Ολυμπιακός: Η αλλαγή θέσης του Ολιβέιρα και οι διαπιστώσεις της δοκιμής

Ολυμπιακός: Η αλλαγή θέσης του Ολιβέιρα και οι διαπιστώσεις της δοκιμής

Ολυμπιακός: Η αλλαγή θέσης του Ολιβέιρα και οι διαπιστώσεις της δοκιμής

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα δεδομένα για το ξεκίνημα του Ολιβέϊρα στον Ολυμπιακό και την προσπάθεια του Μεντιλίμπαρ να τον αξιοποιήσει.

Είναι ένας από τους πιο έμπειρους καινούργιους παίκτες του Ολυμπιακού. Και θεωρητικά αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την απουσία του Αντρέ Όρτα.

Ο λόγος φυσικά για τον Σέρτζιο Ολιβέϊρα, τον Πορτογάλο διεθνή κεντρικό χαφ, που απέκτησε ο Ολυμπιακός από τη Γαλατασαράϊ κι έφερε στην Ελλάδα ακριβώς την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, αν θεωρήσουμε τέτοια την 4η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία-προθεσμία των συλλόγων να καταθέσουν τις ευρωπαϊκές λίστες τους.

Ο 32χρονος χαφ έκανε γρήγορα γρήγορα ντεμπούτο με την «ερυθρόλευκη», καθώς ο Μεντιλίμπαρ τον χρειάστηκε μόλις 11 ημέρες αργότερα στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη, βάζοντας τον αλλαγή στο 61ο λεπτό, χωρίς όμως τελικά να αλλάξει το αποτέλεσμα σοκ (0-0). Τώρα, εκ των υστέρων, μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι ο Ολιβέϊρα μπήκε νωρίτερα απ΄ότι έπρεπε, με μόλις λίγες προπονήσεις στα πόδια του. Αν κι ο έμπειρος προπονητής τον ξαναχρησιμοποίησε και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, με τον Άρη στο Χαριλάου και δη από το ημίχρονο.

Είναι προφανές ότι ο Μεντιλίμπαρ πόνταρε στο γεγονός ότι ο Ολιβέϊρα είχε κάνει το καλοκαίρι με τη Γαλατασαράι, παίζοντας και λίγο σε τρία φιλικά του Ιουλίου, θεωρώντας ότι έτσι είχε «ισοφαρίσει» την απουσία του από επίσημα παιχνίδια εδώ και πάρα πολύ καιρό, στην πραγματικότητα από τον περασμένο Φεβρουάριο. Για να είμαστε, πάντως, ρεαλιστές, η έλλειψη δράσης ήταν, και είναι ακόμη, αισθητή στον Πορτογάλο, που παρότι μάλιστα έχει παίξει μετά από εκείνο το 0-0 με το Αγρίνιο σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια (πλην εκείνου στη Γαλλία με τη Λιόν) μάλλον μας έχει αφήσει με την πιο καλή (όχι πολύ καλή, αλλά καλή) εντύπωση ακριβώς από εκείνο το ημίωρο ντεμπούτο του!

 

Ολιβέιρα - Ολυμπιακός

Τι μπορούμε να προσέξουμε για τον Πορτογάλο; Ο Μεντιλίμπαρ και στα τρία τελευταία παιχνίδια δεν τον έχει βάλει στη θέση του, ως 8άρι που λέμε, αλλά σε θέση πίσω από τον σέντερ φορ, κάτι σαν 10άρι. Με τον Ολιβέϊρα να μην έχει παίξει σχεδόν ποτέ στην καριέρα του σε αυτό το ρόλο. Στη Γαλατασαράι ποτέ, στη Ρόμα ποτέ, στον ΠΑΟΚ ποτέ και στην Πόρτο σε ελάχιστα παιχνίδια.

Προς τι λοιπόν αυτή η κίνηση του Μεντιλίμπαρ, που έβαλε τον έμπειρο χαφ βασικό τόσο με τον Ατρόμητο, όσο και με τον Παναθηναϊκό (αλλάζοντας τον αντίστοιχα στο 61ο λεπτό και στο ημίχρονο), αλλά και με την Μπράγκα (μπαίνοντας ως αλλαγή στο 72ο λεπτό), πάντοτε σε ρόλο επιθετικού χαφ; Μήπως γιατί ήθελε να «δέσει» το δίδυμο Έσε-Μουζακίτη στα χαφ και δεν υπήρχε εκεί χώρος; Δεν είμαι βέβαιος, υπό την έννοια ότι στο ματς με το Περιστέρι, που ο Έσε έμεινε στον πάγκο, είχε προτιμήσει ο προπονητής κεντρικό δίδυμο στα χαφ τους Στάμενιτς-Μουζακίτη και πάλι πιο μπροστά τον Ολιβέϊρα.

Άρα, μήπως ο Βάσκος τεχνικός έχει κάτι άλλο στο μυαλό του για τον Ολιβέϊρα; Μήπως όντως τον υπολογίζει για τη θέση πίσω από τον σέντερ φορ, εκεί που ξέρουμε ότι παίζει συνήθως ο Τσικίνιο, ένας άλλος κεντρικός χαφ, τον οποίο ο Μεντιλίμπαρ προώθησε σε ρόλο μεσοκυνηγού; Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής η δοκιμή για «Ολιβέϊρα 10άρι» δεν έχει πετύχει ιδιαίτερα. Με το ερώτημα αν ο προπονητής επιμείνει σε αυτό, να μπορεί να απαντηθεί μόνο μέσα από τα παιχνίδια και κατ΄επέκταση τις επιλογές του.

Ολυμπιακός - Ολιβέιρα

Με την αίσθηση που έχουμε να είναι ότι ο παίκτης δεν μοιάζει να νιώθει άνετα σε αυτή τη θέση. Αλλά και με την περαιτέρω διαπίστωση πως και με τον Άρη που έπαιξε ένα ημίχρονο ως κεντρικός χαφ, δεν είχε δείξει κάτι παραπάνω.

Άσχετο: Έκτακτη γενική συνέλευση τη Δευτέρα στον Ολυμπιακό, με θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Με τις πληροφορίες να λένε ότι ουσιαστικά αυτό που θα προκύψει είναι η προσθήκη της Εύης Κουτσαυτάκη, που έχει ήδη αναλάβει CEO στην ΠΑΕ.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Έγραφα χθες για την μεταγραφή του Γιαζίτσι, που μεταξύ άλλων ήρθε για να αναπληρώσει το κενό της απουσίας ενός αριστεροπόδαρου επιθετικογενή παίκτη στον Ολυμπιακό.

Η αλήθεια είναι ότι μέσα στο καλοκαίρι το είχαν επιχειρήσει αρκετά οι «ερυθρόλευκοι», αλλά ποτέ δεν τους είχε «κάτσει»! Κυρίως με Ισπανούς, που τους είχε προτείνει ο Μεντιλίμπαρ.

Πρώτα με τον Μπράϊαν Χιλ, που προτίμησε να πάει δανεικός από την Τότεναμ στην Τζιρόνα που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Μετά με τον Λουίς Ριόχα, που τελικά πήρε μεταγραφή από την Αλαβές στη Βαλένθια, έχοντας τη διαβεβαίωση του προπονητή ότι θα παίζει βασικός…

Σούσο - Μίλαν

Και, στη συνέχεια, με τον Σούσο, ίσως την πιο εφικτή περίπτωση, με τον παίκτη όμως να τραυματίζεται τον Αύγουστο και να εγείρει αμφιβολίες γύρω από τον χρόνο ετοιμότητας του…

Τους τρεις αυτούς αριστεροπόδαρους εξτρέμ ο Μεντιλίμπαρ τους είχε παίκτες στη Σεβίλλη, στην Αλαβές και στην Εϊμπάρ.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΑΚΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.