Αν έχει νικητή και ηττημένο, το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ θα αποδειχθεί σημείο καμπής

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Αν έχει νικητή και ηττημένο, το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ θα αποδειχθεί σημείο καμπής

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τη σημασία της νίκης και της ήττας για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στην δεδομένη στιγμή.

Ένα ματς της 8ης αγωνιστικής σε ένα πρωτάθλημα με 26 αγωνιστικές και Play off προφανώς δεν γίνεται ποτέ να κρίνει τον πρωταθλητή ή να αποφασίσει μόνο του για το αν μια ομάδα θα κατακτήσει ή θα χάσει τον τίτλο. Αν όμως υπάρξει νικητής στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ της Κυριακής, αυτό το ντέρμπι είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί σημείο καμπής στη σεζόν και για τις δύο ομάδες. Με άλλα λόγια, η νίκη δίνει μεγάλη ώθηση στη δεδομένη στιγμή και η ήττα βάζει έναν σύλλογο σε μεγάλη εσωστρέφεια.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ A.I. ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ έχασε στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό και εκεί δεν έχασε μόνο την πρώτη θέση - έχασε και την καλή ψυχολογία που έχτισε πάνω στη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ο Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται σε μια περίοδο που τον έχει βάλει στη θέση να “δυσαρεστεί”, εντός ή εκτός εισαγωγικών, 4-5 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην ΑΕΚ με φιλοδοξίες βασικού και την Κυριακή θα μείνουν εκτός αποστολής. Τα θεμέλια πάνω στα οποία ένας προπονητής βασίζει την πειθαρχία και γενικότερα την ηγεσία του είναι τα αποτελέσματα. Στην περίπτωση που την ήττα στο Αγρίνιο διαδεχθεί μια εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ, ο προπονητής θα δοκιμαστεί. Η ΑΕΚ θα βρεθεί 5 βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο και ο Αλμέιδα θα παλεύει να διαχειριστεί τις σχέσεις με ποδοσφαιριστές που μένουν “εκτός” και βλέπουν την ομάδα να μη νικά. Αντίθετα η νίκη δεν θα επαναφέρει απλώς την καλή ψυχολογία που είχε η ΑΕΚ πριν από το Αγρίνιο. Θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του προπονητή για να συνεχίσει αυτός να επιβάλει τον “νόμο” του στα γεμάτα αποδυτήριά του.

 

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει ως πρωτοπόρος στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά είναι μια ομάδα που δεν έχει νικήσει σε ντέρμπι στη διάρκεια της σεζόν, και κουβαλά τον εκνευρισμό μιας ομάδας που δεν έχει επικρατήσει ούτε στα τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια. Και σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε τον έντονο εκνευρισμό του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το ματς με τον Λεβαδειακό. Εκείνες οι δηλώσεις του έχουν “γράφει” και έχουν προκαλέσει μέχρι και την δημόσια τοποθέτηση των οργανωμένων οπαδών, που τάχθηκαν στο πλευρό του. Μια νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει πολλά και πολύ σημαντικά οφέλη για τον ΠΑΟΚ. Το γκρουπ θα έχει δείξει στον προπονητή ότι αναγνωρίζει πως εκείνος “έβαλε πλάτη” όταν η διοίκηση αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο, και ο Λουτσέσκου θα τονωθεί από την αντίδραση των ποδοσφαιριστών και θα βρει ένα πολύ ισχυρό έρεισμα που θα τον βοηθήσει στην διαχείριση της κατάστασης που αντιμετωπίζει. Αντίθετα η ήττα θα μεγαλώσει την αμφιβολία σχετικά με το πόσο αποτελεσματικός μπορεί να είναι αυτή την εποχή ο ΠΑΟΚ στα μεγάλα παιχνίδια, σε μια πολύ απαιτητική στιγμή της σεζόν και μαζί θα μεγαλώσει και τον εκνευρισμό του Λουτσέσκου.

Όταν παίζουν δύο διεκδικητές του ίδιου στόχου μεταξύ τους, το ματς είναι πάντοτε εξάποντο. Στη δεδομένη στιγμή όμως αυτό το ντέρμπι έχει μεγαλύτερο βάρος, στην περίπτωση που υπάρξει νικητής και ηττημένος. Σε αυτή την περίπτωση μοιάζει εξαιρετικά πιθανό το αποτέλεσμα αυτού του ματς να επηρεάσει την πορεία των δύο ομάδων στη σεζόν περισσότερο από το συνηθισμένο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.