Ολυμπιακός: Το παιχνίδι μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο, αλλά αν είναι καλός, θα έχει ευκαιρία διπλού

Ολυμπιακός: Το παιχνίδι μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο, αλλά αν είναι καλός, θα έχει ευκαιρία διπλού

Ολυμπιακός: Το παιχνίδι μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο, αλλά αν είναι καλός, θα έχει ευκαιρία διπλού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta μία προσέγγιση του αποψινού δύσκολου αγώνα του στη Σουηδία με την δις πρωταθλήτρια Μάλμε.

Ήρθε λοιπόν η ώρα και για το τρίτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ, αυτή τη φορά στη μακρινή Σουηδία.

Με αντίπαλο μία ομάδα εξαιρετικά επιθετική, έστω κι αν τον τελευταίο καιρό η (δις πρωταθλήτρια) Μάλμε προσπαθεί να ισορροπήσει λίγο αγωνιστικά, αφού μέχρι τις προάλλες τουλάχιστον μπορούσες να την πεις «ό,τι βάλουμε και ό,τι φάμε», αν θυμηθούμε και τα παιχνίδια της τον Αύγουστο με τον ΠΑΟΚ: 2-2 και 4-3!

Όπως, όμως, πρέπει να έχουμε υπόψιν μας και ότι στους δύο τελευταίους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες της, όχι απλά έχασε από την Σπάρτα Πράγας και τη Ρέϊντζερς, αλλά έχασε χωρίς να σκοράρει και δεχόμενη από δύο γκολ σε κάθε ματς, άρα με συνολικό σκορ 0-4. Οι Σκοτσέζοι την αιφνιδίασαν βάζοντας γκολ μόλις στο πρώτο λεπτό και οι Τσέχοι επίσης προηγήθηκαν στο α΄ ημίχρονο, στο 31ο λεπτό.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να σκοράρει σήμερα-κι όταν λέω βέβαια να σκοράρει δεν εννοώ όταν χάνει με διαφορά. Άλλωστε, οι «ερυθρόλευκοι» είναι ομάδα που έτσι παίρνουν τα καλά τους αποτελέσματα μακριά από το Καραϊσκάκη, σκοράροντας.

 

Ελ Κααμπί

Η καταγραφή εδώ και σχεδόν μία πενταετία λέει πως έτσι κέρδισε οκτώ παιχνίδια του, 2-1 κι 1-0 την Άρσεναλ, 1-0 τη Νέφτσι, 3-0 τη Φενέρμπαχτσε, 3-0 την Τσουκάριτσκι, 1-0 τη Φέρεντσβαρος, 6-1 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, 4-2 της Άστον Βίλα και έτσι έφερε άλλες οκτώ ισοπαλίες με τη Λούντογκορετς 2-2, την Σλόβαν 2-2 και πάλι 2-2, τη Μακάμπι Χάιφα 1-1, τον Απόλλωνα Λεμεσού 1-1, την Φράιμπουργκ 1-1, την Γκενκ 1-1, την Τόπολα 2-2.

Υπήρξαν και πέντε παιχνίδια που σκόραρε (από μία φορά) και τα έχασε, αλλά το γκολ στo 89’ στην PSV του έδωσε πρόκριση παρά την ήττα 1-2, ενώ στην ήττα επίσης 1-2 από τη Μαρσέιγ έφαγε και τα δύο γκολ από πέναλτι, στην ήττα πάλι 1-2 από τη Ναντ έφαγε το γκολ στο 90’, στο 1-2 κι από την Αταλάντα είχε παλέψει πάρα πολύ και μόνο το 1-3 από την Άϊντραχτ ήταν μία καθαρή ήττα.

Αντίθετα, όταν ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε εκτός έδρας αυτή την πενταετία, έχασε οκτώ από τα δέκα παιχνίδια του, 0-1 από τη Γουλβς, 0-2 από την Πόρτο, 0-3 από τη Μάντσεστερ Σίτι, 0-1 από την Άντβερπ, 0-1 από τη Γουέστ Χαμ, 0-5 από την Φράιμπουργκ, 0-1 από τη Φενέρμπαχτσε και 0-2 από τη Λιόν, φέρνοντας και δύο 0-0 στην Κύπρο με την Ομόνοια και στο Αζερμπαϊτζάν με την Γκαραμπάγκ.

i

Η λογική λέει ότι αν ο Ολυμπιακός είναι νορμάλ καλός και νορμάλ αποτελεσματικός μπορεί να βάλει και ένα και δύο γκολ: και ο ΠΑΟΚ, όπως η Σπάρτα και η Ρέϊντζερς, δύο γκολ έβαλε στο σπίτι της Μάλμε, ενώ ένα είχε σκοράρει τον Ιούλιο και η ΚΙ, ομάδα της Ισλανδίας.

Όπως βλέπουμε κι από τα φετινά της αποτελέσματα (4-1 την Κι, 2-2 με τον ΠΑΟΚ, 0-2 από την Σπάρτα και τη Ρέϊντζερς), η Μάλμε δεν είναι και…παντοδύναμη εντός έδρας στην Ευρώπη. Το ίδιο είχε διαφανεί και στην προηγούμενη ευρωπαϊκή εμπειρία της, το 2022, όταν στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ είχε ήττες και στα τρία ματς χωρίς να σκοράρει (0-2 από τη βέλγικη Σεν Ζιλουά, 0-1 από την Ουνιόν Βερολίνου και 0-2 από την Μπράγκα), ενώ τότε είχε αποκλειστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ζαλγκίρις, με ήττα 0-2 εντός έδρας.

Όλα αυτά τα αποτελέσματα μας λένε ότι αν μπορέσεις εκεί να κρατήσεις το μηδέν, θα βάλεις το γκολ και θα κάνεις το διπλό. Γενικά στα εννιά τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της έχει έξι ήττες, μία ισοπαλία (με τον ΠΑΟΚ) και δύο νίκες (επί της ΚΙ και της Σίβασπορ), κάτι που σημαίνει ότι αν ο Ολυμπιακός είναι πραγματικά καλός, μπορεί να πραγματικά να έχει ευκαιρία για διπλό απόψε.

Ιμπόρα

Διαιτητικά, ο Ιταλός Σότσα δεν έχει σφυρίξει ποτέ τον Ολυμπιακό, ούτε τη Μάλμε. Πάντως, το 4-3 η Μάλμε στην Τούμπα το καλοκαίρι το έκανε με άλλον Ιταλό διαιτητή, τον Ντι Μπέλο. Ο δε VAR (ο Αουρελιάνο) ήταν τις προάλλες και στο Άρης-Ολυμπιακός 2-1. Κατά τα άλλα, οι παλιότεροι δεν θα έχουν ξεχάσει ότι στο Μάλμε-Ολυμπιακός 2-0 πριν 10 χρόνια είχε γίνει σφαγή του Ολυμπιακού από τον Ρώσο Καράσεφ.

Άσχετο: Σε περίπου μία εβδομάδα θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που λείπει, μακριά, εδώ και κάμποσες ημέρες.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Η Μάλμε είναι μία ομάδα που αν της δώσεις την ευκαιρία να προηγηθεί, μετά μπορεί να κάνει το έργο σου πάρα πολύ δύσκολο, σε βαθμό που πρέπει να είσαι τυχερός αν πάρεις ισοπαλία. Ρωτήστε και τον ΠΑΟΚ, που στην προ διμήνου επίσκεψη του στη Σουηδία είχε φάει δύο φάσεις στα πρώτα 65 δευτερόλεπτα (!!!), τρίτη μεγάλη φάση στο 13’ και γκολ στο 28’! Για να πάρει μία ισοπαλία 2-2 με μεγάλη δόση ρέντας.

ΠΑΟΚ

Ας δούμε πόσο δυνατή εμφανίζεται και η άλλη σουηδική ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ, η Έλφσμποργκ, έχοντας νίκη 1-0 εντός έδρας επί της Ρόμα και ήττες οριακές εκτός έδρας 3-4 από τη Γαλατασαράι χθες και 2-3 από την ΑΖ Άλκμααρ. Γενικά οι ομάδες από την Σκανδιναβία αποδεικνύονται φέτος σκληρά καρύδια στη διοργάνωση, με τη νορβηγική Μπόντο να έχει ήδη εφτά βαθμούς (!) κερδίζοντας μέσα Πόρτο και έξω Μπράγκα και φέρνοντας ισοπαλία στο Βέλγιο με την Σεν Ζιλουά. Αλλά και τη Μίντιλαντ να έχει ισοπαλία με την γερμανική Χόφενχαϊμ και διπλό με τη Μακάμπι.

Μην έχουμε καμία αμφιβολία: Αν ο Ολυμπιακός δεν είναι καλός απόψε, θα γυρίσει αύριο το απόγευμα στην Αθήνα πληγωμένος.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji, προσέχοντας όχι την Ιταλίδα ρεπόρτερ, αλλά τη φανέλα του Κωστούλα και του Καστίγιο που έχει ως ενθύμιο, μεταξύ πάρα πολλών άλλων ακόμη, ο Σπαλέτι από το Ρόμα-Ολυμπιακός 1-1 και Ολυμπιακός-Ρόμα 0-1 το 2006 για το Τσάμπιονς Λιγκ!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.