Ολυμπιακός: Ο Μουζακίτης, ο Γιαζίτσι κι η ισορροπία που έλειπε από τους Πειραιώτες

Ολυμπιακός: Ο Μουζακίτης, ο Γιαζίτσι κι η ισορροπία που έλειπε από τους Πειραιώτες

Ολυμπιακός: Ο Μουζακίτης, ο Γιαζίτσι κι η ισορροπία που έλειπε από τους Πειραιώτες

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τη σημασία της ισορροπίας στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού με αφορμή δυο παίκτες του.

Η παρουσία του Μουζακίτη στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού στα τρία τελευταία παιχνίδια δεν έδωσε μόνο φρεσκάδα, αλλά και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: ισορροπία.

Βλέπετε, μπορεί η ομάδα του Μεντιλίμπαρ να έχει πολλούς κεντρικούς χαφ, όμως όλοι οι άλλοι πλην του νεαρού άσου είναι δεξιοπόδαροι: Έσε, Τσικίνιο, Ολιβέϊρα, Γκαρθία, Στάμενιτς, Μπακούλας. Ακόμη κι ο Ντόη, που φέτος στην αρχή της σεζόν έπαιζε αμυντικός μέσος δεξιοπόδαρος είναι.

Ο Μουζακίτης είναι ο μοναδικός αριστεροπόδαρος. Κι επειδή είναι και…καλός αριστεροπόδαρος, αρκεί αυτό το στοιχείο για να βοηθάει πάρα πολύ στην ισορροπία της ομάδας! Μην υποτιμάτε δε αυτή την παράμετρο-ο Μπουχαλάκης έπαιξε χρόνια βασικός στον Ολυμπιακό και γι΄ αυτό το λόγο, ήταν ο μοναδικός αριστεροπόδαρος χαφ και μπορούσε να δίνει πολλά σε αυτό το κομμάτι, της ισορροπίας της ενδεκάδας.

 

Παρεμπιπτόντως, ένα τέτοιο θέμα, έλλειψης ισορροπίας, είχε ο Ολυμπιακός όχι μόνο στη μεσαία του γραμμή, αλλά και στα πλάγια της επίθεσης του, έχοντας μόνο δεξιοπόδαρους: Ζέλσον, Βέλντε, Γουίλιαν, Μασούρας, Παπακανέλλος, ακόμη και Κωστούλας, αν θυμηθούμε ότι ο Μεντιλίμπαρ δύο φορές τον έχει βάλει και σε ρόλο εξτρέμ.

Και γράφω «είχε» ο Ολυμπιακός, γιατί πλέον διαθέτει στις τάξεις του έναν κλασικό αριστεροπόδαρο επιθετικογενή παίκτη, τον Γιαζίτσι. Μπορεί ο Τούρκος να μην είναι καθαρός εξτρέμ, αλλά στο μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του από εκεί ξεκινούσε τις επιθέσεις του, από τα δεξιά. Κι αν όχι, κινούνταν σε χώρους πίσω από τον σέντερ φορ.

μουζακιτης

Ίσως να ήταν καλύτερα εάν μιλούσαμε για έναν κλασικό εξτρέμ, αλλά ακόμη κι έτσι ο Ολυμπιακός νομίζω ότι είχε ανάγκη από έναν αριστεροπόδαρο παίκτη, δημιουργικά κι εκτελεστικά. Δεν είναι ποτέ ό,τι καλύτερο για μία ομάδα να έχει μόνο δεξιοπόδαρους παίκτες πίσω από τον κεντρικό επιθετικό της. Διότι στερείται ακριβώς αυτό το στοιχείο, την ισορροπία που φέρνει η παρουσία κι ενός αριστεροπόδαρου.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός είχε προσπαθήσει να καλύψει αυτό το σημαντικό κενό του, αλλά χωρίς επιτυχία. Κυρίως με την πολύ ακριβή προσθήκη του Πεπ Μπιέλ, που όμως έπαιζε ως μεταγραφή δύο εκατομμυρίων Ευρώ κι όχι 6 εκατομμυρίων Ευρώ. Αλλά και με τον δανεισμό του Σολμπάκεν από τη Ρόμα και των Σκάρπα και Μπόουλερ από τη Νότιγχαμ, οι οποίοι «δεν ακούμπησαν», όπως λέμε. Όπως κι ο Ρόνι Λόπες νωρίτερα (κι αυτός δανεικός, από τη Σεβίλλη), αλλά κι ο Εμρέ Μορ (που τον θυμήθηκα αυτόν, δανεικός από τη Θέλτα).

Για κάποιο τρόπο, οι αριστεροπόδαροι επιθετικογενείς παίκτες δεν…ευδοκιμούν στον Ολυμπιακό! Από τον Φετφατζίδη, που είχε βγάλει από τα σπλάχνα του. Έως τον Μαροκινό Καρσελά, τους Πορτογάλους Ερνάνι και Ζιλ Ντίας, καθώς και τον Βραζιλιάνο Σεμπά, τους Αργεντίνους Μαρτίνες (από τον Παναιτωλικό!) και Μόνχε (από τον Βόλο!), αλλά και τον Τυνήσιο Σουντανί!

γιαζιτσι

Ακόμη κι ο Χάμες Ροντρίγκες, ένας από τους καλύτερους αριστεροπόδαρους που έβγαλε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο την τελευταία 15ετία, είδαμε ότι έμεινε για λίγους μήνες στο Ρέντη. Ο καλύτερος όλων από πλευράς απόδοσης στα «ερυθρόλευκα» ήταν ίσως ο Κάμπελ, που όμως έμεινε ένα χρόνο και γύρισε από τον δανεισμό του, από την Άρσεναλ. Άντε να πούμε ότι κάτι έκανε κι ο Ντουρμάζ, που έμεινε δύο σεζόν και πήρε μεταγραφή στη Γαλλία.

Για να δούμε, όμως, τον Γιαζίτσι, έναν παίκτη που αδιαμφισβήτητα έχει ποιότητα κι αριστερό πόδι από τα λίγα. Με τον Τούρκο, λογικά τουλάχιστον, να έχει και το κίνητρο για να «δείξει», καθώς εδώ και τέσσερις μήνες είχε κάπως χαθεί από το προσκήνιο, μένοντας ελεύθερος από τη Λιλ και χωρίς να υπογράψει σε κάποια ομάδα μέχρι που έφτασε η πρόκληση του Ολυμπιακού.

Άσχετο: Δεν ξέρω πώς θα σφυρίξει ο Ομπρένοβιτς στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ την Κυριακή, αλλά αν σφυρίξει όπως πέρυσι στο Άρης-Ολυμπιακός (1-1) τότε θα υπάρξουν προβλήματα στο ντέρμπι στη Φιλαδέλφεια. Ο Σλοβένος τότε είχε δείξει πολύ λίγος διαιτητικά.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ο Ρόντινεϊ στην Εθνική…Ελλάδας; Μην σας ξεγελάει που ο Βραζιλιάνος πήγε στο τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής στο Καραϊσκάκη με τη φανέλα της Εθνικής μας.

ροντινει

Από το μυαλό του Ρόντινεϊ δεν έχει φύγει από το μυαλό η πιθανότητα να παίξει στην Εθνική Βραζιλίας, κι ας οδεύει ολοταχώς προς τα 33 χρόνια του. Ο άσος του Ολυμπιακού πιστεύει στον εαυτό του και δεν θα σταματήσει να παλεύει για μία θέση στην Εθνική του. Έστω για μία φορά, έστω σε φιλικό παιχνίδι!

Έχει τρέλα με αυτό το θέμα ο Ρόντι!

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.