Άρης: Με νοοτροπία νικητή και κίνητρο…κορυφής!

Άρης: Με νοοτροπία νικητή και κίνητρο…κορυφής!

Άρης: Με νοοτροπία νικητή και κίνητρο…κορυφής!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο Gazzetta για τον αγώνα με την Athens Kallithea που έχει όλα τα «πρέπει» του αγώνα που προηγήθηκε της διακοπής.

Για την οικογένεια του Άρη οι δύο εβδομάδες που μεσολάβησαν από το ματς με την Λαμία μέχρι σήμερα ήταν σίγουρα οι πιο ήρεμες και… χαμογελαστές των τελευταίων 4-5 μηνών. Το μπάσκετ μας έχει στεναχωρήσει λίγο, αλλά θα τον βρει τον δρόμο του. Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη και στους ανθρώπους που έχουν βγάλει το κάρο από την λάσπη- συγνώμη την κινούμενη άμμο που ορισμένοι έβλεπαν να αγκαλιάζει τον σύλλογο, αλλά αυτοί σήκωναν στους ώμους τον Λάσκαρη και τον προέτρεπαν να πάρει και την ΠΑΕ από τον Καρυπίδη-, αλλά και στον Γιάννη Καστρίτη που όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει εξαιρετικές επιλογές.

Αφήνω τις αμφιβολίες μου για κάποιες φετινές στην άκρη και θα περιμένω να δικαιώσει αυτή την ομάδα ο χρόνος που ζητάει και γιατί το αξίζει η όλη προσπάθεια εξυγίανσης των τελευταίων ετών, αλλά και γιατί στο μπάσκετ δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Τα φαινόμενα φυσικά αποδόμησης όλων όσων 1 μήνα νωρίτερα αποθεώνονταν έχουν την εξήγησή τους και τα είχα αναφέρει με την λήξη της περσινής σεζόν. Προσδοκίες. Είδαμε τι δημιούργησαν στο ποδόσφαιρο τα προηγούμενα χρόνια, το ζει πλέον και το μπάσκετ και η μόνη διέξοδος σε αυτή την περίπτωση είναι οι νίκες! Ας γίνει η αρχή κόντρα στον Προμηθέα σήμερα στις 17:00 στο Παλέ, όπου ο κόσμος μπορεί να δώσει ώθηση σε μία ομάδα με προβληματική εικόνα, αλλά και ορισμένους παίκτες που μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγή του σκηνικού.

Η νοοτροπία που γράφαμε και πριν την διακοπή

Αφήνω το μπάσκετ για το οποίο θα επανέλθω με πιο κριτική άποψη στην επόμενη διακοπή του ποδοσφαίρου- τα μέσα Νοέμβρη είναι πιστεύω ένα εύλογο διάστημα πίστωσης χρόνου για τον μπασκετικό Άρη-και πάω στην…μπάλα.

Το σημείο που σταμάτησε το πρωτάθλημα είχε τον Άρη στην δεύτερη θέση, προερχόμενο από 4 συνεχόμενες νίκες, 1 στο κύπελλο και 3 στο πρωτάθλημα, οι 2 ως γνωστόν στα ντέρμπι με ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ. Του έκανε, λοιπόν, κακό αυτή η διακοπή αν συνυπολογίσουμε ότι μετά την προηγούμενη έχασε από τον ΟΦΗ; Θα πόνταρα στο…όχι, αλλά 100% θα ξέρουμε αύριο το βράδυ. Σε κάθε περίπτωση αγωνιστικά το διάστημα της διακοπής θεωρητικά πρέπει να έδωσε ανάσες σε παίκτες όπως ο Μοντσου, ο Σιφουέντες, ο Φρίντεκ που μπήκαν πολύ απότομα και γρήγορα στην λειτουργία της ομάδας και μάλιστα ως βασικοί και φυσικά έδωσε την δυνατότητα να ενταχθούν στην καθημερινότητα του συνόλου, παίκτες όπως ο Φαμπιάνο, ο Κουάισον, ο Χουάνκαρ. Παίκτες που καλούνται πλέον να βρουν ρυθμό προκειμένου να βοηθήσουν και στο απαραίτητο ροτέισον λόγω των αγώνων κυπέλλου που πλησιάζουν.

 

Άρα να περιμένουμε έναν Άρη ακόμα καλύτερο; Έτσι πρέπει και έτσι θα γίνει αν οι παίκτες του Άρη μπουν στο παιχνίδι κόντρα στην Καλλιθέα με την ίδια νοοτροπία που είχαν στα 3 ματς που προηγήθηκαν της διακοπής. Πρέπει να αντιληφθούν ότι το παιχνίδι με την Καλλιθέα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι…κορυφής. Οι φιλοξενούμενοι είναι πολύ καλύτερη ομάδα από την Λαμία και θεωρώ δύσκολα θα διαφοροποιήσουν τον τρόπο παιχνιδιού τους, που είναι σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερος. Ίσως για αυτό έκοψαν δύο βαθμούς από την ΑΕΚ, άλλους δύο από τον ΠΑΟ (αν και μάλλον οι πράσινοι έκοψαν δύο από την Καλλιθέα), ενώ δυσκόλεψε πάρα πολύ και τον Ολυμπιακό. Θεωρητικά ο Άρης με ομάδες που δεν κλείνονται πίσω και καλύτερος είναι και βρίσκει τον τρόπο να κερδίσει, αλλά την ίδια στιγμή θεωρώ ότι το βράδυ της Κυριακής όλα θα εξαρτηθούν αποκλειστικά και μόνο- αν ο κακός ρέφερι Τσαγκαράκης δεν προκαλέσει εντάσεις-από τον ίδιο τον Άρη και το ξαναγράφω γιατί το θεωρώ κομβικό, τη…νοοτροπία του.

Με νοοτροπία νικητή και κίνητρο…κορυφής!

Η μαζική παρουσία του κόσμου μπορεί να βοηθήσει, αλλά το αποτέλεσμα θα καθοριστεί αποκλειστικά από το πως θα μπει και πώς θα λειτουργήσει ο Άρης στο παιχνίδι. Χαλαρά και ποια…Καλλιθέα θα έχει γκέλα γιατί επαναλαμβάνω η ομάδα από το Ελ Πάσο -που παίζει Λεωφόρο- είναι καλή ομάδα.

Με νοοτροπία νικητή, χωρίς υπεροψία, με πάθος και πίστη, αλλά και μεγάλη προσπάθεια μέχρι την εξασφάλιση της νίκης που θα δώσει τεράστια σημασία στον επερχόμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Κίνητρο υπάρχει και είναι τεράστιο. Ας γίνει το καύσιμο στην κιτρινόμαυρη μηχανή που έχει πείσει τους πάντες ότι μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό και να ευτελίσει όσους βιάστηκαν από πέρσι να μεθοδεύσουν την αλλαγή στο σύστημα των play off και να προβλέψουν ότι ο Άρης θα μάχεται για την πέμπτη θέση. Δεν θα έχει…γούστο αρχικά να πετάξει έναν από αυτούς εκτός τετράδας, αλλά και να συνεχίσει να ονειρεύεται για κάτι καλύτερο; Ρητορική η ερώτηση, αλλά τις απαντήσεις ας συνεχίζουν να τις δίνουν ο Μάντζιος και οι παίκτες του μέσα στο γήπεδο. Με νίκες…

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!