος κάποιες ανάσες, τώρα με τον θάνατο του Μπάλντοκ και την περιθωριοποίηση του Βαγιαννίδη (πάντα με βάση τα τωρινά δεδομένα) δεν υπάρχει ούτε αυτή.

Καταλαβαίνει κανείς πως η εισαγωγή του Φίλιπ Μαξ στο ροτέισον της ομάδας είναι αναγκαία και είναι λογικό ο Αλόνσο να περιμένει πως και πως τον Γερμανό να ξεπεράσει το τελευταίο του πρόβλημα και να επανέλθει σε μία καλή κατάσταση για να αρχίσει να παίρνει παιχνίδια και να βγάλει στο γήπεδο τον καλό του εαυτό.

Άλλωστε στο κρίσιμο διάστημα που διανύει αυτή τη στιγμή η ομάδα, δεν περισσεύει κανείς, πόσο μάλλον κάποιος που έχει την ποιότητα να γίνει και βασική επιλογή.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα