Εντεκάδα ΑΕΚ: Τα πλάνα του Αλμέιδα για ΠΑΟΚ και η δύναμη της Φιλαδέλφειας

Εντεκάδα ΑΕΚ: Τα πλάνα του Αλμέιδα για ΠΑΟΚ και η δύναμη της Φιλαδέλφειας

Δημήτρης Βέργος
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν στην OPAP Arena

bet365

Η ΑΕΚ καλείται απέναντι στον ΠΑΟΚ να βγάλει σε ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι τη νοοτροπία νικητή που χαρακτηρίζει τον Ματίας Αλμέιδα. Το γεμάτο «οπλοστάσιο» του «Πελάδο» και η κατάμεστη OPAP Arena, δύο επίσης σημαντικά ατού της Ένωσης.

Στο πρόγραμμα των επτά πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος μέχρι την πρόσφατη διακοπή η ΑΕΚ δεδομένα θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε μαζέψει περισσότερους βαθμούς αλλά οι απώλειες που είχε στα ματς απέναντι στους μικρομεσαίους, κυρίως λόγω της αναποτελεσματικότητάς της, της στοίχισαν. Αντίθετα στο ένα ντέρμπι που έχει δώσει μέχρι στιγμής με τον Παναθηναϊκό ανταποκρίθηκε εξαιρετικά και το ίδιο καλείται να κάνει και στο αυριανό (20/10, 20:30) μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ βγάζοντας ξανά τη νοοτροπία νικητή που χαρακτηρίζει σε τέτοιου είδους παιχνίδια τον Ματίας Αλμέιδα και σβήνοντας τις έως τώρα γκέλες της.

Ο «Πελάδο» σε 38 μεγάλα ματς εντός των συνόρων απέναντι στις ομάδες του Big-5 μετράει 20 νίκες, 11 ισοπαλίες και επτά ήττες, ενώ μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει σε 19 μεγάλα παιχνίδια, 12 νίκες, έξι ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Αυτή τη νοοτροπία λοιπόν σε συνδυασμό και με την τρομερή δυναμική που προσφέρει η κατάμεστη OPAP Arena όπως καταγράφεται και από το παραπάνω στατιστικό είναι δύο ατού που η ΑΕΚ πρέπει να αξιοποιήσει απόλυτα, μαζί φυσικά και με την πληθώρα των επιλογών που προσφέρει το πλήρες ρόστερ της.

Για μια θέση στην 20αδα γίνεται «μάχη», κάτι που θα συμβαίνει από εδώ και πέρα σε κάθε αναμέτρηση στην οποία ο Αλμέιδα θα πηγαίνει με όλες τις μονάδες διαθέσιμες. Έτσι μεγάλο ενδιαφέρον δεν παρουσιάζει μόνο η ενδεκάδα, αλλά και τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τον πάγκο καθώς θα πρέπει να μείνουν εκτός και παίκτες που άνετα θα μπορούσαν να ήταν βασικοί. Όσον αφορά τα πλάνα, όπως έχετε διαβάσει στο ρεπορτάζ, κυρίως μεσοεπιθετικά εντοπίζονται οι ανοικτές θέσεις καθώς στα μετόπισθεν πρόκειται να είναι ο Στρακόσα στην εστία, οι Πήλιος και Ρότα στα άκρα της άμυνας, ενώ ο Μουκουντί ίσως επιστρέψει πλάι στον Βίντα ως δίδυμο στους στόπερ.

Από εκεί και πέρα μένει να φανεί αν ο Αλμέιδα επιλέξει τα ίδια πρόσωπα στον άξονα όπως στα τελευταία παιχνίδια. Δηλαδή τους Σιμάνσκι, Περέιρα με τον Πινέδα στη θέση πίσω από τον φορ ή τελικά τον αφήσει στον πάγκο λόγω του ότι επέστρεψε μόλις προχθές από τις διεθνείς υποχρεώσεις του, επιλέγοντας σε αυτή την περίπτωση τον Λιούμπισιτς. Οι Κοϊτά και Ελίασον πρόκειται να ξεκινήσουν στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και στην κορυφή της επίθεσης ο Λιβάι Γκαρσία έχει το προβάδισμα με τον Πιερό να διεκδικεί φυσικά τη θέση.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα