Ολυμπιακός: Μπορεί η λύση να έρθει από τον Ρέτσο!

Ολυμπιακός: Μπορεί η λύση να έρθει από τον Ρέτσο!

Ολυμπιακός: Μπορεί η λύση να έρθει από τον Ρέτσο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για ένα αντικειμενικό πρόβλημα του παιχνιδιού του Ολυμπιακού και κάνει μια εκτίμηση.

Εάν υπάρχει, αντικειμενικά, ένα ψεγάδι στον Ολυμπιακό της εποχής Μεντιλίμπαρ, αυτούς τους οκτώ μήνες στους οποίους ο πολύ καλός αυτός προπονητής βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας, αυτό έχει να κάνει με τη συμπεριφορά της στις στατικές φάσεις και δη στο επιθετικό κομμάτι.

Το να μην έχει πετύχει ένα γκολ (!) ο Ολυμπιακός από κόρνερ και φάουλ είναι ένα δεδομένο, χωρίς καν συζήτηση, πολύ αρνητικό. Ίσως και να μην είναι στις προτεραιότητες του Βάσκου αυτό το κομμάτι και να επικεντρώνει τη δουλειά του σε άλλα κομμάτια, που τα θεωρεί πολύ απλά πιο σοβαρά, όπως την ανάπτυξη της ομάδας, την πίεση της ψηλά, τη συμπεριφορά της στις επιθετικές και αμυντικές μεταβάσεις.

Ακόμη κι έτσι, πάντως, η δυστοκία του Ολυμπιακού στα «στημένα» είναι ένα ζήτημα, γιατί αν μη τι άλλο δεν τον βοηθάει να παίρνει «εύκολες» λύσεις, όπως αυτές που μπορεί να δώσουν κάποιες καλές εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ, ειδικά σε παιχνίδια που ο αντίπαλος κλείνεται πίσω. Μπορούμε δε επιπρόσθετα να καταγράψουμε ότι αποδεικνύεται απώλεια ο Φορτούνης σε αυτό το κομμάτι, καθώς είχε τα καλύτερα κτυπήματα σε τέτοιες φάσεις, ενώ μέχρι τώρα δεν έχουν αναπληρώσει το κενό του σε αυτό το κομμάτι οι Τσικίνιο, Ολιβέϊρα και Γουίλιαν, που συνήθως παίρνουν τις εκτελέσεις.

Εάν, πάντως, μπορούσα να κάνω μία πρόβλεψη, νομίζω ότι ο παίκτης που περισσότερο απ΄όλους θα μπορούσε να δώσει βοήθειες στο ψηλό παιχνίδι επιθετικά είναι ο Ρέτσος-κι ας μην είναι ο ψηλότερος της ομάδας! Πολύ απλά, γιατί είναι ο μοναδικός που τουλάχιστον πέρυσι, στην αρχή της σεζόν, είχε μία κάποια επιτυχία σε αυτό το κομμάτι, βάζοντας δύο πολύ ωραία γκολ με κεφαλιές από κόρνερ του Φορτούνη σε δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια, τόσο στην Τόπολα, όσο και στην Τσουκάριτσκι. Ακόμη, μπορώ να θυμηθώ ότι από ένα άλλο κόρνερ του Φορτούνη, ο Ρέτσος είχε πάρει κεφαλιά και είχε κερδίσει πέναλτι στο 4-2 με την Άστον Βίλα στην Αγγλία, από την απόκρουση με το χέρι του Ντάγκλας Λουίς.

 

Ρέτσος

Παρεμπιπτόντως, στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ρέτσος είχε μία κεφαλιά από αρκετά καλή θέση, αλλά λίγο πλάγια, σε σέντρα του Ρόντινεϊ, ως εξέλιξη μίας στημένης φάσης υπέρ του Ολυμπιακού. Αλλά δεν είχε βάλει καλά το σώμα του και η τελική του ήταν ακίνδυνη.

Ο μόνος άλλος «ερυθρόλευκος» πλην του Ρέτσου, που είχε σκοράρει πέρυσι με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ (κι εκείνο του Φορτούνη) ήταν ο Ελ Κααμπί στο Ολυμπιακός-Άρης 4-1. Αντίθετα, δεν έχει καταφέρει ακόμη κάτι καλό ο Κάρμο, παρότι αποδεδειγμένα είναι ο καλύτερος της ομάδας στο ψηλό παιχνίδι-λες και δεν το «έχει» στο επιθετικό κομμάτι.

Για να δούμε!

Άσχετο:

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, αλλά προφανώς ο Ντάγκλας Λουίς δεν το ξέρει. Ο Βραζιλιάνος διεθνής κεντρικός χαφ είναι από το καλοκαίρι στη Γιουβέντους με μεταγραφή 50 εκ. Ευρώ από την Άστον Βίλα και, πώς το κατάφερε, έκανε τις προάλλες ξανά ένα ακριβώς ίδιο πέναλτι με εκείνο υπέρ του Ολυμπιακού στο 4-2 επί της Άστον Βίλα!

Αυτή τη φορά στο Λειψία-Γιουβέντους 2-3, όταν άπλωσε πάλι το χέρι του και βρήκε την μπάλα σε μία ανύποπτη φάση. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με 2-1, αλλά αυτή τη φορά ο Ντάγκλας Λουίς στάθηκε πιο τυχερός απ΄ότι στο ματς με τον Ολυμπιακό, αφού οι Ιταλοί «γύρισαν» το παιχνίδι, κερδίζοντας με 3-2!

Η φωτογραφία της ημέρας:
Δεν είχε κρύψει σε συνέντευξη του στην Πορτογαλία το καλοκαίρι ο Τσικίνιο, ότι είχε «προτείνει» στο συμπατριώτη του και μέχρι τον περασμένο Γενάρη συμπαίκτη του Ράφα, που έμεινε ελεύθερος από την Μπενφίκα, να έρθει στον Ολυμπιακό. Ο άσος του Ολυμπιακού είχε παραδεχθεί, παράλληλα, σε εκείνη τη συνέντευξη του ότι ήταν πολύ δύσκολο να προέκυπτε μία τέτοια εξέλιξη, καθώς ο Ράφα είχε προτάσεις με πάρα πολλά χρήματα.

Τσικίνιο

Όντως, ο 31χρονος Πορτογάλος κατέληξε στην Μπεσίκτας. Και για να κατανοήσουμε τι λεφτά «παίζουν» εδώ και κάποια χρόνια πάλι στην Τουρκία, ας μάθουμε ότι ο Ράφα πήρε μπόνους υπογραφής 8 εκ. Ευρώ (!) και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο αντί 6 εκ. Ευρώ ετησίως! Μιλάμε για συνολικό ποσό 26 εκ. Ευρώ!!! Με τον παίκτη μέχρι τώρα να μην έχει… εντυπωσιάσει κιόλας στο ξεκίνημα του στην Μπεσίκτας, με μόνο δύο γκολ (και μηδέν ασίστ) στα οκτώ πρώτα παιχνίδια του στο τουρκικό πρωτάθλημα και στα δύο πρώτα στο Γιουρόπα Λιγκ, με την Μπεσίκτας στο -5 από τη Γαλατασαράι και με μηδέν βαθμούς στην Ευρώπη.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.