Παναθηναϊκός: Η παρουσία του Τσέριν «συμμορφώνει» την μεσαία γραμμή

Παναθηναϊκός: Η παρουσία του Τσέριν «συμμορφώνει» την μεσαία γραμμή

Η παρουσία του Τσέριν «συμμορφώνει» την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού

bet365

Ο Άνταμ Τσέριν ξεχώρισε για άλλη μια φορά, αφού βοήθησε τα μέγιστα τόσο στα κομμάτια της δημιουργίας και της ανάπτυξης όσο και της ανασταλτικής λειτουργίας του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία πολύ σημαντική στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ με 1-0 χάρη στο προσωπικό γκολ του Τετέ και κατόρθωσε να φτάσει στην πρώτη του εκτός έδρας νίκη για την φετινή σεζόν της Stoiximan Superleague.

Ο Άνταμ Τσέριν ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο χθεσινό παιχνίδι και με την απόδοσή που είχε δικαίωσε την απόφαση του Ντιέγκο Αλόνσο να τον επιλέξει για το αρχικό σχήμα στο δίλημμα που είχε πριν το παιχνίδι.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός εξέταζε δύο σενάρια για την σύνθεση της μεσαίας γραμμής του στο ματς αυτό σχετικά με τους παίκτες που θα βρίσκονταν μπροστά από τον Αράο.

Το πρώτο αφορούσε ένα πιο επιθετικό πλάνο που ήθελε τον Ουναΐ στο «8» και τον Μπακασέτα στο «10» και το δεύτερο περιελάμβανε την τοποθέτηση του Τσέριν στο «8» κι έναν εκ των Ουναΐ και Μπακασέτα στην θέση «10» θέλοντας να έχει μεγαλύτερη ισορροπία, αφού ο Σλοβένος μέσος έχει καλύτερη συμπεριφορά στο αμυντικό τρανζίσιον και προσφέρει και μεγαλύτερη σιγουριά στις μεταβιβάσεις κατά την ανάπτυξη της ομάδας.

 

Τα λιγοστά λάθη στις μεταβιβάσεις και η δουλειά στο αμυντικό κομμάτι

cerin_Intime

Η παρουσία του Άνταμ Τσέριν στην μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού βοηθάει πάντα στην ομαλότερη λειτουργία της είτε αυτή αφορά το κομμάτι της ανάπτυξης είτε το αμυντικό.

Το χθεσινό παιχνίδι δεν αποτέλεσε εξαίρεση, όπως φαίνεται και τα νούμερα που μας προσφέρει η κορυφαία πλατφόρμα ποδοσφαιρικής ανάλυσης Wyscout.. Οι «πράσινοι» παρουσίασαν βελτίωση στο κομμάτι της ανάπτυξής τους και ο Τσέριν ήταν από τους καταλυτικούς παράγοντες στο κομμάτι αυτό.

Ο Σλοβένος μέσος μέτρησε 46/50 πάσες τελειώνοντας το παιχνίδι με 92% ποσοστό επιτυχίας βοηθώντας στην διατήρηση της κατοχής της μπάλας, αλλά και την καλή και ασφαλή κυκλοφορία της.

Οι πάσες του Τσέριν:

passes cerin

Στις πάσες δε προς το τελευταίο τρίτο του γηπέδου, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην γίνονται λάθη, γιατί μπορεί να δώσουν καταστάσεις τρανζίσιον στον αντίπαλο, είχε 7/9 ολοκληρώνοντας το ματς με ποσοστό 78%.

Οι πάσες προς το τελευταίο τρίτο του γηπέδου:

passes to final third.

Συνολικά o 25χρονος μέσος είχε μόλις έξι απώλειες της μπάλας σε όλο το παιχνίδι, οι τρεις μισό του γηπέδου των «πρασίνων» ενώ είχε ακόμη 2/2 μακρινές μεταβιβάσεις, 1/2 ντρίμπλες, μία επαφή στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου κι ένα κερδισμένο φάουλ.

Στο κομμάτι που αφορά την ανασταλτική λειτουργία του παιχνιδιού ο Τσέριν έδειξε αντίστοιχη διάθεση και ζήλο, αποδεικνύοντας γιατί η λέξη που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του είναι η ισορροπία.

Το εντυπωσιακότερο νούμερο κι αυτό που καταδεικνύει την σημαντικότερη δουλειά που έκανε στο κομμάτι αυτό είναι οι επανακτήσεις της μπάλας. Ο Τσέριν έκανε εννέα τέτοιες, όμως η ουσία είναι πως οι επτά εξ' αυτών έγιναν στο μισό του γηπέδου του αντιπάλου δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην ομάδα του να επιτεθεί άμεσα, αλλά και αποσοβώντας σημαντικούς κινδύνους που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν για την άμυνά της.

Και φυσικά εκείνος δεν έμεινε εκεί. Είχε 8/15 μονομαχίες με το ποσοστό επιτυχίας του σ' αυτές να αγγίζει το 53%, έκανε τρία φάουλ χωρίς να αντικρίσει κάποια κάρτα, αλλά και τέσσερα κοψίματα.

@Photo credits: INTIME, ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα