Κωστούλας, Καρέτσας: Σπουδαία αναγνώριση από τη «Guardian», στη λίστα με τα κορυφαία ταλέντα του κόσμου

Newsroom
Κωστούλας

bet365

Ανάμεσα στα 60 κορυφαία ταλέντα που έχουν γεννηθεί το 2007, η βρετανική «Guardian» έχει στη λίστα της δύο ελληνόπουλα, τον Χαράλαμπο Κωστούλα και τον Κωνσταντίνο Καρέτσα.

Η «Guardian» δημοσίευσε, ως είθισται να κάνει τα τελευταία χρόνια, τη λίστα με τα 60 κορυφαία ταλέντα από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για περιπτώσεις νεαρών ποδοσφαιριστών, γεννημένων το 2007, οι οποίοι αποτελούν τη λεγόμενη Next Generation.

Η φετινή εκδοχή της εν λόγω κατηγορίας περιλαμβάνει και δύο ελληνόπουλα. Ο λόγος για τους Χαράλαμπο Κωστούλα του Ολυμπιακού και Κωνσταντίνο Καρέτσα της Γενκ που βλέπουν τα ονόματά τους πλάι σε εκείνο του Λαμίν Γιαμάλ, όπως και του Πάου Κουμπαρσί, μεταξύ άλλων.

Για τον Κωστούλα, ο δημοσιογράφος Μάικλ Γιόκιν γράφει:

«Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία κατακτώντας το Conference League την περασμένη σεζόν, αλλά η κατάκτηση του Uefa Youth League δεν είναι λιγότερο αξιοσημείωτο. Ο Κωστούλας ήταν το νεαρότερο μέλος της ομάδας που κέρδισε την Ίντερ και την Μπάγερν Μονάχου στην πορεία της προς τον τελικό, όπου η Μίλαν νικήθηκε με 3-0.

 

Ο δυναμικός σέντερ-φορ σκόραρε πέντε φορές και έσωσε δύο ασίστ σε οκτώ ματς, κλέβοντας την παράταση με την διορατικότητά του στο γήπεδο και την εξαιρετική του ικανότητα στις μεταβιβάσεις. Καλός στον αέρα, δημιουργεί μία μόνιμη απειλή στην μεγάλη περιοχή, όμως αρέσκεται να παίζει και μακριά από αυτή, χάρη στα γρήγορα πόδια του. Μετά από μία γεμάτη προετοιμασία, κλήθηκε στην πρώτη ομάδα από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και έκανε το ντεμπούτο του στο κορυφαίο επίπεδο τον Αύγουστο. Ο Ολυμπιακός έχει την τάση να είναι... ανυπόμονος με τους γηγενείς στράικερ, όμως ο Κωστούλας αξίζει μία ευκαιρία για να αποδείξει την αξία του».

Ο ίδιος δημοσιογράφος, αναφέρει τα εξής για τον Καρέτσα, χωρίς όμως να αναφερθεί στις ελληνικές ρίζες του παίκτη της Γκενκ:

«Την 1η Σεπτεμβρίου του 2023 ο Καρέτσας έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο Βέλγιο, βρίσκοντας δίχτυα με ένα φαλτσαριστό διαγώνιο σουτ, το οποίο έκανε με το υποτιθέμενα κακό του πόδι, το δεξί. Αυτή η στιγμή που ήρθε παίζοντας με τους νέους της Γκενκ απέναντι στους νέους της Άντερλεχτ, ήταν εξόχως συμβολική.

Ήδη συγκρίνεται από κάποιους με μερικούς από τους σπουδαιότερους απόφοιτους της ακαδημίας της Γκενκ, όπως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο ταλαντούχος πλέι-μέικερ αγνόησε προτάσεις από την Μάντσεστερ Σίτι, την Μπορούσια Ντόρτμουντ και τον Άγιαξ, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί με σταθερά βήματα. Μετά από μία σεζόν στην δεύτερη κατηγορία, έκανε το ντεμπούτο του τον Μάιο με την Γκενκ και έγινε βασικός φέτος μόλις σε ηλικία 16 ετών, εκμεταλλευόμενος την μεταγραφή του Μπιλάλ Ελ-Κανούς στην Λέστερ.

Εκπληκτικός στην ικανότητα της ντρίμπλας, διαβάζει καλά το παιχνίδι, λατρεύει να παίζει με κάθετες μπαλιές, όπως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, και διαθέτει ένα αξιοπρεπές σουτ από κάθε απόσταση. Οι Βέλγοι οπαδοί ελπίζουν ότι ο Καρέτσας μπορεί να γίνει ο ηγέτης της νέας γενιάς».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα