Ολυμπιακός: Μάλλον έπρεπε να ποντάρει σε άλλο άλογο..

Ολυμπιακός: Μάλλον έπρεπε να ποντάρει σε άλλο άλογο..

Ολυμπιακός: Μάλλον έπρεπε να ποντάρει σε άλλο άλογο..

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι της Εθνικής Ελπίδων.

Βρήκα ένα βιντεάκι με όλα τα στιγμιότυπα από το Κροατία-Ελλάδα 3-2 χθες στις Ελπίδες, κάπου 12 λεπτά με όλες τις καλές στιγμές του αγώνα, που έφερε τον αποκλεισμό της Εθνικής μας από τη συνέχεια του ΓΙΟΥΡΟ.

Νομίζω ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής Ταουσιάνης θα μετάνιωσε πικρά που επέλεξε να επενδύσει πάνω στον Κούτσια για να πάρει το διπλό. Ίσως είχε μία λογική η απόφαση του, υπό την έννοια ότι μιλάμε για τον πιο μεγάλο σε ηλικία (οδεύει στα 21) επιθετικό της ομάδας και με παρουσία εδώ κι ενάμισι χρόνο στο MLS με τους Σικάγο Φάϊρ. Αλλά σε καλύτερη κατάσταση από τους κυνηγούς της Κ21 ήταν ο Κωστούλας, τόσο σε επίπεδο φόρμας με τον Ολυμπιακό, όσο και σε επίπεδο σκοραρίσματος με την Εθνική, καθώς αυτός είχε βάλει το γκολ της ομάδας στην Σλοβακία λίγες ημέρες νωρίτερα.

Ο Ταουσιάνης επέλεξε να αφήσει τον Κωστούλα σε ρόλο περιφερειακό, κατά βάση εξτρέμ και μόνο ανά φάσεις και δεύτερου φορ, και να ποντάρει για το γκολ εν τέλει σε λάθος άλογο: ο Κούτσιας βρέθηκε πέντε φορές (!!!) σε θέση για να σκοράρει και δεν είναι ότι δεν σκόραρε ποτέ, είναι ότι οι τελικές του ήταν η μία πιο απογοητευτική από την άλλη. Το παιδί δεν είχε ρέντα, ενώ έκανε καλές κινήσεις δεν μπορούσε να τελειώσει καμία φάση σωστά, αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, αλλά ο προπονητής της Κ21 επέμεινε ως το τέλος. Και δεν δικαιώθηκε ποτέ.

 

α

Θα έλεγα ότι αποκορύφωμα ήταν οι δύο μεγάλες ευκαιρίες που έχασε ο Κούτσιας μετά το 2-2, για να κάνει δηλαδή το 2-3 και να δώσει προβάδισμα πρόκρισης στην Εθνική μας, αλλά και στις δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τις έξοχες πάσες του Μπακούλα, που τον έβγαλε σε θέση βολής απέναντι από τον Κροάτη γκολκίπερ. Την ίδια ώρα, ο Κωστούλας παρότι δεν έπαιζε όσο κοντά έπρεπε στην περιοχή είχε μπορέσει να μειώσει το σκορ σε 1-2 με κοντινή κεφαλιά από καλοζυγισμένη σέντρα του Μουζακίτη σε εκτέλεση κόρνερ με κομπίνα, ενώ πριν το γκολ είχε και μια επικίνδυνη, αλλά άστοχη κεφαλιά, σε σέντρα του Κωστή της Ατλέτικο Μαδρίτης, που έχει καλό αριστερό πόδι, στιλ Κάρμο.

Ο κυνηγός του Ολυμπιακού ήταν μέσα και στη φάση του 2-2, που ξεκίνησε από δική του πολύ καλή ενέργεια, ενώ ο Μπακούλας ισοφάρισε προσωρινά με ένα όμορφο σουτ κι ο Μουζακίτης είχε κι αυτός ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας τον νίκησε στο σουτ που επιχείρησε, αφού πρώτα έπαιξε ωραία κάθετα, συνεργάστηκε και πάτησε περιοχή.

Γενικά ήταν καλή η παρουσία των τριών παιδιών του Ολυμπιακού, του Μουζακίτη, του Μπακούλα και του Κωστούλα, από τη μέση και πάνω. Ήταν πρωταγωνιστές σε έξι φάσεις!

Άσχετο: Δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι η Κροατία κέρδισε, κι άρα συνεχίζει, άδικα. Καθώς και αξιοποίησε τις ευκαιρίες της, και είχε κι άλλες, απέναντι σε μία ελληνική ομάδα που άφηνε πολλούς χώρους και μία άμυνα που σπάνια έκοβε, αλλά και είχε ένα ακόμη κανονικό γκολ που της ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάϊντ.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Η καλή εικόνα της Εθνικής Κ21 στην Κροατία ήταν κυρίως στο α΄ ημίχρονο, παρότι δέχθηκε δύο γκολ κι έμεινε πίσω στο σκορ. Στο πρώτο μισό του β΄ημιχρόνου οι Κροάτες πραγματικά ήταν ανώτεροι τουλάχιστον ένα επίπεδο, αλλά στο δεύτερο μισό του β΄ημιχρόνου οι νεαροί παίκτες μας θα μπορούσαν να είχαν κλέψει τη νικη με τις ευκαιρίες του Κούτσια από τις μπαλιές του Μπακούλα.

α

Εκεί που δεν ήταν καλή η Ελπίδων ήταν στο αμυντικό και γενικά στο ανασταλτικό κομμάτι. Και οι δύο στόπερ, ο Κωστής κι ο Κωνσταντόπουλος, υπέφεραν, όπως κι ο δεξιός μπακ Κουτσογούλας (δανεικός από τον Ολυμπιακό στον Πανσερραϊκό), ενώ κι ο αριστερός μπακ Αποστολόπουλος δεν είχε τις καλύτερες αντιδράσεις στα γκολ των Κροατών, που τελικά πήραν το τρίποντο από μία κοντινή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του ψηλού τους στόπερ σε εκτέλεση κόρνερ, με τον Κωστούλα κι αυτός να μην μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο στη συγκεκριμένη φάση.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.