AEK - ΠΑΟΚ: Οι προβλεπόμενες ποινές για τις ομάδες και για Λουτσέσκου, Λαμέλα, Βέγκα, φροντιστές

Γιάννης Σερέτης
Λογομαχία Λουτσέσκου - Μάνταλου στην OPAP Αrena

bet365

Ημέρα... κλήσεων προς απολογία και κατηγορητηρίων ήταν η σημερινή για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και φυσικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στα γεγονότα μετά τη λήξη του ντέρμπι της OPAP Arena, ποιες είναι οι ποινές που προβλέπονται.

Tρεις διώξεις ασκήθηκαν σήμερα για τα γεγονότα στην OPAP Arena μετά τη λήξη του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1.

1. Η πειθαρχική επιτροπή της Stoiximan Super League κάλεσε σε απολογία τους Έρικ Λαμέλα, Ραζβάν Λουτσέσκου, τους δύο φροντιστές των «ασπρόμαυρων», Γιαντσίδη και Καλταμπανίδη, αλλά και τον βοηθό του Ματίας Αλμέιδα, Ντανιέλ Βέγκα.


2. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του φροντιστή της ΠΑΕ, Κυριάκου Γιαντσίδη, για υβριστική συμπεριφορά σε βάρος των θεατών. Η δίωξη ασκήθηκε με βάση φωτογραφίες και videos για την χειρονομία του με τα δύο δάχτυλα προς την κερκίδα, η οποία δεν είχε καταγραφεί στο φύλλο αγώνα και στις εκθέσεις παρατηρητή, Αστυνομίας και ΔΕΑΒ.

3. Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον Ραζβάν Λουσέσκου, τον Ερικ Λαμέλα, τον βοηθό του Αλμέιδα, Ντάνιελ Βέγκα και τους δυο φροντιστές του ΠΑΟΚ.

 


Με βάση τα άρθρα του πειθαρχικού κώδικα για τα οποία κλήθηκαν οι δύο ΠΑΕ και τα φυσικά πρόσωπα, οι ποινές που προβλέπονται είναι οι εξής:

  • -Για τον Λαμέλα αποκλεισμός δύο αγωνιστικών.
  • - Για όλους τους υπόλοιπους, οι οποίοι παραπέμπονται ως αξιωματούχοι ομάδας στον αγωνιστικό χώρο αποκλεισμός από 15 ημέρες έως έξι μήνες και πρόστιμο 5.000 – 10.000 ευρώ.
  • - Πρόστιμα και για τις δύο ΠΑΕ που φέρουν την αντικειμενική ευθύνη για τους αξιωματούχους της, ενώ η ΑΕΚ κατηγορείται και για συνθήματα, ρίψη καπνογόνων κ.α.
  • - Η ΔΕΑΒ σύμφωνα με το νόμο 4326/2015 που αφορά διοικητικές κυρώσεις για φαινόμενα βίας μπορεί να επιβάλει σε βάρος του υπεύθυνου φυσικού ή νομικού προσώπου χρηματική ποινή ύψους από 10.000€ μέχρι 1.000.000€, για περιπτώσεις πρόκλησης σοβαρών επεισοδίων ή παρότρυνσης σε πρόκληση τέτοιων επεισοδίων ή φαινομένων βίας εντός 7 ημερών από την ημέρα του συμβάντος.
@Photo credits: INTIME, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα