Παναθηναϊκός: Ο έλεγχος των διεθνών του «τριφυλλιού»
- Το σοκ με τον Μπάλντοκ, το 2/2 και η στάση-παράδειγμα προς μίμηση του Μπακασέτα
- Νίκες και εξαιρετικές εμφανίσεις για Ουναΐ, βασικοί οι Σπόραρ, Τσέριν, Ίνγκασον και Μαξίμοβιτς
Το «παράθυρο» των εθνικών ομάδων για τον μήνα Οκτώβριο έφτασε στο τέλος του τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/10), με τον Φακούντο Πελίστρι να είναι χρονικά ο τελευταίος παίκτης του Παναθηναϊκού, που ρίχθηκε στην μάχη για την εθνική του ομάδα, με την Ουρουγουάη να υποδέχεται το Εκουαδόρ, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να νικήσει, μένοντας στο 0-0.
Οι «πράσινοι» συνολικά είχαν οκτώ παίκτες του που κλήθηκαν στις εθνικές τους ομάδες στο διάστημα αυτό, ένας αριθμός που θα ήταν μεγαλύτερος, αν οι Ντραγκόφσκι και Ιωαννίδης δεν είχαν προβλήματα τραυματισμών, που τους στέρησαν την συμμετοχή τους ενώ είχαν βρεθεί στις κλήσεις των ομάδων τους.
Και πάλι όμως το νούμερο αυτό δεν είναι διόλου μικρό, ειδικά όταν πρόκειται για παίκτες που αποτελούν σημαντικά «γρανάζια» στις ομάδες των χωρών τους, μερικές εκ των οποίων βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο (π.χ. Ουρουγουάη, Μαρόκο, Σερβία).
Το σοκ με τον Μπάλντοκ, το 2/2 και η στάση-παράδειγμα προς μίμηση του Μπακασέτα
Πάμε όμως να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι έκαναν οι οκτώ εκπρόσωποι του «τριφυλλιού» στην διεθνή... σκηνή ξεκινώντας από τα «δικά» μας τα παιδιά. Ο Τάσος Μπακασέτας και ο Γιώργος Βαγιαννίδης πέρασαν δύσκολες μέρες στο «παράθυρο» αυτό εξαιτίας του θανάτου του συμπαίκτη τους, τόσο στην Εθνική όσο και στον Παναθηναϊκό, Τζορτζ Μπάλντοκ που σημάδεψε τα παιχνίδια της Ελλάδας με την Αγγλία και την Ιρλανδία.
Ο δε αρχηγός της Εθνικής ομάδας, που ήταν εκείνος ο οποίος πρώτος πληροφορήθηκε την απώλεια αυτή, αναδείχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του διαστήματος αυτού, εντός κι εκτός γηπέδου, αναδεικνύοντας την τεράστια προσωπικότητα που διαθέτει.
Η κίνησή του να σηκώσει την φανέλα του Μπάλντοκ, όταν οι παίκτες της Εθνικής ομάδας, μετά τη νίκη επί της Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ», πήγαν στους Έλληνες οπαδούς, η ομιλία του πριν το ματς και οι δηλώσεις του μετά, αλλά και ο πανηγυρισμός του στο γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ιρλανδία προκάλεσαν ένα τεράστιο κύμα θαυμασμού για την συμπεριφορά του.
Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, οι δύο Έλληνες παίκτες έκαναν το 2/2, αφού η Ελλάδα κέρδισε την Αγγλία με 2-1 στο «Γουέμπλεϊ» κι έπειτα την Ιρλανδία με 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο, αρχηγός της Εθνικής, Τάσος Μπακασέτας ξεκίνησε βασικός και στα δύο παιχνίδια βγαίνοντας προς το φινάλε τους ως αλλαγή και σε κείνο με τους Ιρλανδούς κατόρθωσε μάλιστα να σκοράρει κι ένα υπέροχο τέρμα για το 1-0 της Εθνικής ομάδας φτάνοντας τα 16 γκολ σε 71 αγώνες.
Ο Γιώργος Βαγιαννίδης από την άλλη πέρασε ως αλλαγή στο τέλος του αγώνα με την Αγγλία κάνοντας την τέταρτη εμφάνισή του με το εθνόσημο ενώ έμεινε στον πάγκο στο ματς με την Ιρλανδία, αφού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προτίμησε να χρησιμοποιήσει τον Λάζαρο Ρότα, που έκανε αρκετά καλά ματς.
Νίκες και εξαιρετικές εμφανίσεις για Ουναΐ, βασικοί οι Σπόραρ, Τσέριν, Ίνγκασον και Μαξίμοβιτς
Ο Αζεντίν Ουναΐ ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε περισσότερο στο «παράθυρο» αυτό πέτυχε δύο άνετες νίκες με το Μαρόκο στα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής κόντρα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Στο πρώτο δε παιχνίδι, που η χώρα της βορείου Αφρικής επικράτησε με 5-0, εκείνος ήταν ο καλύτερος παίκτης σκοράροντας δύο γκολ, δίνοντας μία ασίστ και προσφέροντας σε ανάπτυξη και δημιουργία ενώ στο χθεσινό ήταν και πάλι από τους διακριθέντες, αν και δεν βρέθηκε στους συντελεστές των τεσσάρων γκολ που πέτυχε η ομάδα του, παρ' ότι είχε δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει.
Οι Σπόραρ και Τσέριν ξεκίνησαν αμφότεροι βασικοί στα δύο παιχνίδια της εθνικής Σλοβενίας με Νορβηγία και Καζακστάν, με την ομάδα τους να χάνει εύκολα στο πρώτο ματς με 3-0 και να επικρατεί στο δεύτερο εκτός έδρας με 1-0. Οι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, παρ' ότι τόσο ο νεαρός μέσος όσο και ο 30χρονος φορ είχαν κάποιες καλές στιγμές.
Ο Ίνγκασον έπαιξε βασικός και στα δύο παιχνίδια της εθνικής Ισλανδίας, όμως η ομάδα του δεν μπόρεσε να κερδίσει κανένα από τα δύο ματς που έδωσε στην έδρα της, μένοντας στο πρώτο στο 2-2 με την Ουαλία (επέστρεψε από το 0-2) και χάνοντας στο δεύτερο με 4-2 από την Τουρκία.
Ο Μαξίμοβιτς βρέθηκε στο αρχικό σχήμα και στους δύο αγώνες της Σερβίας. Στον πρώτο αγώνα, την εντός έδρας νίκη επί της Ελβετίας με 2-0, έπαιξε στο κέντρο μαζί με τον Γκρούγιτς σ' αυτό το 3-4-2-1 που παρέταξε ο Στοΐκοβιτς ενώ ενάντια στην Ισπανία, από την οποία ηττήθηκαν με 3-0, έπαιξε σε τριάδα στο κέντρο έχοντας δεξιά του τον Ζντιέλαρ και αριστερά του τον Σάμαρτζιτς στο 3-5-2 που έπαιξαν.
Τέλος, η Ουρουγουάη του Πελίστρι συνέχισε να προβληματίζει στην σκιά των δημοσιευμάτων για τις κακές σχέσεις των παικτών με τον Μαρσέλο Μπιέλσα ελέω των μεθόδων που εφαρμόζει ο τελευταίος. Ο εξτρέμ των «πρασίνων» μπήκε αλλαγή κι έπαιξε ως δεύτερος φορ στην ήττα από το Περού με 1-0 ενώ στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στο Εκουαδόρ ξεκίνησε βασικός στα δεξιά κι έπαιξε όλο το παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του να ξεκολλήσει από το 0-0.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.