ΑΕΚ: Η «μάχη» για 20αδα και οι αποφάσεις του Αλμέιδα μεσοεπιθετικά

ΑΕΚ: Η «μάχη» για 20αδα και οι αποφάσεις του Αλμέιδα μεσοεπιθετικά

Δημήτρης Βέργος
Ο Αλμέιδα και οι παίκτες της ΑΕΚ

bet365

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιλογές στις οποίες θα καταλήξει για τη μεσοεπιθετική γραμμή ο Ματίας Αλμέιδα στο ματς με τον ΠΑΟΚ, με τον συναγωνισμό για μια θέση στην αποστολή της ΑΕΚ, όπως αναμενόταν, να είναι στα ύψη.

Στην κορύφωσή της μπαίνει η προετοιμασία της ΑΕΚ για την επανέναρξη των αγωνιστικών της υποχρεώσεων κόντρα στον ΠΑΟΚ. Με τόσες πολλές επιλογές διαθέσιμες ήταν αναμενόμενο ο συναγωνισμός να πιάνει... ταβάνι για μια θέση στην 20αδα που θα επιλέξει ο Ματίας Αλμέιδα για το κυριακάτικο ματς κορυφής στην OPAP Arena.

Μεσοεπιθετικά κυρίως είναι το μεγάλο ερώτημα όχι μόνο για το ποιοι θα βρεθούν στην ενδεκάδα, αλλά και για το ποιοι θα μπουν στην αποστολή και ποιοι θα μείνουν εκτός. Διότι εφόσον ξεκινούσαν οι Περέιρα, Πινέδα, Κοϊτά, Ελίασον και Λιβάι για παράδειγμα, και με τέσσερις από τις αλλαγές να αφορούν τερματοφύλακα, ακραίο μπακ, στόπερ και «εξάρι», τότε μόνο πέντε από τους Λιούμπισιτς, Μάνταλο, Γκατσίνοβιτς, Αμραμπατ, Φερνάντες, Λαμέλα, Τσούμπερ, Πιερό και Μαρσιάλ μπορούν να βρουν θέση στον πάγκο.

Όσον αφορά τα πιθανά πλάνα του «Πελάδο», οι ανοικτές θέσεις αφορούν τη μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Πινέδα αναμένεται να προπονηθεί σήμερα και αύριο, επιστρέφοντας από το υπερατλαντικό του ταξίδι και μένει να φανεί αν θα βρεθεί στην ενδεκάδα. Ο 28χρονος Μεξικανός χαφ είναι βασικός πάντα κόντρα στον ΠΑΟΚ και ο Αλμέιδα καλείται να αποφασίσει αν θα τον ξεκινήσει διατηρώντας τον πίσω από τον φορ, έχοντας στη μεσαία γραμμή τους Σιμάνσκι και Περέιρα. Όπως δηλαδή συμβαίνει στα τελευταία παιχνίδια με τον άξονα να δουλεύει καλά με αυτά τα πρόσωπα.

Στην κορυφή της επίθεσης ο Αλμέιδα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε Λιβάι Γκαρσία και Πιερό με τον 26χρονο φορ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο να έχει πιθανότατα το προβάδισμα καθώς συμμετείχε στις προπονήσεις στα Σπάτα όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ στις δύο πλευρές οι Κοϊτά και Ελίασον αναμένεται να διατηρηθούν. Στα μετόπισθεν ο Στρακόσα στην εστία, οι Πήλιος και Ρότα στα άκρα και ο Βίντα στο κέντρο της άμυνας πρόκειται να ξεκινήσουν, ενώ πλάι στον Κροάτη στόπερ αναμένεται να επιστρέψει ο Μουκουντί καθώς ο Κάλενς θα γύριζε σήμερα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα