Ολυμπιακός: Το background του Ροντινέι ως winger κρατάει από τη Βραζιλία (vids)

Ολυμπιακός: Το background του Ροντινέι ως winger κρατάει από τη Βραζιλία (vids)

Ο Ροντινέι

bet365

Ο διεθνής Βραζιλιάνος δεξιός μπακ δεν είναι μόνο ένας χαρισματικός παίκτης αλλά και ένας ποδοσφαιριστής που έχει παίξει σε αρκετές θέσεις στην καριέρα του.

Τέλη Σεπτεμβρίου και ο Ροντινέι είχε μιλήσει για το γεγονός ότι είχε χρησιμοποιηθεί ως εξτρέμ κόντρα στον Ατρόμητο (όπου είχε σκοράρει κιόλας από την άσπρη βούλα). Ο πολύπειρος Ροντινέι - που χρησιμοποιήθηκε ως winger μπροστά από τον Κοστίνια είχε τονίσει στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο με σκορ 2-0 πώς «θα κάνω τα πάντα. Ό,τι μου ζητηθεί αρκεί να μην βάλει (ο κόουτς) τερματοφύλακα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να νικά ο Ολυμπιακός. Οπουδήποτε μου ζητηθεί θα είμαι εδώ για να βοηθάω πάντα».

Η αλήθεια είναι πώς ο Ροντινέι στην καριέρα του έχει παίξει σε αρκετές θέσεις. Το δε background του ως εξτρέμ ξεκινά από τη Βραζιλία όπου είχε παίξει σε αυτή τη θέση σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις, εκ των οποίων η μία ήταν στο ντέρμπι Φλαμένγκο - Κορίνθιανς (1-2). Υπήρχαν και αγώνες όπου είχε χρησιμοποιηθεί ως μπακ - χαφ ή και και που έπαιζε όλη τη γραμμή ξεκινώντας ως μπακ και καταλήγοντας winger.

Με την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά που έχει επόμενο είναι να του αρέσει η θέση του εξτρέμ, όπως είχε πει και ο ίδιος ο Μεντιλίμπαρ. Γενικά ο «Ρόντι» στην καριέρα του έχει παίξει και στις δύο θέσεις των άκρων της άμυνας και χαφ αλλά και winger παρότι η φυσική του θέση είναι δεξιός μπακ.

Με το κατάλληλο δε αμυμντικό στήριγμα πίσω του ως εξτρέμ σίγουρα είναι πολύ πιο επικίνδυνος δημιουργικά αλλά και επιθετικά. Στον Ολυμπιακό πάντως έχει βγάλει σε πολύ πιο καλό βαθμό το επιθετικό του ταλέντο. Αρκεί να δούμε πώς στη Φλαμένγκο σε 209 αγώνες είχε 8 γκολ ενώ στον Ολυμπιακό σε 81 αναμετρήσεις έχει 5 τέρματα.

 

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα