ΟΦΗ-Παναθηναϊκός: Αναλυτικά τι αναφέρει ο κανονισμός για τα οφσάιντ του Τσολακίδη

Νίκος Ρόλλας
Τσολακίδης και Μπακασέτας

bet365

Σε δύο περιπτώσεις ο επόπτης Τσολακίδης έκοψε επιθέσεις του Παναθηναϊκού για οφσάιντ που από το ριπλέι φαίνονταν οριακές.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από την Κρήτη και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, σημειώνοντας την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League για φέτος, με την διαιτησία του Τζήλου να είναι σε καλά επίπεδα. Ωστόσο κάποιες αποφάσεις του Τσολακίδη στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες των «πράσινων».

Όλες αφορούσαν υποδείξεις οφσάιντ σε επιθέσεις του «τριφυλλιού» τις οποίες ο πρώτος βοηθός δεν άφηνε να εξελιχθούν, προκειμένου να υπάρξει επιβεβαίωση από το VAR. Κάτι που αποτελεί γενική οδηγία και αναφέρεται στο εγχειρίδιο «Κανόνες του Παιχνιδιού» της IFAB...

Τι αναφέρει ο κανονισμός

Στο κεφάλαιο «Πρωτόκολλο VAR Αρχές, Πρακτικές και Διαδικασίες», τονίζεται πως «Η καθυστέρηση υπόδειξης της σημαίας ή ενός σφυρίγματος για μια παράβαση είναι επιτρεπτή ΜΟΝΟ σε μια ξεκάθαρη επιθετική προσπάθεια, όταν ο παίκτης είναι έτοιμος να επιτύχει γκολ ή τρέχει ξεκάθαρα μέσα στην / προς την αντίπαλη περιοχή πέναλτι

 

Αν ο βοηθός διαιτητής καθυστερήσει να δείξει (με τη σημαία) μια παράβαση, αυτός πρέπει να σηκώσει τη σημαία του αν η επιτιθέμενη ομάδα σημειώσει τέρμα, κερδίσει λάκτισμα πέναλτι, ελεύθερο λάκτισμα, λάκτισμα κόρνερ ή πλάγιο, ή διατηρήσει την κατοχή της μπάλας μετά τη λήξη της αρχικής επίθεσης. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο βοηθός διαιτητής πρέπει να αποφασίσει κατά πόσον θα υψώσει τη σημαία, ανάλογα με τις απαιτήσεις του παιχνιδιού».

Αξίζει να σημειωθεί πως στις δύο αυτές περιπτώσεις (τόσο του Πελίστρι, όσο και του Μαντσίνι), στο τηλεοπτικό ριπλέι, φαίνεται πως οι φάσεις είναι οριακές και δεν δικαιώνουν την σιγουριά του επόπτη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα