ΑΕΚ: Το πέναλτι μαρς, το γλέντι τους για τον βαθμό και η αλητεία...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Το πέναλτι μαρς, το γλέντι τους για τον βαθμό και η αλητεία...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για όλα όσα αφορούν το ματς της ΑΕΚ με την ομάδα της Τούμπας, εστιάζει στο αγωνιστικό και φυσικά σε όλα όσα μας απασχόλησαν..

Ένα ματς κορυφής το οποίο στη γενική του εικόνα δικαίωσε τον τίτλο του, μεταξύ της ΑΕΚ που ήταν καλύτερη και έψαξε περισσότερο τη νίκη και του ΠΑΟΚ που επιχείρησε να ψάξει να την ...κλέψει! Δύο αντίπαλοι των οποίων το σχέδιο δεν αποδείχτηκε σωστό προκειμένου να πετύχουν αυτό που ήθελαν, μια ομάδα που αποδεδειγμένα δεν ικανοποιήθηκε από το αποτέλεσμα, ξεκάθαρα η ΑΕΚ, αλλά και μια άλλη που το πανηγύρισε, για την ακρίβεια έκανε γλέντι, για τον βαθμό, δεδομένα ο ΠΑΟΚ. Όποιος επιχειρήσει να προσπαθήσει να αποδείξει το αντίθετο θα έχει κάνει άδικο κόπο. Αποδεικνύεται περίτρανα από το χορτάρι και πώς αντιμετώπισε η μία ομάδα το ενδεχόμενο της γκέλας και πώς η άλλη, αλλά και έπειτα από την ολοκλήρωσή του, με το τρόπο που αντιμετώπισαν, από κάθε άποψη, το τελικό αποτέλεσμα.

Στον ΠΑΟΚ έπαιξαν από το 1-1 και έπειτα για την ισοπαλία και για αυτό το χάρηκαν. Δεν ασχολούνται και δεν τους απασχολεί, το γεγονός ότι δεν ανταποκρίνεται η ομάδα τους σε μεγάλα ματς, τρία τέτοια έχουν δώσει έως τώρα, τα δύο εντός, συνολικά έχουν πάρει από τις τρεις αναμετρήσεις, όλους κι όλους, δύο βαθμούς. Μπορεί αυτό να είναι το αγωνιστικό τους ταβάνι, οπότε λογικό, από την άλλη η ΑΕΚ παίζει το δεύτερο μεγάλο της παιχνίδι, έχει τέσσερις βαθμούς σε αυτά, αλλά σωστά -στο δικό μου κεφάλι- το αντιμετωπίζει ως γκέλα. Η εικόνα της, αν και με πολλά νέα πρόσωπα στην 11αδα της, ήταν μέτρια, καλύτερη του αντιπάλου της στα σημεία, μα δεν παίζουμε... πυγμαχία για να μετρήσει στο τέλος του αγώνα!

Το 1-1 θα ήταν το απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα για το συγκεκριμένο παιχνίδι μεταξύ της ΑΕΚ και της ομάδας της Τούμπας. Αν δεν υπήρχε η φάση πέναλτι μαρς του Μπάμπα πάνω στον Λιβάι Γκαρσία... Μια ανατροπή ξεκάθαρη, με τον αμυνόμενο του ΠΑΟΚ να μην καταφέρνει να μαζέψει το πόδι του στο τσίμπημα της μπάλας από τον Λιβάι, να τον ανατρέπει, αλλά το VAR να... κλείνει τις οθόνες του! Ένα ακόμη ματς στο οποίο η Ένωση δεν παίρνει πέναλτι, μετά εκείνο στο Αγρίνιο, μια ακόμη καθοριστική απόφαση σε βάρος της σε μεγάλο ματς που σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα και εφόσον σκόραρε από τη βούλα, θα της είχε χαρίσει ένα τρίποντο και φυσικά την κορυφή ξανά. Βέβαια και με όλα αυτά, στο -2 την βλέπουν, οπότε προφανώς και οι... πιστολιές μέσω διαιτητικών αποφάσεων θα συνεχιστούν.

Την ισοπαλία αποδείχτηκε ότι την ήθελε και ο διαιτητής της αναμέτρησης από την απόφαση του να δώσει τρία μόλις λεπτά καθυστέρησης, με δέκα αλλαγές αλλά και με δήθεν τσεκάρισμα φάσης (πάνω από ένα λεπτό διάρκειας) από το VAR, αυτή του Λιβάι Γκαρσία! Για τα μάτια του κόσμου το μίνιμουμ ήταν τα 5 λεπτά... Όχι όμως, τρία τα λεπτά και ενώ υπάρχουν δύο στιγμές επιπλέον καθυστερήσεων στις καθυστερήσεις, από την ομάδα που πανηγύρισε το Χ στης Φιλαδέλφειας τα μέρη (μετά τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ, τυχαίο; δεν νομίζω), ο ρέφερι σφυρίζει 5 δευτερόλεπτα προτού συμπληρωθούν και τα 3 λεπτά που με... βία έδωσε ο ίδιος! Απίθανα πράγματα αν μη τι άλλο και απόλυτα αναμενόμενα φυσικά με τούτη την ΚΕΔ και τον Λανουά αρχιδιαιτητή...

 

χειρονομια

Το πέναλτι μαρς και η αισχρή χειρονομία και συνολικά συμπεριφορά!

Σε ότι αφορά στο ματς ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ στην πρώτη στιγμή που φάνηκε αρχικά να είναι τυχερή η ΑΕΚ. Δοκάρι το σουτ, κόρνερ στην ίδια φάση, γκολ από αδράνεια της άμυνας από τον Μπάμπα και ξαφνικά 0-1. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα αντέδρασε άμεσα, αφού της πήρε 2-3 λεπτά να καταλάβει ότι δεν έγινε και τίποτα, βρίσκει υπέροχο φορίσιο τέρμα και έπειτα χάνει, στο πρώτο 45λεπτο του αγώνα, τη φάση για να πάρει το παιχνίδι: διπλή ευκαιρία με πρωταγωνιστή αρχικά τον Ρότα σε ανεπανάληπτο τετ α τετ (το μοναδικό των δύο ομάδων στο ματς μετά την γκολαρα Πιερό) και στο ριμπάουντ κακό τελείωμα του Περέιρα με εξουδετερωμένο τον Κοτάρσκι. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση από τις δύο ομάδες σε όλη την αναμέτρηση έως τη φάση του πέναλτι που απόλυτα δικαιολογημένα ζητάει η ΑΕΚ.

Αλήθεια σκεφτείτε να ήταν ανάποδα αυτή η ανατροπή και να μην το καταλόγιζε τι θα γινόταν και τι θα διαβάζαμε από χθες έως και την επόμενη φορά που θα είχαμε αναμέτρηση της Ένωσης με την ομάδα της Τούμπας... Και στ' αλήθεια τι θα έκανε ο Λουτσέσκου στο ενδεχόμενο να ήταν δικός του ποδοσφαιριστής που θα είχε ανατραπεί στην εστία του Στρακόσα με τέτοια κλωτσιά ξεκάθαρη! Ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε όλα αυτά που είδε όλη η Ελλάδα (και τα ανέχεται) δίχως μισή φάση στο παιχνίδι που να του δίνεται η δυνατότητα να αντιδράσει με τα γνωστά του σόου. Τελείωσε το ματς και αντί να φύγει αφού πανηγύρισε το Χ, έμεινε εκεί, αλλά σα να μην έφτανε αυτό, μπήκε και στον αγωνιστικό χώρο για ...περατζάδα και χειρονομίες και επιθέσεις με τις γνωστές πλάτες άλλων (πίσω του για να τον τραβάνε δήθεν, όπως τότε, που πίσω από την πλάτη του Μεδίνα τον χαστούκιζε στην Τούμπα).

Ο Λουτσέσκου όμως και ο ΠΑΟΚ καλά κάνουν σε τούτη τη χώρα. Τόσα χρόνια δεν βρέθηκε κανείς να του κάνει το παραμικρό. Τα ΜΜΕ (και δεν αναφέρομαι σε αυτά που είναι εξαρτημένα), οι δήθεν αντικειμενικοί δημοσιογράφοι, πρόσωπα και όσοι σχολιάζουν για το ποδόσφαιρό μας, τον χαϊδεύουν επί σειρά ετών για τα απαράδεκτα που κάνει και προάγουν απόλυτα και μόνο την βία! Από την ΕΠΟ, στη Superleague και κύρια την ίδια την Πολιτεία... Σε μια εποχή που έχουν γίνει τόσα για τους φιλάθλους - οπαδούς, αυτούς που το κάνουν και προκαλούν με αυτόν τον τρόπο, δεν τους αγγίζει κανείς. Ούτε καν τους γύρω του, που κάνουν άρρωστες χειρονομίες, κινήσεις ξεκάθαρης πρόκλησης βίας, απέναντι στο κοινό ενός γηπέδου θέλοντας να προκαλέσουν επιθέσεις, πανδαιμόνιο, μπάχαλα και να πετύχουν τη τιμωρία της ομάδας που παίζουν και φυσικά βλέπουν ως βασική αντίπαλό τους για το πρωτάθλημα, της ΑΕΚ φυσικά.

Εδώ φυσικά να σημειώσουμε ότι αν ήταν οπαδός μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το έκανε αυτό θα είχε συλληφθεί και θα στιγματιζόταν η ζωή του για πάντα με τον νέο αθλητικό νόμο. Αλήθεια σε έναν διαπιατευμένο που το κάνει τούτη την εποχή δεν θα έπρεπε να ισχύει το ίδιο; Μα τι γράφω όμως; Εδώ επειδή έγραψα για φουσκωτούς ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να είναι καν στον πάγκο ομάδων, κάτι το οποίο όφειλαν ΟΛΟΙ (ειδικά στο χώρο μου και στο ποδόσφαιρο) να αναφέρουν και να συμφωνήσουν, βρέθηκαν κάποιοι (λίγοι τουλάχιστον) οι οποίοι προσπάθησαν να αναδείξουν ότι είναι λάθος να αναφέρω κάτι τέτοιο και ότι εγώ προκαλώ και όχι από μόνο του το συγκεκριμένο απαράδεκτο γεγονός! Και τα ΜΜΕ; Οι σχολιαστές (μη δημοσιογράφοι) στα ΜΜΕ που υπηρέτησαν το ποδόσφαιρο; Η ίδια η Πολιτεία; Η Superleague; Η ΕΠΟ; Μούγκα ντε..

Δεν πειράζει, ας είναι, τους μάθαμε από την καλή και από την ανάποδη!

Οπαπ Αρενα

Υγ: Υπόκλιση μεγάλη στον κόσμο της ΑΕΚ που κατάφερε να μη τσιμπήσει στις προκλήσεις που τις περιμέναμε όλοι. Και υπήρξαν τέτοιες χειρονομίες, οι οποίες σε συνδυασμό με όσα έχουν προηγηθεί μεταξύ Λουτσέσκου και ΑΕΚ, όλα αυτά που έχει πει και κάνει επί χρόνια εδώ αλλά και στην Ρουμανία, μπορούσαν εύκολα να προκαλέσουν έκρηξη οργής, η οποία μπορούσε να εκδηλωθεί με άσχημο τρόπο. Και όμως δεν έγινε τίποτα από την εξέδρα όσο και αν το επιδίωξαν τα πρόσωπα με πρωταγωνιστικό ρολό στην ομάδα της Τούμπας. Περισσότερα για τα πρόσωπα της ΑΕΚ, αργότερα μέσα στην ημέρα, αν μας το επιτρέψουν οι εξελίξεις σήμερα.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...