Ένα παιχνίδι γιορτή για τον Παναθηναϊκό!

Ένα παιχνίδι γιορτή για τον Παναθηναϊκό!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ένα παιχνίδι γιορτή για τον Παναθηναϊκό!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το μεγάλο ραντεβού του Τριφυλλιού με την Τσέλσι το βράδυ της Πέμπτης στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Όταν ένας σύλλογος, ένας οργανισμός έχει μάθει να ζει και να αναπνέει, όπως κανείς άλλος, με τα χρώματα και τα αρώματα των σπουδαίων ευρωπαϊκών βραδιών, η αποχή από αυτές τις στιγμές, είναι μία πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία. Επίπονη. Του Παναθηναϊκού του έχουν λείψει άπειρα αυτή η προσμονή, αυτή η προσδοκία, του να περιμένει ένα παιχνίδι έχοντας απέναντι έναν μεγάλο αντίπαλο από την βιτρίνα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Δεκατέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που το Τριφύλλι παρατάχθηκε για να «μονομαχήσει» με ένα κλαμπ, του επιπέδου της Τσέλσι.

Πάλι στο ΟΑΚΑ, αυτή την φορά για το Champions League, απέναντί του η Μπαρτσελόνα του Πεπ, του Μέσι, του Μπουσκέτς, του Ινιέστα, του Τσάβι. Τελευταία φορά που έπαιξε με ομάδα της Premier League ήταν το 2012, η Τότεναμ και από τότε μέχρι και σήμερα, ο Άγιαξ ήταν ο πιο «λαμπερός» του αντίπαλος, στα προκριματικά αυτού του καλοκαιριού.

Οι «μπλε» του Λονδίνου έρχονται στην Αθήνα και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για μία ποδοσφαιρική γιορτή. Γεμάτο ΟΑΚΑ, μία βαριά φανέλα στο απέναντι γήπεδο, μία φορά η κληρωτίδα του έκανε το χατίρι, καθώς στο Conference League είναι περισσότερες οι «Μπόρατς»(καλοδεχούμενες για να φτιάξεις την βαθμολογία στο ranking) και οι «The New Saints» παρά ομάδες του επιπέδου της Τσέλσι, που μπορούν να σου προσφέρουν νύχτες... Champions League!

 

Ο Παναθηναϊκός μετά από πάρα πολύ καιρό, πηγαίνει να παίξει ένα παιχνίδι χωρίς να είναι με την πλάτη στον τοίχο, χωρίς να παίζει για την ποδοσφαιρική του «ζωή», χωρίς να υπάρχει ένα τεράστιο «πρέπει» πάνω από το κεφάλι του. Προφανώς θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικός, προφανώς θα πρέπει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να πάρει βαθμό ή βαθμούς από το φαβορί της διοργάνωσης, αλλά η χαρά, η δίψα, η κ@βλ@ του να παίξει αυτό το ματς, είναι πολύ μεγαλύτερα από το άγχος και την πίεση που είχε για παράδειγμα με τον ΟΦΗ ή που θα έχει την Κυριακή με τον Άρη στη Καλογρέζα.

Η είσοδός του στην πρώτη οκτάδα δεν θα παιχτεί με την Τσέλσι αλλά με την Ντινάμο Μινσκ και την Ελσίνκι στο ΟΑΚΑ, την Τζουγκάρντεν και την The New Saints, παιχνίδια όπου το 4/4 είναι μονόδρομος μετά την γκέλα στη Βοσνία.

Αυτό δεν σημαίνει-προφανώς- πως ο Παναθηναϊκός το έχει ξεγραμμένο το ματς της Πέμπτης, όση ποιότητα και αν έχει, ακόμη και το second unit των Λονδρέζων που θα χρησιμοποιήσει ο Μαρέσκα. Νκουκού, Φέλιξ, Μπαντιασίλε, Μούντρικ, Νέτο είναι μόνο κάποιοι από τους παικταράδες που χρησιμοποίησε στη πρεμιέρα με την Γάνδη, όπου οι «μπλε» επιβλήθηκαν εύκολα με 4-2 εντός έδρας.

Σε ένα βράδυ μπορούν να γίνουν τα πάντα, αρκεί εσύ να είσαι στη τέλεια εκδοχή σου, ο αντίπαλος να υποτιμήσει λίγο την κατάσταση και να σε πάει και το παιχνίδι. Συνήθως έτσι γίνονται οι μεγάλες υπερβάσεις στο ποδόσφαιρο, οι μεγάλες «εκπλήξεις»...

Από κει και πέρα, και με δεδομένο πως έρχεται αναμέτρηση με την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, τον πρωτοπόρο Άρη, ο Ντιέγκο Αλόνσο δεν γίνεται να μην έχει στο μυαλό του και αυτό το ματς. Τούτο είναι και το λογικό, ειδικά όταν είσαι στο -5, μόλις μείωσες την προηγούμενη Κυριακή, θα είναι «έγκλημα» να ξανακάνεις ένα βήμα πίσω.

Το rotation είναι σίγουρο, εξάλλου ο Παναθηναϊκός έχει και το βάθος και την ποιότητα για να το πράξει.

Θέση στο αρχικό σχήμα πιθανότατα θα βρουν ο Πελίστρι, ο Ουναϊ, ο Μαξίμοβιτς και «παίζουν» οι Σένκεφελντ(αν θελήσει να ξεκουράσει έναν στόπερ) και Μαντσίνι. Στη κορυφή της επίθεσης ο Γερεμέγεφ αναμένεται να είναι ο εκλεκτός, καθώς Ιωαννίδης, Σπόραρ είναι off και από το μυαλό του Αλόνσο δεν φαίνεται να περνάει η μετατόπιση εκεί του Τετέ ή του Μπακασέτα που θέλει ανάσες.

Για το τέλος, κάποιες ενδιαφέρουσες επισημάνσεις:

  • Η βραδιά της Πέμπτης θα έχει ένα κεντρικό πρόσωπο. Τον Τζορτζ του Παναθηναϊκού. Είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μετά τον αδόκητο χαμό του Μπάλντοκ και είναι δεδομένο πως οι στιγμές συγκίνησης θα είναι αρκετές και έντονες. Όπως, εξάλλου, πολύ εύστοχα αναφέρει και η ΠΑΕ στα social media «always with us George Baldock».
  • Η κυβέρνηση έκλεισε πέρσι μια φορά το ΟΑΚΑ για το στέγαστρο και ενώ ο Παναθηναϊκός το «ανέστησε» και του έδωσε ζωή, παίζοντας με Ρεν και Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο. Το να ξανασυμβεί πάλι του χρόνου η ίδια ιστορία, πολύ απλά δεν «παίζει», ότι και αν έχουν στο μυαλό τους στo Mέγαρο Μαξίμου. Η εκμετάλλευση θα έπρεπε να έχει και όρια...
  • Δεν έβρισκε, λένε, ο Λανουά στο τηλέφωνο τον Γιάννη Αλαφούζο για να του εξηγήσει. Τι να του εξηγήσει; Το πως ένας επόπτης του, άλλαξε τον κανονισμό εις βάρος του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο; Ή μήπως να τον ήθελε για να του πουλήσει τον ίδιο «παπά» περί... σιωπηρής τιμωρίας, όπως έκανε με τον Σιδηρόπουλο, όπου τον όριζε ως VARίστα μετά το άκυρο γκολ του Αστέρα που μέτρησε κανονικά στη πρεμιέρα; Ο Τσολακίδης θα είναι αδιανόητο να ξανασφυρίξει φέτος στη Super League. Τελεία και παύλα.
@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.