Εύκολος πόντος για τον ΠΑΟΚ που δεν ζαλίστηκε ούτε από τα γεμίσματα

Εύκολος πόντος για τον ΠΑΟΚ που δεν ζαλίστηκε ούτε από τα γεμίσματα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα θετικά του ΠΑΟΚ στην ισοπαλία της Αθήνας με την ΑΕΚ, για τον άριστο Λόβρεν, αλλά επισημαίνει και τις μέτριες εμφανίσεις των σταρ του που ακόμη δεν δίνουν ποιότητα στην επίθεση.

Ο Οκτώβριος «τρέχει» και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε εκ νέου στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ όπως και τα περασμένα χρόνια. Το παιχνίδι όμως ήταν πολύ διαφορετικό, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να αντιδρούν σωστά και να παίρνουν εύκολα τον πόντο της ισοπαλίας, με ένα ματς που τελείωσε χωρίς συγκινήσεις και αγωνίες, χωρίς οι γηπεδούχοι να πιέζουν και να απειλούν.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον πόντο γιατί αμύνθηκε εξαιρετικά σε όλες σχεδόν τις φάσεις του αγώνα, κυρίως στις μεταβάσεις, στα στημένα και στα γεμίσματα των γηπεδούχων.

Οι ασπρόμαυροι δεν έφθασαν στο τρίποντο, γιατί σε ακόμη ένα μεγάλο ματς δεν είχαν επιθετικό και μεσοεπιθετικό που διακρίθηκε για να ανέβει η ποιότητα των επιλογών στην επίθεση.

Καλό; Κακό για τους πρωταθλητές; Όπως το δει ο καθένας, για ένα ματς για το οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κάτι απλό: Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξεχαστεί πολύ-πολύ γρήγορα. Δεν μας έδωσε πολλά γι αυτό και οι ομάδες θα σκεφτούν γρήγορα τη συνέχεια, με τον ΠΑΟΚ πριν επιστρέψει από Αθήνα να έχει ήδη στο μυαλό το επόμενο ματς που γι’ αυτόν είναι στην Ευρώπη.

 

ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ «ΕΦΑΓΕ» ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ

Από τα πρώτα-πρώτα λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε αποφασίσει να μην ρισκάρει στο build up. Η ΑΕΚ τον περίμενε, ήξερε ή πίστευε ότι θα παίξει με την μπάλα κάτω και με κάποια πιθανά κλεψίματα θα τον έβρισκε απροετοίμαστο σε μεταβάσεις, σε χαρακτηριστικό σημείο άλλων αναμετρήσεων, σε αυτό ειδικά το γήπεδο.

Ο Κοτάρσκι ξεκίνησε τα γεμίσματα, ενώ και σε άλλες καταστάσεις του αγώνα και όταν χάνονταν η μπάλα, οι επιστροφές ήταν καλές, σίγουρα καλύτερες από κάθε άλλο ματς σε αυτό το γήπεδο. Μέσα από την αναμέτρηση βέβαια προέκυψε ένα άλλο στοιχείο: Η ΑΕΚ πόνταρε πολύ στο ύψος των παικτών της. Απόδειξη: Ακόμη και τα φάουλ 40-50 μέτρα από την περιοχή που με μεγάλη ευκολία ζητούσαν και έπαιρναν οι γηπεδούχοι από τον Σλοβένο διαιτητή, είχαν αποφασίσει να τα παίζουν με γεμίσματα! Ούτε εκεί είχε πρόβλημα ο ΠΑΟΚ, είτε με Λόβρεν στο γήπεδο, είτε και με Κόλεϊ στο δεύτερο μέρος. Πολλά, πάρα πολλά γεμίσματα προς την περιοχή, ακόμη και από τα πλάγια-άουτ σε μία μάλλον ένδειξη αδυναμίας για άλλου είδους δημιουργία, μία ΑΕΚ που δεν μας είχε συνηθίσει σε κάτι τέτοιο. Παρά το ότι η μπάλα σηκώθηκε πάρα πολλές φορές ψηλά, φάση δεν βγήκε και αυτή είναι επιτυχία για την συγκέντρωση που έβγαλαν οι ασπρόμαυροι σε ένα θεωρητικά δύσκολο παιχνίδι.

Ο μόνος τρόπος που βρέθηκε για να βγάλει μεγάλη ευκαιρία η ΑΕΚ ήταν μία κίνηση που «βγήκε» από άλλες δεκαετίες. Τότε που οι φορ έπαιρναν πλάτη σαν… τον Σακίλ Ο Νιλ, σε μία μπασκετική φάση που ο Πιερό δικαιώθηκε απέναντι στον αδύναμο Κεντζιόρα τον οποίο έβαλε μέσα στα δίχτυα. Έτσι μπορούσε η ΑΕΚ, έτσι έκανε απόψε, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις που ψάχνει να βρει το «θηρίο» της στην αντίπαλη περιοχή.

ΑΣΚΟΠΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ MVP

Άρα… Ο ΠΑΟΚ μπορεί να περηφανεύεται για τον χαρακτήρα στο γήπεδο, για την συγκέντρωσή του, για την πολύ καλή αμυντική λειτουργία που εξουδετέρωσε πολλά πλεονεκτήματα των γηπεδούχων ειδικά στις μεταβάσεις, από εκεί και πέρα οι συνεργασίες στις γρήγορες επιθέσεις δεν έφθαναν μέχρι τέλους. Το γκολ ήρθε από στημένη μπάλα στο πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο, το μόνο ίσως που οι παίκτες του Λουτσέσκου κατάφεραν να συνδυαστούν γρήγορα και να βγάλουν φάσεις με το δοκάρι του Οζντόεφ και όχι μόνο.

Με αυτά και με αυτά για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή όποιον άλλο πραγματοποιεί ψηφοφορίες για την ανάδειξη του πολυτιμότερου, η διαδικασία μετά από αυτή τη βραδιά θα είναι άσκοπη. Ο Λόβρεν θα βγει με ποσοστό άνω του 70-75% μία προσωπικότητα από εκείνες που και ανέτοιμη να είναι σωματικά, έχει τον τρόπο (διαβάζει δηλαδή το παιχνίδι) να μαγνητίζει την μπάλα και να βρίσκεται εκεί που πρέπει για να κάνει τη δουλειά, που για τον Κροάτη είναι η σωστή επέμβαση εντός ή εκτός περιοχής. Σπουδαίος ήταν και πάλι, ένας αμυντικός που παραδίδει μαθήματα τοποθετήσεων και δείχνει να αποτελεί μία σπουδαία μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα αλάνθαστος ο Κοτάρσκι, καλός ο Όττο, πολύ καλός στο πρώτο μέρος ο Μπάμπα όπως και ο Οζντόεφ και… μέχρι εκεί. Οι αλλαγές πλην του Κόλεϊ που έκανε ένα ακόμη σοβαρό ματς δεν έδωσαν και τόσα πολλά. Όπως και να το κάνουμε αν ο ΠΑΟΚ δεν βρει τη φόρμα Τάισον-Ντέλια-Ζίβκοβιτς θα πρέπει να «ματώνει» για να παίρνει αποτελέσματα. Το δικό του καλό-συνδυαστικά παιχνίδι δεν βγαίνει με τους σταρ του σε μάλλον μέτρια κατάσταση.

Με αυτά και με αυτά η τελική εντύπωση είναι καλή δεδομένου του αντιπάλου και της έδρας σε σύγκριση και με άλλα παρόμοια ματς. Προφανώς και σε αυτό το πεδίο υπάρχει εξέλιξη. Ο ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο του 2024 είναι πολύ πιο μπροστά από τον ΠΑΟΚ των περασμένων δύο ετών σε αυτό εδώ το σημείο της σεζόν.

Είναι κι αυτή μία καλή βάση για τη συνέχεια με τους πρωταθλητές να έχουν δώσει πολλά ντέρμπι και παρότι τα αστέρια τους μπροστά… ψάχνονται, να είναι πρώτοι! Άσχημα είναι;


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.