ΑΕΚ: Ο Λιβάι και το κουμπί του restart

ΑΕΚ: Ο Λιβάι και το κουμπί του restart

Δημήτρης Βέργος
Ο Λιβάι Γκαρσία της ΑΕΚ

bet365

Ο Λιβάι Γκαρσία θέλει να ξαναγίνει επιδραστικός επιστρέφοντας στη φόρμα του και το ματς κορυφής με τον ΠΑΟΚ αποτελεί ιδανική στιγμή ώστε ο 26χρονος φορ της ΑΕΚ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο να προσπαθήσει να... πατήσει το κουμπί της επανεκκίνησης.

Αυτή τη φορά το διάστημα της διακοπής για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων ο Λιβάι Γκαρσία είχε τη δυνατότητα να το εκμεταλλευτεί απόλυτα για να δουλέψει στις προπονήσεις και να καλύψει το χαμένο έδαφος. Δεν είχε κληθεί στην Εθνική του Τρίνινταντ και Τομπάγκο προερχόμενος από τραυματισμό, συνεπώς αυτό σήμανε καθόλου ταλαιπωρία από τα μακρινά ταξίδια και ευκαιρία για να πάρει στα πόδια του συνεχόμενες προπονήσεις στα Σπάτα ώστε να ανεβάσει τα επίπεδα της ετοιμότητάς του ενόψει της επανέναρξης.

Για την ακρίβεια ο Λιβάι θέλει να πατήσει ξανά το κουμπί του restart. Ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν στα καλοκαιρινά ευρωπαϊκά προκριματικά της ΑΕΚ σκοράροντας πέντε γκολ, έβαλε άλλο ένα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και μετά ήρθε ο νέος μυϊκός τραυματισμός για να τον αφήσει νοκ-άουτ. Κατάφερε να επανέλθει πριν τη διακοπή μπαίνοντας ως αλλαγή στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και αυτό που θέλει τώρα είναι μια δυναμική εμφάνιση από αυτές που μας έχει συνηθίσει. Για να αποκτήσει στη συνέχεια ρυθμό και παραμένοντας υγιής να βρει ένα καλό σερί εμφανίσεων που θα τον εκτινάξουν ξανά. Όπως ακριβώς είχε συμβεί πέρυσι όταν ενώ ξεκίνησε δυναμικά, έμεινε στα πιτς με τραυματισμό και εκτοξεύτηκε την περίοδο Δεκεμβρίου – Φεβρουαρίου μένοντας μακριά από τραυματισμούς και σκοράροντας συνεχώς.

Μπροστά υπάρχει το μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στην OPAP Arena και το συγκεκριμένο ματς αποτελεί την ιδανική στιγμή για να το βρει εφόσον ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης. Ο Λιβάι άλλωστε έχει εξελιχθεί ως ο παίκτης των μεγάλων αγώνων για την ΑΕΚ από τη στιγμή που ο Ματίας Αλμέιδα τον μετέφερε στην κορυφή της επίθεσης. Ο 26χρονος φορ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο είναι επιδραστικός σε τέτοιου είδους παιχνίδια με πέντε γκολ και δύο ασίστ απέναντι στον Ολυμπιακό, τέσσερα γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό, πέντε τέρματα εναντίον του Άρη και με τον ΠΑΟΚ μία από τα ίδια...

 

Ο επιδραστικός Λιβάι Γκαρσία (και) στα ματς με τον ΠΑΟΚ

Ο Λιβάι μετράει τρία γκολ και τρεις ασίστ στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, όντας επιδραστικός κάθε σεζόν στις αναμετρήσεις με τους «ασπρόμαυρους». Είναι ένας παίκτης ο οποίος βάζει δύσκολα στην αντιμετώπισή του από τους αντίπαλους αμυντικούς όταν είναι στο απόλυτο της ετοιμότητάς του και ειδικά κόντρα στον ΠΑΟΚ συνηθίζει να δημιουργεί προβλήματα. Τόσο με την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά του στην κορυφή της επίθεσης ανάμεσα στους δύο στόπερ, όσο και με τη δύναμή του στο ψηλό παιχνίδι.

Από την πρώτη του σεζόν στο 2-2 της Τούμπας είχε κάνει θραύση, παίζοντας ακόμα στη δεξιά πτέρυγα και δίνοντας την ασίστ στο γκολ του Σάκχοφ με ωραία ενέργεια από το «φτερό». Την αμέσως επόμενη σεζόν στο 1-1 του ΟΑΚΑ στην κανονική διάρκεια είχε επιβεβαιώσει τη δύναμή του στον αέρα σκοράροντας με το κεφάλι, ενώ οι καλύτερες εμφανίσεις ήρθαν με την είσοδο της ΑΕΚ στην OPAP Arena. Εξαιρετικές εκτελέσεις και στο 2-0 της κανονικής διάρκειας και στο 4-0 των play offs, ενώ στο περσινό 1-1 της Τούμπας στην κανονική διάρκεια ο Λιβάι με ένα ακόμα σπριντ στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ είχε τροφοδοτήσει τον Ελίασον για να πάρει η ΑΕΚ το προβάδισμα. Όλα αυτά στο πρωτάθλημα, έχοντας και μια ακόμα ασίστ στο Κύπελλο πριν μερικά χρόνια.

Μπορεί ο Αλμέιδα να διαθέτει πολλές επιλογές για τη μία θέση στην κορυφή της επίθεσης καθώς υπάρχει ο Φράνζι Πιερό που γεμίζει την αντίπαλη περιοχή έχοντας ξεκινήσει δυνατά με δύο γκολ, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να μπει στην εξίσωση και το πλούσιο και βαρύ βιογραφικό του σταρ που ονομάζεται Αντονί Μαρσιάλ. Όμως με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο Λιβάι όταν είναι διαθέσιμος αποτελεί την πρώτη επιλογή και γι' αυτό είναι σημαντικό εκτός από τον ίδιο και για την ΑΕΚ να ξαναβρεί τη φόρμα του και στη συνέχεια να... απογειωθεί!

@Photo credits: eurokinissi, ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα