ΑΕΚ: Τα αγωνιστικά διλήμματα του Πελάδο ενόψει ΠΑΟΚ!

ΑΕΚ: Τα αγωνιστικά διλήμματα του Πελάδο ενόψει ΠΑΟΚ!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Τα αγωνιστικά διλήμματα του Πελάδο ενόψει ΠΑΟΚ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης ...σφυρίζει την έναρξη του αγώνα κορυφής μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, εστιάζοντας στο αγωνιστικό και στο δύσκολο των αποφάσεων του Ματίας Αλμέιδα.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ μας σχετικά με τον Χαβιέρ Ριμπάλτα και τη δουλειά που έχει πιάσει για τα καλά στην ΑΕΚ, από τη θέση του διευθυντή του ποδοσφαίρου της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, η αντίστροφη μέτρηση για τον αγώνα της Κυριακής μεταξύ της Ένωσης και του ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει, με τους προπονητές των ομάδων να δουλεύουν ήδη στο χορτάρι και στα γραφεία το συγκεκριμένο ματς. Ίσως μάλιστα έξω από τη τακτική οι μέρες που διανύουν τα προπονητικά team να είναι πιο σημαντικές και απ' όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα στο χορτάρι των προπονητικών κέντρων. Αυτό διότι τούτες τις μέρες και έως το τέλος της εβδομάδας που τρέχει οι προπονητές και οι συνεργάτες τους παράλληλα με το αγωνιστικό, όπως προφανώς και γνωρίζουν όλοι, δουλεύουν και στην ανάλυση του παιχνιδιού του αντιπάλου σε κάθε κομμάτι που τους αφορά (από τακτική, σε πρόσωπα ξεχωριστά, στατικές φάσεις και άλλα...).

Εδώ φυσικά και θα μείνουμε στην ΑΕΚ και τη δουλειά που 'χει γίνει όλο αυτό το διάστημα από τον Ματίας Αλμέιδα και το team του, όπου είχαν την ευκαιρία έπειτα από καιρό και για σημαντικό χρονικό διάστημα, να έχουν όλα τα... εργαλεία διαθέσιμα, πλην φυσικά των διεθνών. Ο Πελάδο έχει μείνει αρκετά ικανοποιημένος, κάτι που υπογράμμισε στους ποδοσφαιριστές του, από τη δουλειά τους στο διάστημα της διακοπής και έως τώρα, γεγονός το οποίο όπως αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα, του προκαλεί και μεγάλα ζητήματα επιλογής σε επίπεδο αποστολής και πολύ περισσότερο σε αυτά της ενδεκάδας! Είναι κάτι που το περιμέναμε φυσικά και δεν αφορά πλέον μόνο τη μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, όσο και το ζευγάρι των χαφ που επιλέγει για τις θέσεις στο «6» και το «8». Μαζί θα εστιάσουμε σε αυτά τα αγωνιστικά διλήμματα του Αργεντινού τεχνικού τα οποία είναι απόλυτα αναμενόμενα και δικαιολογημένα.

Πρώτο και εξαιρετικά σημαντικό είναι αυτό που αφορά το κέντρο της άμυνας και τον παρτενέρ του αρχηγού των κιτρινόμαυρων, τον Ντομαγκόι Βίντα, ο οποίος είναι δεδομένο (εφόσον όλα κυλήσουν όπως τούτες τις μέρες) πως θα ξεκινήσει στην 11άδα. Ο Μουκουντί έχει δουλέψει πολύ καλά, δείχνει στις προπονήσεις ότι έχει επανέλθει σούπερ, μοιάζει να 'χει τεράστιο κίνητρο και επιθυμία επιστροφής σην 11άδα, αλλά μετά τον τραυματισμό του και την άριστη ανταπόκριση του Κάλενς, έχει τεράστιο -όπως το αναμέναμε- ανταγωνισμό! Ο διεθνής Περουβιανός άσος ήταν πρωταγωνιστής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ σε όλα τα ματς που αγωνίστηκε από την αναμέτρηση με την Καλλιθέα που πέρασε αναγκαστικά στο ματς, έως και το παιχνίδι στο Αγρίνιο, τα 'χει πάει εξαιρετικά και στα ανασταλτικά του καθήκοντα και στο build up που επιθυμεί ο Πελάδο.

Ο Κάλενς με τον Μουκουντί, ο Γκαρσία και ο Πιερό, μα φυσικά ο Πινέδα...

pineda_intime

 

Αν υπάρχει ένα θέμα για τον Κάλενς αφορά το γεγονός της απουσίας του λόγω Περού και του υπερατλαντικού ταξιδιού (έπαιξε και τα ξημερώματα στην ήττα από την Βραζιλία), κοινώς το ότι θα μπει στην προετοιμασία της ομάδας ουσιαστικά από αύριο Πέμπτη και εφόσον δεν κάνει πρόγραμμα αποφόρτισης! Κάτι που συνηθίζεται μετά τέτοιο ταξίδι και δυο αγώνες στους οποίους έπαιξε... Από την άλλη έχει ρυθμό συγκριτικά με τον Μουκουντί ο οποίος έχει να αγωνιστεί από το ματς με την Καλλιθέα (βέβαια έως και αυτό το ματς ήταν εξαιρετικός με τον Βίντα). Έπειτα έχουμε το δίλημμα στα χαφ, με τους Πινέδα, Σιμάνσκι και Περέιρα πάντως να εξακολουθούν να 'χουν προβάδισμα για να αποτελέσουν την τριάδα στη μεσαία γραμμή με τον Μεξικανό μέσο σε ρόλο 10αριού! Εδώ να σημειώσουμε ότι υπάρχει και πάλι το θέμα της συμμετοχής στα ματς του Μεξικό για τον αγαπημένο Ορμπελίν και του ζόρικου ταξιδιού.

Όμως είναι ο Πινέδα! Θα μπορούσε άλλος να του πάρει τη θέση; Ναι και βέβαια στο «10», ή τέλος πάντων πίσω από τον φορ, υπάρχουν επιλογές και δη αυτή του Λαμέλα ο οποίος έχει ξεπεράσει το πρόβλημά του, δουλεύει καλά και έχει τις πιθανότητές του, αυτό που δεν έχει είναι ρυθμός ελέω της απουσίας του από το ματς στην Λιβαδειά με τη τοπική ομάδα (λόγω του χτυπήματος στο γόνατο που 'χε κάνει την επέμβαση). Για τη συγκεκριμένη θέση φυσικά υπάρχουν και οι Λιούμπισιτς και Τσούμπερ που 'χουμε δει να παίζουν εκεί, όπως και ο Γιόνσον στο «6» ο οποίος μάλιστα έχει πολύ καλά ματς με την ΑΕΚ έχοντας απέναντί του τον ΠΑΟΚ και συνήθως παρτενέρ τον Πινέδα στο «8». Γενικά με τον διεθνή Μεξικανό στη θέση του δεύτερου μέσου (και όχι στο «10») έχει κυριαρχήσει στα περισσότερα ματς επί του Λουτσέσκου όπως δείχνουν και τα παιχνίδια που 'χουν έρθει αντιμέτωποι, ας το κρατήσουμε αυτό στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας σχετικά με τις επιλογές στα χαφ την Κυριακή...

Τέλος και σαφέστατα το πλέον σημαντικό αγωνιστικό δίλημμα είναι προφανέστατα στη θέση του φορ! Ο Λιβάι Γκαρσία μοιάζει τούτη την ώρα, αυτές τις μέρες που τρέχουν πιο σωστά, το μεγάλο φαβορί για τη φανέλα του βασικού, μιας και είναι εδώ όλο αυτό το διάστημα, δουλεύει σύμφωνα με τις μαρτυρίες μας σούπερ, είναι καλά και όταν αυτό συμβαίνει ο Πελάδο δεν έχει δεύτερες σκέψεις καν... Ωστόσο εδώ έχουμε μια νέα κατάσταση: ο Πιερό τα κολλάει και έχει σερί καλών εμφανίσεων και πρωταγωνιστικού ρόλου, τη στιγμή που απέδειξε σε μεγάλο ματς, αυτό με τον Παναθηναϊκό, πως έχει και το χαρακτήρα και την προσωπικότητα να ηγηθεί σε τέτοια ματς με τόσο μεγάλο πρέπει, διότι και αυτό το παιχνίδι για την ΑΕΚ έχει μεγάλη υποχρέωση ανταπόκρισης και κατάκτησης της νίκης, όπως είχε και με τους «πράσινους». Επίσης φορ που τα... κολλάει συνέχεια (με την φανέλα του συλλόγου και της εθνικής του) δύσκολα δεν επιλέγεται. Κι εδώ παίζει σίγουρα ρόλο το ταξίδι, η απουσία αυτών των ημερών για τις υποχρεώσεις με την Αϊτή, αλλά για τη θέση του φορ είναι δύσκολο και σε επίπεδο αποστολής αφού είναι πλέον έτοιμος και ο Μαρσιάλ!

Έχει ...ψωμάκι αυτό το ματς αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά για να μας φτάσει έως την Κυριακή και εδώ (πρώτα ο Θεός) είμαστε...

almeida_aek

Υγ: Όπως είχε πει ο Μάριος Ηλιόπουλος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της παρουσίασής του, αναφερόμενος στον Μάκη Γκαγκάτση και την υποψηφιότητά του (τότε) για πρόεδρος της ΕΠΟ, «δεν θα ξεχάσουμε όσα έγιναν στην Τούμπα στον Ματίας Αλμέιδα», τα οποία είχε ξεκινήσει ΟΛΑ αποδεδειγμένα ο νυν πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, δεν είχε ΚΑΜΙΑ συμμετοχή ο Ραζβάν Λουτσέσκου (έχει πει το στόμα του τόσα που φτάνουν για δυο ζωές να είναι -τουλάχιστον- ανεπιθύμητος- και δεν χρειάζεται να φορτώνει κανείς άδικα στον Ρουμάνο πράγματα). Όσο για τα αγόρια τα φουσκωτά στον πάγκο στην Τούμπα και στις αποστολές τους (εννοείται με τις ευλογίες και τις εντολές της διοίκησης του ΠΑΟΚ), έγραψα και στο τέλος του άρθρου παραπάνω, έχει ψωμάκι αυτό το ματς και θα 'χουμε να γράφουμε έως την Κυριακή. Διότι είναι πλέον ζήτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ, ως γηπεδούχου, να μην επιτρέψει κανέναν fake διαπιστευμένο γυμναστηριακό τύπο, να φτάσει έστω στην υπογειοποίηση, πόσο μάλλον στον πάγκο... Θα έπρεπε να είναι και της (δήθεν ευαίσθητης για θέματα βίας) Κυβέρνησης, της Superleague, το να μην υπάρχουν μπράβοι στις ομάδες, σε αποδυτήρια, σε αποστολές, σε πάγκους, αλλά αυτοί πετάνε χαρταετό κάθε μέρα, όχι μόνο Καθαρά Δευτέρα!

@Photo credits: INTIME, ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...