Όλοι οι καλοί (συνήθως δεν) χωράνε...

Όλοι οι καλοί (συνήθως δεν) χωράνε...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
 Όλοι οι καλοί (συνήθως δεν) χωράνε...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης καταπιάνεται (και) με τα αγωνιστικά συμπεράσματα για την καλύτερη ΑΕΚ απέναντι στην ομάδα της Τούμπας και έχει (φυσικά) υστερόγραφο...

Απόλυτα λογικά, δυστυχώς και δικαιολογημένα, υποχρεωθήκαμε όλοι να αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό, επειδή έτσι θέλησε ένα πρόσωπο μόνιμα αρνητικός πρωταγωνιστής με τα εξωαγωνιστικά του τερτίπια και τις απαράδεκτες συμπεριφορές και με χειρονομίες διαπιστευμένων ανύπαρκτων υπαλλήλων και δίχως ουσιαστική σχέση με το ποδόσφαιρο!

Τέτοια ήταν η χαρά και το γλέντι τους για την κατάκτηση του βαθμού, βασικά για το γεγονός ότι δεν έχασαν ξανά, ειδικά ο Λουτσέσκου από τον Αλμέιδα, αφού ως γνωστόν σε δέκα ματς απέναντι στον Πελάδο, ο Ρουμάνος τεχνικός έχει 5 ήττες, 3 ισοπαλίες και μόλις (και μετά βίας) 2 νίκες σε σύνολο δέκα αγώνων. Πώς να μην το πανηγυρίσει με τη ψυχή του, δικαιολογημένα, σωστά το κάνει...

Γι' αυτό και το χάρηκαν όλοι στην ομάδα της Τούμπας, καλά το έκαναν, τρία μεγάλα ματς, δύο βαθμοί κερδισμένοι και αν δεν έπαιρναν τα σφυρίγματα μαϊμού σε ματς όπως με τις Σέρρες και δεν γλίτωσαν αποβολές (όπως στη Λιβαδειά), θα ήταν εκτός 5αδας!

Ωστόσο για την ΑΕΚ η οποία σχεδίασε αγωνιστικά διαφορετικά από τα συνηθισμένα ένα τέτοιο ματς, επεδίωξε μόνο εκείνη τη νίκη χωρίς όμως καθαρές φάσεις πλην εκείνες στο πρώτο 45λεπτο και του πέναλτι μαρς στον Λιβάι Γκαρσία από τον Μπάμπα, έχει ζουμί να εστιάσεις σε επιλογές τακτικής και προσώπων από ενδεκάδα έως αποστολή.

 

Η ομάδα του Πελάδο κυριάρχησε στα στατιστικά, με νούμερα και όχι λόγια, αφού είχε σχεδόν διπλάσιες τελικές (13-8), διπλάσιες πάσες (438 με 242), κατοχή μπάλας (65%-35%), κόρνερ (5-2), αλλά εννοείται μια παραπάνω κάρτα σε βάρος της ΑΕΚ αντί του ΠΑΟΚ (καλά στην κατηγορία κάρτες σε βάρος της Ένωσης, έως τώρα, μόνο ο Μαλέβο δεν έχει αντικρίσει κίτρινη, παίζει επειδή είναι σκύλος)!

Παρά τα παραπάνω αγωνιστικά δεδομένα δεν κατάφερε να είναι παραγωγική στο αντίπαλο κουτί όσο έπρεπε με δεδομένα τα παραπάνω στοιχεία. Είχε τις πλέον καθαρές στιγμές για να βρει γκολ, όπως τη διπλή του Ρότα με τον Περέιρα, την κεφαλιά από καλή θέση του Λιβάι Γκαρσία, το μπάσιμο του Κοϊτά (όλα στο πρώτο 45λεπτο) και φυσικά το πέναλτι μαρς που σκόπιμα δεν έδωσε ο Σλοβένος λίγος διαιτητής.

Τον οποίο έφερε ο ανίκανος Λανουά, ο οποίος δεν δύναται να βρει έστω τώρα που είναι νωρίς και δεν κρίνονται ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έναν elite κατηγορίας ρέφερι. Φάνηκε ο σκοπός και ο στόχος του συγκεκριμένου ρέφερι στο θέμα των καθυστερήσεων: έδειξε τρία μόλις όταν μόνο η εξέταση του var για το πέναλτι μαρς του Λιβάι ήταν 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα αν θυμάμαι σωστά, με εννέα αλλαγές και καθυστερήσεις μέσα στις καθυστερήσεις: τελικά μάλιστα το έληξε πριν καν συμπληρωθεί τρίλεπτο, αντί να δώσει μίνιμουμ 5 λεπτά!

SAAS

Ελπίζω ο Πελάδο να μη νιώθει ανάγκη να τους χωρέσει όλους...

Πέρα από όλα αυτά που σκοπίμως κανείς δεν αναφέρει εννοείται, αν και 2 χρόνια τώρα μόνο το "πού είναι οι elite κατηγορίας διαιτητές;" ακούγαμε και διαβάζαμε, ενώ ερχόντουσαν σερί συγκριτικά με το τι ισχύει σήμερα, ο Ματίας Αλμέιδα και η ομάδα πρέπει να εστιάσει στο αγωνιστικό και κυρίως στο αν ταιριάζει αυτό που είδαμε στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, κοινώς την ΑΕΚ να παίζει με δύο φορ και τον Λαμέλα δεξί φτερό της επίθεσης.

Εκ του αποτελέσματος δεν ανταποκρίθηκε η συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ιδέα αφού δεν κατάφερε η ομάδα να δημιουργήσει τις καταστάσεις εκείνες που την έφερναν πιο εύκολα στο γκολ. Βέβαια είναι η πρώτη φορά που έπαιξε κατ' αυτόν το τρόπο, με αυτά τα πρόσωπα και τακτική, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το χρόνο που απαιτείται για να λειτουργήσει.

Ωστόσο προσωπικά, αν και θετικός ο Λαμέλα πάρα την αποχή του, όσο τον έχω δει πίσω από τον φορ, ομολογουμένως ήταν καλύτερος. Όμως το καταλαβαίνω απόλυτα σαν αγωνιστική σκέψη αν ο Λιβάι Γκαρσία είχε καταλάβει από το πρώτο μισό του ματς πως έπρεπε να πηγαίνει δεξιά όταν ερχόταν στο "10" και τον άξονα, ο Λαμέλα. Αντίθετα δεν μπορώ να δικαιολογήσω στον καταρτισμό αποστολής τη μη παρουσία ενός εκ των Άμραμπατ και Πάολο Φερνάντες με δεδομένο ότι δεν ήταν διαθέσιμος λόγω αδιαθεσίας και ο Ελίασον. Κάποια ιδέα είχε ο Ματίας Αλμέιδα αλλά εκ του αποτελέσματος και όσων αγωνίστηκαν εκεί στο ματς με τον ΠΑΟΚ, δεν δικαιώθηκε με την απόφασή του.

Δεν γνωρίζω αν ο Πελάδο στο κεφάλι του έχει να αποδείξει ότι όλοι οι καλοί χωράνε και όπως βγει... Στο δικό μου πάλι αυτό δεν είναι σωστό και το σημείωνα από το καλοκαίρι, όλοι οι καλοί, μαζί, συνήθως δεν χωράνε... Είναι μια περίοδο τώρα που όσο είναι τόσο σούπερ ο Πιερό τον εκμεταλλεύεσαι και τα άλλα τα κάνεις ορθολογικά διότι είναι και εποχή που ανά τρία, βαριά τέσσερα ματς, υπάρχει διακοπή, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η εκάστοτε ομάδα να βρει ρυθμό και χημεία από τα σερί ματς.

Όπως και να έχει όμως ο Ματίας Αλμέιδα ξέρει καλύτερα και we always trust... Ήταν ένα ματς πάντως που η ομάδα δεν πήρε τίποτα από τα ακραία της μπακ και ειδικά από τα αριστερά (Πήλιος) επιβεβαιώθηκε ότι έπρεπε να χει φέρει έναν για βασικό και αναντικατάστατο, αδικεί το σούπερ ρόστερ της η Ένωση, δεύτερη σερί σεζόν...

Τώρα σημασία έχει το διπλό στις Σέρρες που όπως πάντα όταν παίζει ο Δικέφαλος στην Βόρεια Ελλάδα θα είναι κιτρινόμαυρες!

τσφσ

Υγ: Η νέα... καραμέλα της ομάδας που επεδίωξε μέσα από ότι δικαστήριο υπήρχε να πάρει το πρωτάθλημα στα ΧΑΡΤΙΑ, όπως το έκανε ο ΠΑΟΚ το 2018 που χωρίς διαιτησία τότε δεν θα το διεκδικούσε καν (γιατί ξεχνάνε εύκολα), είναι για τη τιμωρία του Ματίας Αλμέιδα για την ενέργειά του στο Αγρίνιο προ διετίας και βάλε. Ποιοι το λένε αυτό; Το υπαλληλικό προσωπικό -κατά κύριο λόγο- το οποίο φυσικά επιχείρησε να καλύψει και να βιάσει και την εικόνα του χτυπήματος (εννοείται πισώπλατα) του Λουτσέσκου στον Μεδίνα, αλήθεια ποια ήταν η τιμωρία του; Να θυμίσω ότι το 2018 που διεκδίκησαν μέσω (μόνο) δικαστικών αιθουσών το πρωτάθλημα (το πιο μάγκικο της ΑΕΚ μετά το 1989) στον προπονητή της Ένωσης είχε επιβληθεί ποινή απουσίας 8 αγωνιστικών για απαράδεκτη (όπως όλοι γράψαμε τότε, όλοι μας) χειρονομία στην Λεωφόρο. Επιχειρούν να κουνήσουν δάχτυλο σε εμάς, ποιοι; Αυτοί που αν δύο στις 20 φορές από αυτά που έχει κάνει ο Λουτσέσκου είχε τιμωρηθεί, θα αξίωναν τον διαχωρισμό της Ελλάδας σε Βορρά και Νότο ... Χωρίς να έχουμε τον προπονητή στον πάγκο σε τόσα ματς και πήραμε πρωτάθλημα... φραπέ και παίζοντας Europa League έως τον Μάρτιο (χάνοντας πρόκριση για ένα πλασέ του Μασούντ).

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...