Superleague, η βαθμολογία: Ο Αρης έπιασε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή!

Newsroom
Ο Μανού Γκαρθία πανηγυρίζει το γκολ του επί της Athens Kallithea

bet365

Πρωτιά για τη Θεσσαλονίκη. Το ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας δεν έβγαλε νικητή και έτσι ο Αρης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να πατήσει κορυφή έχοντας ως... συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ!

Το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν όπως όλα τα μεταξύ τους ματς τα τελευταία χρόνια. Είχε και ρυθμό, είχε και ένταση, είχε και πολλά νεύρα τόσο κατά την διάρκεια του ματς, όσο και μετά το τέλος. Νικητή δεν είχε.

Ο Δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε με τον Μπάμπα, αυτός του Νότου ισοφάρισε λίγο μετά με τον Πιέρο, αλλά ως εκεί... Στο δεύτερο μέρος δεν υπήρξαν μεγάλες φάσεις εκατέρωθεν και έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι τέλος. Ο ΠΑΟΚ παραμένει στην κορυφή, αλλά πλέον όχι μόνος πρώτος αλλά έχοντας παρέα τον Άρη.

Αρης κορυφής! Μπορεί να δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη, αλλά έφτασε σε αυτή. Οι Θεσσαλονικείς με την καρφωτή κεφαλιά του Μπράμπετς και την... συνδρομή του κίπερ Μπερναμπέ και το γκολ του Μανού Γκαρθία στο φινάλε επικράτησαν της Καλλιθέας με 2-0 και σε συνδυασμό με το Χ της Νέας Φιλαδέλφειας φιγουράρουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας ως συγκάτοικο τον συμπολίτη ΠΑΟΚ. Το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Άρη, ειδικά από την στιγμή που στο 34' η Καλλιθέα έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Πασαλίδη. Εντούτοις το γκολ δεν ερχόταν και το άγχος δεν έφευγε. Τελικά με... περιπετειώδη τρόπο ο Μπράμπετς ξεκλείδωσε το δρόμο προς τη νίκη κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεν έκανε ούτε φάση σε όλο το ματς.


Ο Παναθηναϊκός στο «Γεντί Κουλέ» είχε να διαχειριστεί όχι μόνο το κακό του ξεκίνημα στη σεζόν, αλλά κυρίως το τραγικό γεγονός της απώλειας του Τζορτζ Μπάλντοκ. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι «πράσινοι» προσπαθούν να... συμβιβαστούν με το σοκ, οπότε η επιστροφή στην καθημερινότητα μόνο εύκολη δεν ήταν. Τελικά με το γκολ του Τετέ στο... έμπα του αγώνα με τον ΟΦΗ έδωσε στην ομάδα του Αλόνσο την πολύτιμη νίκη με 1-0 και το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο.

 

Το «τριφύλλι» στο πρώτο μέρος είχε ευκαιρίες για να καθαρίσει με τη νίκη χωρίς άγχος, όμως τελικά το δεύτερο γκολ δεν ήρθε και έτσι η πίεση κράτησε μέχρι το φινάλε. Τελικά ο ΟΦΗ στην επανάληψη δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα μπροστά στην εστία του Ντραγκόφσκι κι έτσι ο Παναθηναϊκός έφυγε από την Κρήτη νικητής και βρέθηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Όλα έδειχναν πως θα ήταν μια απογευματινή προπόνηση για τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη επί του Λεβαδειακού καθώς ο δείκτης του σκορ ήταν στο 2-0 μόλις στο 21'. Σε εκείνο το σημείο ο Ελ Καμπί ευστόχησε στο πέναλτι κάνοντας το 2-0, ενώ σχεδόν με την σέντρα (στο 2') ο Τσικίνιο είχε ανοίξει το σκορ για τους Πειραιώτες. Από κει και πέρα παίκτες και Μεντιλίμπαρ έχοντας το μαξιλαράκι ασφαλείας μάλλον θα είχαν στο μυαλό τους να κάνουν τη σωστή συντήρηση δυνάμεων ενόψει της αναμέτρησης της προσεχής Πέμπτης με την Μάλμε στη Σουηδία.

Τελικά η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Λεβαδειακός... μύρισε την χαλάρωση αυτή και έπαιξε τα ρέστα του. Οι απειλητικές στιγμές μπροστά από την εστία του Τζολάκη ήταν μήνυμα που δεν το έλαβαν οι «ερυθρόλευκοι». Ετσι πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο με το εύστοχο πέναλτι του Όζμπολτ οι Βοιωτοί... γύρισαν στο ματς. Τα καμπανάκια έγιναν καμπάνες αλλά και πάλι βρήκαν... κλειστά ερυθρόλευκα αυτιά. Ετσι στις αρχές του 2ου μέρους με κεφαλιά ο Γιαννιώτας ισοφάρισε σε 2-2, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι τέλους. Ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε σειρά αλλαγών, καμία από αυτές δεν βοήθησε και με την λήξη οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες αφού ο Ολυμπιακός άφησε ακόμη δύο βαθμούς στο κυνήγι του πρωταθλήματος.


TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βόλος – Πανσερραϊκός 0-1
Ατρόμητος – Παναιτωλικός 0-2
Λαμία – Asteras Aktor 0-0
Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-2
ΟΦΗ- Παναθηναϊκός 0-1
Αρης – Athens Kallithea 2-0
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


1.Αρης 17
2.ΠΑΟΚ 17
3.Ολυμπιακός 15
4. ΑΕΚ 15
5. Παναιτωλικός 14
6. Παναθηναϊκός 12
7. ΟΦΗ 11
8. Asteras Aktor 10
9. Ατρόμητος 8
10. Πανσερραϊκός 7
11.Βόλος 7
12.Λαμία 6
13.Αthens Kallithea 5
14.Λεβαδειακός 5

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9η)


Σάββατο 26 Οκτωβρίου
Παναιτωλικός – Βόλος (5μμ)
Λεβαδειακός – Λαμία (5.30μμ)
Πανσερραϊκός – ΑΕΚ (8μμ)
Κυριακή 27 Οκτωβρίου
Αsteras Aktor – Ολυμπιακός (5μμ)
Παναθηναϊκός – Αρης (6μμ)
ΠΑΟΚ – ΟΦΗ (9μμ)
Athens Kallithea – Ατρόμητος (9.30μμ)

@Photo credits: INTIME, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα