Ματίγια για την επιστροφή του στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Ιδιαίτερη στιγμή για μένα, ήμουν μπερδεμένος»

Newsroom
φσδσ

bet365

Ο Χαβιέρ Ματίγια μίλησε για τα συναισθήματά του μετά το ματς του Αρη με την Athens Kallithea, όπου και βρέθηκε σε γνώριμα λημέρια ως «φιλοξενούμενος».

Ιδιαίτερο ήταν για τον Χαβιέρ Ματίγια το πρόσφατο ματς της Athens Kallithea κόντρα στον Αρη (σ.σ. ήττα της ομάδας του με 2-0), καθώς επέστρεψε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για πρώτη φορά ως αντίπαλος, μετά την αποχώρησή του από τους «κίτρινους».

Ο Ισπανός μέσος συμπεριλαμβάνεται στο Top 10 των ξένων ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου (σ.σ. 137) και μίλησε στο Metropolis για τα συναισθήματά του. «Ηταν ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Περίμενα μία αντίδραση, αλλά όχι σε αυτό το σημείο. Ηταν η πρώτη φορά που βρέθηκα σε αυτό το γήπεδο ως αντίπαλος και ήμουν μπερδεμένος. Ηταν ευχάριστη στιγμή, Συνάντησα καλούς φίλους. Είναι αυτοί που... επιβίωσαν από εκείνη την περίοδο, έχω καλή σχέση με Βέλεθ και Κουέστα και είναι σημαντικό που συνεχίζουν να βοηθούν την ομάδα», είπε αρχικά.

Για τους πολλούς συμπατριώτες του που αγωνίζονται στον Αρη σχολίασε πως «είναι απίστευτο, έχει τους περισσότερους Ισπανούς από ομάδες εκτός Ισπανίας. Πιστεύει σε αυτό το μοντέλο και το στηρίζει, είναι ένα στυλ που του ταιριάζει και τον βοηθάει να αποκτήσει συνοχή».

Μετά ρωτήθηκε για το τι έδωσε η ομάδα. «Προερχόμουν από δύο σοβαρούς τραυματισμούς, ήταν μία δύσκολη περίοδος για εμένα. Δεν ήταν το συμβόλαιο. Είχα εμπιστοσύνη στον Πάκο Ερέρα, τον γνώριζα από την Βιγιαρεάλ και είχα ακούσει καλά λόγια για τον Άρη. Με βοήθησαν πολύ οι Ισπανοί. Ηταν η πρώτη μου φορά εκτός Ισπανίας και δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά ήμασταν χαρούμενοι και σιγά σιγά ανέκτησα την χαρά για το ποδόσφαιρο. Επίσης, οι Ισπανοί με τους Ελληνες έχουν πολλά κοινά».

 

Για τον Αρη της τρέχουσας σεζόν σχολίασε ότι «σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια η απόσταση από τις πρώτες ομάδες έχει μικρύνει. Ετσι το βλέπω εγώ. Μου αρέσει το στυλ της ομάδας, το ζητούμενο, όμως, δεν είναι να βρεθείς στην κορυφή, αλλά να διατηρηθείς εκεί και αυτό είναι το σημαντικό για τον Αρη».

Κλείνοντας έκανε και ένα σχόλιο για το επερχόμενο Παναθηναϊκός-Αρης. «Υπάρχει το τι θέλω, αυτό το καταλαβαίνουν όλοι. Αγωνιστικά, ο Αρης έχει αβαντάζ γιατί ο Παναθηναϊκός έχει να παίξει με την Τσέλσι και είχε προηγηθεί το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Θα δώσει τρία ματς σε μία εβδομάδα και δεν θα είναι φρέσκος. Ο Αρης φέτος έχει καλή προσέγγιση στα ντέρμπι».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα