Εντεκάδα Παναθηναϊκού: Τα ερωτηματικά που είχε ο Αλόνσο και οι τελικές του επιλογές

Εντεκάδα Παναθηναϊκού: Τα ερωτηματικά που είχε ο Αλόνσο και οι τελικές του επιλογές

Τα ερωτηματικά που είχε ο Αλόνσο και οι τελικές του επιλογές

bet365

Ο Ντιέγκο Αλόνσο φαίνεται να έχει καταλήξει στις επιλογές του για το αρχικό σχήμα κόντρα στον ΟΦΗ παρά τα αρχικά διλήμματα που είχε.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σήμερα (20/10-18:00) τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Superleague στο πρώτο ματς μετά την διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Οι «πράσινοι» διανύουν μία πολύ δύσκολη περίοδο, αφού από την μία υπάρχει η κρίσιμη καμπή που βρίσκονται στο αγωνιστικό κομμάτι και από την άλλη η απώλεια του φίλου και συμπαίκτη τους, Τζορτζ Μπάλντοκ, που, όπως φαίνεται και από τις χθεσινές δηλώσεις των Μπράουν και Μάγκνουσον, δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεραστεί.

Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο πλέον δεν υπάρχει χρόνος ούτε για να θρηνήσουν οι παίκτες του «τριφυλλιού» για τον συμπαίκτη τους και καλούνται πολύ σύντομα να μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχίσουν τις υποχρεώσεις τους βγάζοντας μία αντίδραση ανάλογη της Εθνικής Ελλάδος, ακόμα κι αν οι συνθήκες εδώ είναι διαφορετικές.

Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για άλλους ανθρώπους και άρα άλλους χαρακτήρες, αλλά και για παίκτες που αλληλεπιδρούσαν μαζί του κάθε μέρα. Σίγουρα ο Μπακασέτας και ο Βαγιαννίδης, που το έζησαν ήδη αυτό, μπορούν να βοηθήσουν τους συμπαίκτες τους κατευθύνοντάς στον δρόμο που πρέπει, όμως η αντίδρασή τους παραμένει ένα ερωτηματικό.

 

Το πρόβλήμα είναι πως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον Παναθηναϊκό με τις βαθμολογικές απώλειες εκτός προγράμματος που έχει ήδη υποστεί (ήττα από Αστέρα Aktor, ισοπαλία με Athens Kallithea) και που δεν μπόρεσε να καλύψει στα ντέρμπι, δεν υπάρχει χώρος για κάτι άλλο πέρα από τη νίκη απόψε, σε μία έδρα δύσκολη και ιδιαίτερη για το «τριφύλλι».

Ο Αλόνσο φαίνεται να βρήκε τις απαντήσεις στα διλήμματα που είχε

baka_djuri_intime

Από την επανέναρξη των προπονήσεων την Δευτέρα (14/10) μέχρι και την επιστροφή των τελευταίων διεθνών την Πέμπτη, ο Ουρουγουανός τεχνικός είχε καταλήξει σε κάποιες επιλογές για την αρχική εντεκάδα. Στο δίδυμο των Γεντβάι-Ίνγκασον στο κέντρο της άμυνας, στον Μλαντένοβιτς για τα αριστερά, στον Αράο για το «6», αλλά και τον Τετέ για τα αριστερά της επίθεσης.

Από κει και πέρα η επανενεργοποίηση του Γιώργου Βαγιαννίδη, πρόσθεσε ακόμη μία επιλογή στην θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, με τον Γιάννη Κώτσιρα όμως να έχει το προβάδισμα, αφού ο νεαρός Έλληνας αμυντικός δεν έπαιζε στα τελευταία παιχνίδια, παρ' ότι προπονούταν κανονικά κι έκανε και μία ολιγόλεπτη συμμετοχή στο φινάλε του αγώνα της Ελλάδας με την Αγγλία.

Οι βασικοί προβληματισμοί που είχε ο Ντιέγκο Αλόνσο αφορούσαν την θέση του τερματοφύλακα, εκείνες των δύο μέσων μπροστά από τον Αράο, του αριστερού εξτρέμ, αλλά και του σέντερ φορ.

Ο Ντραγκόφσκι συνήθως είναι η βασική επιλογή του Ουρουγουανού κόουτς ωστόσο ο τραυματισμός που είχε και οι προπονήσεις που έχασε τον έβαλαν σε σκέψεις, όμως φαίνεται πως τελικά θα εμπιστευτεί εκείνον αντί του Λοντίγκιν.

Στο κέντρο τώρα για τις δύο θέσεις μπροστά από τον Αράο υπήρχαν αμφιβολίες για το αν θα ήταν καλύτερο να πάει η ομάδα μ' ένα δίδυμο Ουναϊ - Μπακασέτα ή να χρησιμοποιηθεί ο Τσέριν στο «8» κι ένας από τους δύο που προείπαμε πιο ψηλά. Τελικά φαίνεται πως το δίδυμο που προκρίνεται είναι εκείνο των Τσέριν και Μπακασέτα στοχεύοντας σε περισσότερη ισορροπία και λιγότερο ρίσκο.

Για την θέση του αριστερού εξτρέμ, το μεγάλο ταξίδι του Πελίστρι και οι εμφανίσεις του που δεν έβγαλαν... μάτια με την εθνική Ουρουγουάης φαίνεται πως δίνουν προβάδισμα στον Τζούρισιτς για την θέση του αριστερού εξτρέμ στην βασική εντεκάδα.

Τέλος όσον αφορά εκείνη του σέντερ φορ φαίνεται πως ο Γερεμέγεφ τελικά είναι εκείνος που κερδίζει την... κούρσα. Ο Σπόραρ ήταν το Νο.2 στο μυαλό του Ντιέγκο Αλόνσο το τελευταίο διάστημα, όμως η γλώσσα του σώματός του στα ματς που έπαιξε δεν τον γεμίζει εμπιστοσύνη. Ο Γερεμέγεφ μπορεί να έχει να παίξει από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου είχε περάσει ως αλλαγή για λίγα λεπτά, ωστόσο είναι ένας επιθετικός που έχει το γκολ, κάτι που χρειάζεται η ομάδα αυτή τη στιγμή και δείχνει να είναι και σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση από τον Σπόραρ.

@Photo credits: INTIME, ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα