Γιατί ο Άρης πρέπει να το αποδεικνύει κάθε εβδομάδα;

Γιατί ο Άρης πρέπει να το αποδεικνύει κάθε εβδομάδα;

Γιατί ο Άρης πρέπει να το αποδεικνύει κάθε εβδομάδα;

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για την ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει κάθε εβδομάδα να αποδεικνύει στα… media ότι κάνει πρωταθλητισμό.

Ο Άρης κέρδισε και την Καλλιθέα με 2-0 και ανέβηκε στην κορυφή της Stoiximan Superleague παρέα με τον συμπολίτη ΠΑΟΚ τον οποίο φυσικά κέρδισε στην Τούμπα και θα τον φιλοξενήσει στον δεύτερο γύρο στο Κλεάνθης Βικελίδης.


Μία γενική παραδοχή ότι ο Άρης παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει εξαιρετική ομάδα και μπορεί να…προβληματίσει τους άλλους 4 μεγάλους υπάρχει πλέον μετά από 8 αγωνιστικές. Υπάρχουν και ορισμένοι που σημειώνουν αυτό που βλέπουμε και εμείς που μέχρι πρότινος φορούσαμε…κίτρινα γυαλιά. Ο Άρης δεν παίζει απλά καλό ποδόσφαιρο, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, έχει κερδίσει και τα 2 ντέρμπι που έδωσε με ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ. Είναι η μοναδική ομάδα στη Ελλάδα που έχει σκοράρει σε όλα της τα παιχνίδια μέχρι τώρα (8 στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο), είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει φάση υπέρ της, παρά μόνο εναντίον της από την διαιτησία με 4 βαθμούς να λείπουν από την συγκομιδή (2 με Ατρόμητο, 2 με Αστέρα), έχει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος και τον MVP στην Λίγκα για τον περασμένο μήνα, 4 συνεχόμενες νίκες και 1 στο κύπελλο πέντε. Την ίδια στιγμή στα υπόλοιπα ντέρμπι εκτός από μία νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού, όλα τα άλλα ματς έληξαν ισόπαλα.


Ο Άρης είναι πρώτος με 17 βαθμούς, ενώ είχε το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλους τους υπόλοιπους, πλέον η απόδοση για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος από το 501, έχει φτάσει στο 40 και το 50, ενώ οι εμπνευστές του 1-4 αρχίζουν και φοβούνται μήπως είναι αυτοί που θα μείνουν εκτός τετράδας.


Γιατί πρέπει να το αποδείξει ΚΑΙ με τον Παναθηναϊκό;

Και ενώ όλα τα παραπάνω είναι δεδομένα γεγονότα παρακολουθώντας τα σχόλια των περισσότερων συναδέλφων στην Αθήνα ακούω και διαβάζω ότι ο Άρης για να μπει στην κουβέντα-προσέξτε του πρωταθλητισμού όχι της κατάκτησης του πρωταθλήματος- θα πρέπει να το αποδείξει και με τον Παναθηναϊκό.
Όλοι οι άλλοι δεν έχουν κάνει συνολικά όσες νίκες έχει ο Άρης σε ντέρμπι, αλλά πρέπει να κάνει το 3/3 για να αρχίσουν να τον υπολογίζουν; Δεν είναι φοβερό; Ή μήπως είναι πραγματικό;
Εγώ θα πω προφανώς ότι δεν έχουν άδικο. Ξέρετε γιατί; Μα πολύ απλά γιατί άπαντες γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα δεν μετράει να έχεις μόνο καλή ομάδα. Ήδη επαναλαμβάνω ο Άρης μετράει απώλειες. Όλοι οι άλλοι τα έχουν πάρει τα σφυριγματάκια τους και τα έξτρα πονταλάκια τους. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον ΠΑΟΚ και το…διπλό στο Περιστέρι δεν υπάρχει. Εκεί όπου ο Άρης στερήθηκε δύο βαθμούς από ένα ανύπαρκτο πέναλτι, ο ανταγωνιστής του πήρε 2 βαθμούς με γκολ - επιθετικό φάουλ στο 90'. Για κάντε τις…προσθαφαιρέσεις και να μην βάλω στην εξίσωση τι μέτρησε με Πανσερραϊκό και τι δεν μέτρησε με Τρίπολη.

 


Οι διαιτητές στα ντέρμπι και η Φραπάρ


Επίσης θα μου επιτρέψουν οι αγαπητοί της ΕΠΟ και της ΚΕΔ να αμφιβάλω αν και στον δεύτερο γύρο θα έχει Γερμανούς και Ιταλούς στα ματς με ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ, ενώ περιμένω με αγωνία και τον ορισμό της Κυριακής. Η Φραπάρ θα ήταν μία εξαιρετική επιλογή και στο VAR τον κυριούλη που του κόψαμε την περίοδο συνταξιοδότησης για να έρθει με 6 χρόνια απουσίας (!!!) να μην δει την πεναλντάρα στο χέρι του Αράο στο 92'. Αλλά γι' αυτό το ματς θα τα πούμε μέσα στην εβδομάδα…

Μια που είπα ΕΠΟ και ΚΕΔ, η εκλεκτή εκτελεστική επιτροπή διακρίνει κάποια τοξικότητα στα όσα έκαναν χθες ο Λουτσέσκου και οι διαπιστευμένοι εύσωμοι φίλοι του; Είναι με πιστοποίηση gov τα παιδιά; Τι ακριβώς προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις για υποκίνηση βίας; Γιατί στην όμορφη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κανένα ρεπορτάζ για το τι συνέβη στα αποδυτήρια; Αληθεύει ότι η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει για συμπλοκή των…φροντιστών (αυτούς βλέπει ο Δημήτρης Τσακίρης και ζητάει να έρθουν ακόμα 2-3 φροντιστές στον Άρη;) με την αστυνομία με πολύ ξύλο όπως διαβάζω στα ρεπορτάζ της ΑΕΚ; Πόσες φορές ακόμα πρέπει να προκαλέσει ο Λουτσέσκου λεκτικά, αλλά και με πράξεις-χειρονομίες για να επέμβει ο αθλητικός εισαγγελέας; Πέρσι στο Βικελίδης με το που έληξε το παιχνίδι και έκανε τα εγώ…εδώ τον έκαναν μπλουζάκι και όλα καλά. Μετά τις δηλώσεις με τον Ατρόμητο, μάλλον θα έλειπαν οι συνάδελφοι που στέλνουν αποδελτίωση στην εισαγγελία. Χθες φυσικά το θέμα πήρε διαστάσεις γιατί έπαιζε με την ΑΕΚ και προφανέστατα επικοινωνιακά η ένωση έχει πολλά περισσότερα όπλα από τον Άρη.

Ο Λουτσέσκου πάντα τα έκανε και πάντα θα τα κάνει όσο δεν τιμωρείται…

Δεν κάνει όμως ο Λουτσέσκου χειρονομίες, δεν είναι προκλητικός, δεν λέει…ότι να' ναι, δεν παρουσιάζει τα πράγματα πάντα όπως τον βολεύει, δεν είναι πρωταθλητής για τον ίδιο ενώ έχει χάσει το πρωτάθλημα και νικητής σε ένα παιχνίδι, ενώ ο πίνακας του σκορ δείχνει ότι έχασε. Δεν πειράζει που ενώ ευνοείται από την διαιτησία, ο ίδιος λέει ότι αδικήθηκε, δεν πειράζει επίσης ότι όταν ευνοείται και κερδίζει δεν έχει αναγνωρίσει ούτε μία φορά στην καριέρα του ότι υπήρξε σφύριγμα υπέρ του. Φταίνε οι άλλοι που τον ζηλεύουν και τον πολεμάνε… Πάνε να μπουκάρουν 300 άτομα με κουκούλες χωρίς εισιτήρια; Έκθεση κατά της αστυνομίας για υπερβολική βία. Γίνονται όσα έγιναν χθες στην Ν. Φιλαδέλφεια; Έκθεση κατά της αστυνομίας! Έγιναν τα ίδια στο Βέλγιο, όπου και πάλι τα ρεπορτάζ μας ενημέρωναν ότι έφταιγαν οι κακοί Βέλγοι που προφανώς και αυτοί ήταν οπαδοί του Άρη από την εποχή της Γάνδης. Και έχεις την κακή…UEFA να παίρνει το μέρος των Βέλγων; Ντροπή!


Για να αφήσουμε λίγο την πλάκα, αυτά τα αφηγήματα που φυσικά εμείς τα ζούμε εδώ και πολλά χρόνια, αρχίζουν να τα αντιλαμβάνονται και στην Αθήνα. Όταν όμως η διοίκηση της ΑΕΚ έκανε το «έγκλημα» με τα δελτία και τα είχα γράψει και τα είχα πει για το πώς θα τους το ανταποδώσουν (και τα λέμε και τα γράφουμε)... Απλά το βλέπουν να συμβαίνει…


ΥΓ.1. Μεγάλη νίκη του μπασκετικού Άρη και έπεται και συνέχεια την Τετάρτη στο Eurocup. Σας είπα μην βιάζεστε. Έρχεται και ο Λαζέφσκι και θα δούμε ωραία πραγματάκια και στο μπάσκετ…

@Photo credits: INTIME, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!