Στάγιτς: «Πρέπει να διατηρήσω αυτό το επίπεδο, γιατί όλα… ξεχνιούνται γρήγορα»

Newsroom
stajic_eurokinisi.jpg

bet365

Ο Νίκολα Στάγιτς μίλησε για τη φετινή πορεία του Παναιτωλικού αλλά και τη δική του εικόνα μέσα στο γήπεδο με την «κυανοκίτρινη» φανέλα.

Για τον ίδιο αλλά και την πορεία του Παναιτωλικού στη σεζόν μίλησε ο Νίκολα Στάγιτς στην ιστοσελίδα της χώρας του «meridiansport», όπου και στάθηκε στο ότι έχει πλέον εγκλιματιστεί πλήρως στα «καναρίνια». «Η σεζόν πηγαίνει καλά προς το παρόν. Δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρωτάθλημα, αλλά με τον καιρό αρχίσαμε να ανεβαίνουμε. Ο βαθμός κόντρα στον Ολυμπιακό σήμαινε πολλά για εμάς, τότε ξεκίνησε η ανοδική πορεία. Πήραμε τρεις νίκες και όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο μας», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε. «Πάντα είναι σημαντικό το ότι δεν δέχεσαι γκολ. Στην προπόνηση, η προσοχή είναι στραμμένη στην άμυνα, είμαστε αρκετά συμπαγείς. Το παιχνίδι μας είναι να δημιουργούμε ευκαιρίες από μια καλή άμυνα μέσω του transition, κάτι που αποδεικνύεται ότι είναι μια καλή φιλοσοφία Προσπαθούμε να ακολουθήσουμε τις συμβουλές του προπονητή και όλα φέρνουν αποτελέσματα».

Μετά σχολίασε πως «σύντομα θα φτάσουν τα δύο χρόνια από τότε που ήρθα στην Ελλάδα. Ηρθα σε μια ομάδα που είχε ήδη έτοιμο ρόστερ, αλλά με τον καιρό είχα την ευκαιρία μου. Δεν είχα λεπτά με τον κ. Σούρερ, οπότε περίμενα την αλλαγή του προπονητή που με ήξερε και ήταν πρόθυμος να μου δώσει μια ευκαιρία. Το εκμεταλλεύτηκα, αλλά μετά τραυματίστηκα στον καρπό μου πριν από την έναρξη της τρέχουσας σεζόν. Μετά με τον ΟΦΗ πέτυχα ένα γκολ, το πρώτο στην επαγγελματική μου καριέρα… Ημουν στα πλάνα, έπαιξα καλά παιχνίδια και δεν μπορώ να παραπονεθώ. Πρέπει να διατηρήσω αυτό το επίπεδο, γιατί όλα… ξεχνιούνται γρήγορα».

Για το ότι έχει συμπαίκτη τον Αντρίγια Μαϊντεβατς είπε πως «πέρυσι δεν είχα κανέναν. Τώρα υπάρχουν οι Μαρκόφσκι και Μαϊντέβατς. Υπάρχει και ο Βόσνιος στόπερ Τσελίκοβιτς. Είναι πολύ πιο εύκολο για μένα από πριν. Δεν μου είναι δύσκολο να προσαρμοστώ όπου κι αν πάω. Από την πρώτη στιγμή τα πήγαινα καλά με όλους τους συμπαίκτες μου και τώρα είμαι πιο άνετα όταν είναι εκεί οι Σέρβοι. Εχεις κάποιον να μιλήσεις στη μητρική σου γλώσσα. Στα 18 μου μετακόμισα στην Ισπανία, ήταν η πρώτη φορά που έφυγα εκτός Σερβίας. Εχω ωριμάσει ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής. Δεν έπαιξα, αλλά ανεξαρτητοποιήθηκα. Η μοναξιά δεν είναι πρόβλημα. Εγώ, ζω μόνος μου από τότε που ήμουν 11 ετών, όταν ήρθα στο Βελιγράδι από το Παράτσιν, γνώρισα μια άλλη χώρα και αυτή η εμπειρία σήμαινε πολλά για μένα».

 

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος υπογράμμισε πως «έχει βελτιωθεί πολύ από τότε που ήρθα. Είναι υποτιμημένο πρωτάθλημα, δεν ακούγεται αρκετά. Ολες οι ομάδες θέλουν να παίξουν, οι κορυφαίοι σύλλογοι έχουν όλο και πιο δυνατό ρόστερ. Είμαι πεπεισμένος ότι το πρωτάθλημα θα είναι υψηλότερης ποιότητας , έρχονται παίκτες με σπουδαία καριέρα».

Κλείνοντας για τους στόχους του Παναιτωλικού τόνισε ότι «δεν σκεφτόμαστε πολύ μακριά. Παλιότερα παλεύαμε για την παραμονή, αλλά τώρα είμαστε πιο άνετα. Ο στόχος είναι να πλασαριστούμε στην καλύτερη δυνατή θέση. Θέλουμε να τα δίνουμε όλα σε κάθε ματς και να νικάμε. Είμαστε εδώ για τους εαυτούς μας ως ομάδα, δεν κοιτάμε ποιοι είναι στον πίνακα. Οτι είναι να γίνει, θα γίνει».

@Photo credits: eurokinissi, LATO KLODIAN

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα