Πρωταθληματάρα με φοβερό Αρη και τρομερούς «μικρούς»!

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Πρωταθληματάρα με φοβερό Αρη και τρομερούς «μικρούς»!

bet365

O Γιάννης Σερέτης κάνει τον απολογισμό της όγδοης αγωνιστικής, εστιάζοντας στον Super Αρη, στους «μικρούς» που έλαμψαν, στο τρομερό ντέρμπι της Νέας Φιλαφέλφειας και στην «ανάσα» που πήρε ο Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο.

Στην έβδομη αγωνιστική, με τη νίκη του Παναιτωλικού επί της ΑΕΚ, έπεσε και το τελευταίο κάστρο αήττητου. Στην κορυφή από την εκκίνηση της σεζόν ο ΠΑΟΚ μαζί με τον Ολυμπιακό, μετά η ΑΕΚ, μετά πάλι ο ΠΑΟΚ, από σήμερα ο Αρης. Πρωτόγνωρο, απολαυστικό! Μόλις στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές! Κι όποιος έλεγε στα ντέρμπι «εντάξει ο Αρης τον “έχει” ούτως ή άλλως τον ΠΑΟΚ» ή «εντάξει, κοιμήθηκε ο Ολυμπιακός για ένα ημίχρονο και τον νίκησε εντός έδρας', κατάλαβαν από τα δυο «στεγνά» 2-0 επί Λαμίας και Καλλιθέας, ότι εφέτος είναι... αλλιώς! Για πόσο ακόμα, θα το δούμε... Σήμερα, πάντως, η Athens Kallithea που έπαιξε με δέκα παίκτες από το 36', δεν δημιούργησε ούτε μία ευκαιρία στο «Κλεάνθης Βικελίδης»! Κι αν ο Αρης περάσει αλώβητος την προσεχή Κυριακή από το ΟΑΚΑ, ποιος τον πιάνει! Λεβαδειακό, Παναιτωλικό και Βόλο έχει μετά, μέχρι το ντέρμπι της ΟPAP Arena στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου.

Η Ενωση θα μπορούσε να είναι στην κορυφή σήμερα. Θα μπορούσε να είναι και ο ΠΑΟΚ όμως! Ηταν ένα τρομερό ματς το σημερινό στην OPAP Arena. Με υψηλότατη ένταση, με πεντάλεπτα – δεκάλεπτα πίεσης και ευκαιριών από αμφότερους τους αντιπάλους. Ενα ντέρμπι με τα όλα του. Με μεγαλύτερα διαστήματα πίεσης της ΑΕΚ, αλλά περισσότερες καθαρές ευκαιρίες από τον Δικέφαλο του Βορρά. Ενα ντέρμπι με άψογο διαιτητή που είχε δίκαιες αποφάσεις σε δύσκολες φάσεις, ο οποίος όμως ήθελε και στο πρώτο ημίχρονο (καθυστερήσεις έξι δευτερολέπτων!!!) και στο τέλος του ματς (τρία λεπτά καθυστερήσεις!) να το σφυρίξει και να γυρίσει στο ξενοδοχείο του ήσυχα και ωραία. Και με έναν απαράδεκτο για ακόμα μια φορά Ραζβάν Λουτσέσκου στο τέλος του αγώνα και ασφαλώς με τελικούς ωφελημένους τον Αρη και τον Παναθηναϊκό! Στις λεπτομέρειες κρίθηκε το ντέρμπι, στις λεπτομέρειες και η νίκη του Τριφυλλιού στο Ηράκλειο.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν σήμερα καλύτερος του ΟΦΗ. Αλλά η λεπτομέρεια ήταν στο «Γεντί Κουλέ» υπέρ των Πρασίνων, εν αντιθέσει με κάποια από τα προηγούμενα παιχνίδια, στα οποία ήταν εναντίον του. Πέτυχε ένα γκολ στο οποίο πίσω από το ατομικό ταλέντο του εκρηκτικού Τετέ «κρύβεται» ως... μονάδα παραγωγής το πρέσινγκ όπως το θέλει ο Αλόνσο, κατέθεσε πείσμα, περισσότερη ενέργεια από προηγούμενα ματς του και ασφαλώς στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε για το αποτέλεσμα. Επαιξε με ρεαλισμό. Ηταν πιο συμπαγής, πιο διεκδικητικός στις μονομαχίες, δεν επέτρεψε στο δαιμόνιο Νους να κάνει πάρτι όπως στο πρώτο ημίχρονο, περιόρισε τον καλό Γιουνγκ, άφησε απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα τον Σενγκέλια, δεν κινδύνευσε. Και δεν δημιούργησε κινδύνους.

 

Ο ΟΦΗ ουσιαστικά έχασε την ευκαιρία του στο α' μέρος, όταν παρότι είχε κατοχή μπάλας μόλις 34%, ήταν πιο ουσιαστικός στις επιθέσεις του από τους Πράσινους και άξιζε τουλάχιστον ένα γκολ. Δεν το βρήκε και ηττήθηκε από μια πληγωμένη πολυεπίπεδα ομάδα, η οποία έπαιζε στα τελευταία 15 λεπτά με σέντερ φορ τον Γιώργο Νίκα, που έκανε το επίσημο «ντεμπούτο» του αντί του κάκιστου Γερεμέγεφ, ο οποίος σήμερα... απέδειξε γιατί ο Αλόνσο τον έχει εδώ και πολύ καιρό τρίτη επιλογή πια, πίσω από τον Ιωαννίδη και τον Σπόραρ.

Τη... δόξα του Παναθηναϊκού για το σημαντικότερο αποτέλεσμα της αγωνιστικής έκλεψαν δύο επαρχιακές ομάδες. Ο Παναιτωλικός, με μισθολογικό μπάτζετ ύψους 3.3 εκατ. Ευρώ έχει πάρει τα πάνω του από τότε που ο Φώτης Κωστούλας αποφάσισε να... πουλήσει την ΠΑΕ! Λίγοι είναι εκείνοι που θυμούνται τον αλησμόνητο Αμερικανο-πολωνό επίδοξο αγοραστή, Μάτσιεκ Καμίνσκι και όντως πέρασε πολύς καιρός από τις περίφημες επισκέψεις στο Αγρίνιο. Από τότε, όμως, ο Παναιτωλικός (πέρυσι) έχασε για ένα γκολ την ιστορική συμμετοχή του σε τελικό Κυπέλλου, εξασφάλισε αγχωτικά αλλά τελικά εύκολα την παραμονή του και εφέτος έχει «σωθεί» από τον Οκτώβριο έχοντας ηττηθεί εκτός έδρας μόνο από τον ΠΑΟΚ, νικώντας σε Ηράκλειο και Περιστέρι!

Κι ας ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα- σοκ από τη Λαμία! Kι ας έφυγαν το καλοκαίρι Σενγκέλια, Ζοάο Πέδρο, Καρέλης και Ντουάρτε! Βασιζόμενος στο 3-5-1-1, στους καταπληκτικούς full back ακραίους Τορεχόν – Μαυρία, στο φοβερό Ντίας και στις δυο τριάδες στόπερ και μεσαίας γραμμής, ο Πετράκης έχει δημιουργήσει σύνολο το οποίο προφανώς δεν προκαλεί ρίγη θαυμασμού με το θέαμα που προσφέρει, αλλά... αν είσαι μάγκας, για πήγαινε να το ρίξεις νοκ άουτ! Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, πάντως, δεν τα κατάφεραν...

Κι όπως αποδείχθηκε σήμερα, για τον Ολυμπιακό αυτό δεν πρέπει να αποτελεί... έκπληξη πια, καθώς από τις δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ που σωστά θα τα... ακούσει μέχρι το ματς με τη Μάλμε (άλλωστε, ανέλαβε την ευθύνη και για τη συμπεριφορά των παικτών του), υπάρχει πρόβλημα νοοτροπίας. Είναι λόγω του κορεσμού μετά από τον περυσινό ανεπανάληπτο θρίαμβο με την κατάκτηση του Conference League; Είναι επειδή υπάρχουν ακόμα πολλά άλυτα προβλήματα στη μεσαία γραμμή και στα άκρα της επίθεσης; Πάντως να δημιουργείς μισή φάση από το 30' μέχρι το τέλος του ματς και στο ίδιο χρονικό διάστημα να δέχεσαι δύο γκολ και άλλες τέσσερις σπουδαίες ευκαιρίες από τον Λεβαδειακό στην έδρα σου, ενώ το σκορ είναι στο 2-0, είναι από τ' Αγραφα!

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, ο ΠΑΟΚ παραμένει ο μοναδικός «αλώβητος» από «μικρομεσαίο», έχοντας γλιτώσει στις λεπτομέρειες από τον Πανσερραϊκό και τον Ατρόμητο. Αλλά αν δεν πάρει και κάνα ντέρμπι, αυτό δεν θα του αρκεί για να χτίσει διαφορά. Απλώς θα του δώσει ένα μικρό προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών του, αν ασφαλώς διατηρήσει την αξιοπιστία του στα «μικρά» ματς και στις δύσκολες επαρχιακές έδρες...

@Photo credits: INTIME, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...