Ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός

Ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
ο άλλος στην δούλεια κάνει σκηνή στην χθεσινή βάρδια γιατί δεν έκαναν ξεχωριστό με φωτογραφίες ότι πήγε ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού στα αποδυτήρια μετά τη νίκη με την ΑΕΚ...

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την επιστροφή του Τριφυλλιού στη μάχη του φετινού τίτλου.

Επιστροφή στη δράση αυτή την Κυριακή για τον Παναθηναϊκό, επιστροφή στα απλά και εύκολα αυτής της ζωής. Τα σημαντικά, εξάλλου, ήρθε η ίδια η ζωή να τα φωτίσει, με τον πλέον σκληρό και άδικο τρόπο, μέσα από την απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Eίναι ένα ζητούμενο για το Τριφύλλι το πως θα παρουσιαστεί στο Ηράκλειο, το αν θα καταφέρει ή όχι να βρει αθλητικά κίνητρα μέσα από μια τραγωδία, όπως έκαναν τα παιδιά της Εθνικής Ελλάδος με Αγγλία και Ιρλανδία.

Αυτό, ναι, θα ήταν το ιδανικό αλλά κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, κάθε κατάσταση δεν είναι η ίδια και φυσικά πιο πάνω από το ψυχολογικό κομμάτι, είναι το ποδοσφαιρικό, στο οποίο οι ''πράσινοι'' βρίσκονται σε αγωνιστική κρίση τον τελευταίο μήνα, σε αντίθεση με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που βιώνει τις ευεργετικές συνέπειες της πολύ καλής δουλειάς του προπονητή και την άμεση σύνδεσή του με το έμψυχο δυναμικό.

 

Aπό κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον φετινό τίτλο, για να μπει δυνατά στο κόλπο της πρωτιάς, θα πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος που δημιουργήθηκε στις επτά πρώτες αγωνιστικές της Super League.

Οι πέντε πεταμένοι βαθμοί με Αστέρα Τρίπολης και Καλλιθέα δεν καλύφθηκαν στα ντέρμπι και τώρα που όσοι προπορεύονται έχουν να παίξουν μεταξύ τους, το Τριφύλλι είναι υποχρεωμένο να δημιουργήσει ένα σερί μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

Να κάνει το 6/6 που θα το φέρει μία ανάσα από την κορυφή πριν την δεύτερη στροφή του πρωταθλήματος.Το απόλυτο στα επόμενα έξι ματς, φαντάζει μακρινός τόπος, με βάση την εικόνα του συνόλου μέχρι στιγμής στις εν Ελλάδι αναμετρήσεις.

Από την άλλη, όμως, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε μία βελτίωση στα προηγούμενα ματς και αν μπορέσει να κάνει βήματα μπροστά επιπλέον, τότε το 6/6 δεν θα φαντάζει κάτι τόσο δύσκολο.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο Ντιέγκο Αλόνσο να παρουσιάσει μία ομάδα με εντελώς διαφορετική ανασταλτική συμπεριφορά πάνω στο χορτάρι, μία ομάδα που δεν θα... προσφέρει 1.5xGoals ανά παιχνίδι στον αντίπαλο, που θα ξεκολλήσει από την δεύτερη χειρότερη επίδοση σε ολόκληρο το πρωτάθλημα!

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικός στις τελικές που φτιάχνει, πιο κυνικός, τούτη την στιγμή είναι η ομάδα που έχει εκμεταλλευθεί λιγότερο από τον καθένα, τις φάσεις που φτιάχνει, έχοντας σκοράρει 4.5 τέρματα λιγότερα από το αναμενόμενο.

Πάνω από όλα, όμως, ο Παναθηναϊκός καλείται να βγάλει στο χορτάρι νοοτροπία νικητή, να μπει σε ένα παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον αέρα, την αύρα, την δίψα για την νίκη, πράγματα που τα έχουμε δει σε ελάχιστο βαθμό μέχρι στιγμής...

Για φινάλε κάποιες σύντομες επισημάνσεις:

  • Έγινε το αυτονόητο με τον Γιώργο Βαγιαννίδη. Η επιστροφή του δηλαδή στις αποστολές, η ενεργοποίησή του. Μέχρι να μείνει εκτός ομάδας, έκανε το καλύτερό του ξεκίνημα σε σεζόν, το ποδόσφαιρο και η διαχείριση των ανθρώπων έχει κάνει βήματα μπροστά, δεν είναι λύση αυτή. Εκτός και αν είχε συμφωνήσει με ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, πράγμα που δεν ισχύει.
  • Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει λίγο να επανεξετάσει τον τρόπο που διαχειρίζεται την επικοινωνία με τους παίκτες του όταν πρέπει να κάτσει στο ίδιο τραπέζι μαζί τους για νέο συμβόλαιο. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι τέτοια.
  • Οι δηλώσεις του Ρούμπεν στην Ισπανία είναι μια μικρή υπενθύμιση για το πόσο σπουδαία προσωπικότητα είναι αυτό το παιδί. Για το ποδοσφαιρικό κομμάτι, τα έχουμε ξαναπεί, μην επαναλαμβανόμαστε. Δεν είναι για εκτός πλάνων...
  • Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα δεν ''ψήνει'' τον κόσμο μέχρι στιγμής και η ΠΑΕ πρέπει να ενεργεί έτσι, ώστε το γήπεδο αυτό να είναι έδρα. Βοηθώντας παράλληλα και τον κόσμο για να δίνει το παρών. Οπότε κάθε προσφορά, κάθε κίνηση που απλώνει χείρα βοηθείας στους φιλάθλους, ήταν, είναι και θα είναι προς την σωστή κατεύθυνση.
@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.