ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 0-1: Η πρώτη εκτός έδρας νίκη, αφιερωμένη στον Τζορτζ! (Vids)

Νίκος Αθανασίου

bet365

Με γκολ του Τετέ στο 6' ο Παναθηναϊκός που αναγκάστηκε να παίξει στα τελευταία λεπτά με φορ τον Νίκα, επικράτησε 1-0 του καλού ΟΦΗ στο Ηράκλειο και όλοι οι παίκτες αφιέρωσαν το γκολ στον Τζορτζ Μπάλντοκ.

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν

Ο ΟΦΗ στο ντεμπούτο του Μίλαν Ράσταβατς στη τεχνική ηγεσία παρατάχθηκε με τον Χριστογεώργο κάτω από τα δοκάρια. Γκονθάλεθ δεξιός μπακ, Χατζηθεοδωρίδης αριστερός και Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος οι δύο στόπερ. Μπαϊνοβιτς, Καραχάλιος οι δύο κεντρικοί μέσοι. Νους, Σενγκέλια στα δύο «φτερά» και ο Φούντας πίσω από τον Γιουνγκ.

Ο Παναθηναϊκός του Ντιέγκο Αλόνσο, ξεκίνησε με τον Ντραγκόφσκι στην υπεράσπιση της εστίας. Κώτσιρας δεξιός μπακ, Μλαντένοβιτς αριστερός, Ίνγκασον και Γεντβάι στο κέντρο της άμυνας. Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας στον άξονα του κέντρου. Δεξιός εξτρέμ ο Τετέ, αριστερός ο Τζούρισιτς και σέντερ φορ ο Γερεμέγεφ.

Ιδανική «πράσινη» εκκίνηση, αντίδραση ΟΦΗ και χαμένες «πράσινες» στιγμές

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το ιδανικό σενάριο στην αρχή του παιχνιδιού. Ένα γρήγορο γκολ. Μετά από κλέψιμο ψηλά του Κώτσιρα, ο Τζούρισιτς πάσαρε στον Τετέ και ο Βραζιλιάνος με σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ στο 6'. Πάντως, ο ΟΦΗ λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα, με το σουτ του Χατζηθεοδωρίδη στο 9'.

Οι «πράσινοι» είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, κυριαρχία(66%-34% η κατοχή) πατούσαν συχνά στην αντίπαλη περιοχή αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό στη τελική προσπάθεια για να «καθαρίσουν» το ματς. Ο Τετέ στο 20' είχαν δύο σουτ πάνω στα σώματα, ο Τζούρισιτς στο 40' πλάσαρε άουτ.

 

Οι Κρητικοί, πάντως, που ήταν πολύ απειλητικοί στις επιθετικές τους μεταβάσεις είχαν δοκάρι με σουτ του Γιουνγκ εκτός περιοχής στο 42'.

Ο Παναθηναϊκός κράτησε σβηστά το «διπλό»

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, είχε καλές προϋποθέσεις για ευκαιρίες αλλά τις σπαταλούσε πάρα πολύ εύκολα. Ο ΟΦΗ απείλησε με ένα πολύ μακρινό σουτ του Καραχάλιου στο 56' που απομάκρυνε ο Ντραγκόφσκι.

Το «τριφύλλι» έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 60' με τον Αράο να αστοχεί από κοντά με το κεφάλι ενώ ο Μπακασέτας στο 63' σούταρε πάνω στον Χριστογεώργο.

Οι φιλοξενούμενοι μέσα από την κατοχή της μπάλας κρατούσαν μακριά τον ΟΦΗ, χωρίς να έχουν στιγμές για δεύτερο γκολ. Από την άλλη, όμως, δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά και κράτησαν μέχρι τέλους ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο».

MAN OF THE MATCH: Τετέ. Ο Βραζιλιάνος έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι απόψε στο Ηράκλειο, ένα ματς που το «σφράγισε» με το υπέροχο γκολ που σημείωσε στην αρχή του αγώνα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γουίλιαν Αράο. Ο Βραζιλιάνος χαφ του Παναθηναϊκού έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι στη μεσαία γραμμή. Έκοψε, μοίρασε, κάλυψε χώρους, είχε σωστές τοποθετήσεις.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων πάνω από δέκα εξαιρετικές προϋποθέσεις στο ανοιχτό γήπεδο για να μπορέσει να σκοράρει ένα δεύτερο γκολ και να... καθαρίσει το παιχνίδι.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ντραγκόφσκι έχασε την μπάλα μέσα από τα πόδια του στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έβαλε σε κίνδυνο την εστία του αλλά κατάφερε να το διορθώσει στο φινάλε και να μπλοκάρει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς το μεγάλο λάθος η διαιτησία του Τζήλου που σε γενικές γραμμές έκανε ένα καλό ματς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός πήρε νίκη... οξυγόνο απόψε στο Ηράκλειο, έχοντας να διαχειριστεί και ένα πολύ δύσκολο δεκαήμερο σε ψυχολογικό επίπεδο.

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Γκονθάλεθ, Λαμπρόπουλος, Χριστόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης (79’ Αμπάντα), Μπαϊνοβιτς (68’ Μπάκιτς), Καραχάλιος (90’ Αποστολάκης), Σενγκέλια, Φούντας (68’ Ριέρα), Γιούνγκ (78’ Σαλσέντο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο (79’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν, Τετέ (90’ Μαντσίνι), Μπακασέτας (79’ Ουναϊ), Τζούρισιτς (61’ Πελίστρι), Γερεμέγεφ (79’ Νίκας).

@Photo credits: eurokinissi, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα