Άρης: Ο Χαβιέρ Ματίγια επιστρέφει στο γήπεδο που ξανάνιωσε

Άρης: Ο Χαβιέρ Ματίγια επιστρέφει στο γήπεδο που ξανάνιωσε

Ο Ματίγια

bet365

Είναι εκατοντάδες οι ξένοι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του Άρη και ο Χαβιέρ Ματίγια είναι από αυτούς που ξεχωρίζουν καθότι συμπεριλαμβάνεται στη στενή συνομοταξία αυτών με τις περισσότερες συμμετοχές με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα και τώρα επιστέφει ως αντίπαλος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τη φανέλα της Καλλιθέας.

Ο τίτλος του κειμένου δεν εμπεριέχει την παραμικρή δόση υπερβολής, ίσα-ίσα που είναι απολύτως ενδεικτικός και ουδόλως παραπλανητικός γιατί μέσω του Άρη ο Ισπανός μέσος δεν «έσωσε» απλά την ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του αλλά την έχτισε από την αρχή. Προφανώς δεν διαγράφηκαν τα κατορθώματά του στα χρόνια που διάβαζε και ο ίδιος κάποιες άλλες υπερβολές, όταν δηλαδή είχαν φτάσει οι Ισπανοί δημοσιογράφοι να τον συγκρίνουν με τον τεράστιο Τσάβι, αλλά αυτά συνέβησαν σε μια εποχή κατά την οποία ο ίδιος… κεντούσε στον αγωνιστικό χώρο και δεν είχε περάσει το κατώφλι των χειρουργείων. Εκεί εντοπίζεται εξάλλου και το μεγαλύτερο «what if» για τον Χαβιέρ Ματίγια διότι αν δεν είχαν προκύψει τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών και τα (περίπου) 2.5 ανενεργά χρόνια, είναι δεδομένο ότι η πορεία του θα ήταν εντελώς διαφορετική, πιθανότατα μάλιστα να μην ερχόταν καν από τα δικά μας μέρη.

Αυτό συνέβη το καλοκαίρι του 2018 όταν ο Άρης γέμισε τα πνευμόνια του με μπόλικο οξυγόνο μέσα από τις «γεμάτες» ανάσες καθαρού αέρα και την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία. Το πλαίσιο δημιουργίας από μηδενική βάση περιλάμβανε νέα πρόσωπα ακόμη και… εξόριστους σαν τον Χαβιέρ Ματίγια ο οποίος, εκείνη την εποχή, διένυε το 30ο έτος της ηλικίας του. Καθώς διαπίστωνε αμφιβολία στα πρόσωπα των συμπατριωτών του πήρε την απόφαση της μετανάστευσης και η αλήθεια είναι ότι δεν είχε πολλές επιλογές. Κανείς δεν πίστευε στην ουσιαστική επιστροφή του και μάλιστα αρκετοί αμφισβήτησαν τις ψυχικές δυνάμεις του όπως εξάλλου και την κατάσταση του διαλυμένου γονάτου του. Τότε ο Άρης επένδυσε στην προσωπικότητα αλλά και στην «τσατίλα» του Ισπανού ο οποίος δεν κοίταξε καν το συμβόλαιο, ούτε λογάριασε τον όρο των 15 συμμετοχών. Αυτή ήταν η προϋπόθεση για την ενεργοποίηση μιας συμφωνίας διάρκειας δύο ετών. Γιατί σε βάθος τριετίας (2015-18) ο «Χάβι» είχε αγωνιστεί σε μόλις 25 αγώνες λόγω διαδοχικών χειρουργικών επεμβάσεων.

Ο Ματίγια

Παίρνοντας στα χέρια του την πρόσκληση του Άρη, ο Ισπανός δεν είχε τίποτε να χάσει και μάλιστα εισέπραξε τη σιγουριά… συγγενών και φίλων για την ορθότητα της επιλογής του. Λίγες ημέρες αργότερα αντιλήφθηκε ότι μόλις είχε φτάσει στον τόπο αναζωογόνησης γι’ αυτό εξάλλου παραδέχθηκε δημοσίως ότι ο Άρης του έδωσε ζωή. Συνολικά κατέγραψε 137 συμμετοχές κι αν κανείς ρίξει μια ματιά στη λίστα των ξένων παικτών με τις περισσότερες με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα θα διαπιστώσει ότι ελάχιστοι βρίσκονται από πάνω του. Είναι ο κολλητός του Χουλιάν Κουέστα, ο Αρτούρ Λεκμπέλο, ο Λιούμπισα Μιλόγεβιτς και η τριάδα των Νέτο, Κόκε και Χαβίτο. Στην 7η θέση βρίσκεται μαζί με τον Ματέο Γκαρσία ο οποίος υπήρξε συνοδοιπόρος του στη νέα εποχή του Άρη.

Η επιστροφή του «Κλ. Βικελίδης», έχει παραδεχθεί ότι, αποτελεί ένα από τα όνειρά του κι αυτό θα γίνει σε περίπου 48 ώρες αλλά θα έρθει ως αντίπαλος. Στο γήπεδο που ξανάνιωσε θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Άρη καθώς σ’ εκείνο το παιχνίδι του Άρη με τον Βόλο δεν είχε αγωνιστεί, αντιθέτως, είχες παίξει περί των τριάντα αγωνιστικών λεπτών σ’ ένα παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ανεξάρτητα από τις κρίσεις του καθενός για το ποδοσφαιρικό ποιόν του, το… βλέμμα του τρελού μαζί με την ποδοσφαιρική ποιότητα και τον αθλητικό εγωισμό που έβγαζε σε κάθε παιχνίδι είναι τρία από τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίζει στις σκέψεις των φιλάθλων του Άρη οι οποίοι περιμένουν να τον υποδεχθούν το βραδάκι της Κυριακής (20/10, 20:00) όπου θα φοράει τη φανέλα της Καλλιθέας.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα