ΠΑΟΚ: Οι 297 ημέρες που… εκτόξευσαν τον Μπαπίνιο (vids)

ΠΑΟΚ: Οι 297 ημέρες που… εκτόξευσαν τον Μπαπίνιο (vids)

Γιώργος Ντυμένος
baba_intime.jpg

bet365

Ο Μπάμπα Ράχμαν «τρέχει» το κορυφαίο ημερολογιακό έτος της καριέρας του και ο Γκανέζος μπακ είναι το 2024 εκ των ηγετών του ΠΑΟΚ.

Την υπογραφή του Μπάμπα Ράχμαν και μάλιστα φαρδιά πλατιά φέρει το χθεσινό (24/10) 2-2 του ΠΑΟΚ κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν, αποτέλεσμα που σήμανε αυτόματα πως ο Δικέφαλος πήρε τον πρώτο του βαθμό στη League Phase του Europa League.

Παράλληλα στην Τούμπα λαμβάνουν ένα επιπλέον credit επειδή «γύρισαν» το ματς από 0-2 και στο φινάλε … άνοιξαν λογαριασμό στο τουρνουά χάρις (και) στο γκολ που σημείωσε ο Γκανέζος στο 90’+3’, όταν και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα το έπραξε χωρίς να είναι 100% έτοιμος, όμως τα κατάφερε ερχόμενος από τον πάγκο και με αυτό το τέρμα πήρε την άτυπη, τρόπο τινά, ρεβάνς από την… μπάλα την ίδια, που τον «πούλησε» στην Τουρκία όταν με το αυτογκόλ που σημείωσε οι Θεσσαλονικείς έμειναν πίσω στο σκορ κόντρα στη Γαλατά, από την οποία ηττήθηκαν τελικά 3-1.

«Ηταν μια άτυχη στιγμή για μένα, ήμουν ο πρώτος που σήκωσα το χέρι μου και θέλω να απολογηθώ σε όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια πιέσαμε και ισοφαρίσαμε, αλλά χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και μας τιμώρησαν», ανέφερε το βράδυ της Κωνσταντινούπολης, όπου έδειχνε «σκασμένος» για μία φάση που μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε.

 

Αλλά έτσι είναι στο ποδόσφαιρο και το άθλημα κρύβει πολλές απρόβλεπτες στιγμές για άπαντες. Είναι το ριζικό του…

Ο διεθνής αριστερός μπακ φυσικά δεν «λύγισε» και πριν από μερικές ώρες το χάρηκε και εύλογα με την ψυχή του. «Ηταν απολαυστικό που στο γκολ μου όλο το γήπεδο σηκώθηκε το πόδι», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτόματα επιβεβαίωσε πως το 2024 είναι η… χρονιά και στα 30 του παρουσιάζεται καλύτερος ever. Βασικά συμπλήρωσε χθες 297 ημέρες που άλλαξαν εντελώς το status quo του, όπου βέβαια ούτως ή άλλως γνωρίζαμε πως είναι ένας πολύ καλός ακραίος οπισθοφύλακας. Ωστόσο αναγορεύτηκε πια σε top level, με όλα τα «συν» που συνεπάγεται μία τέτοια εξέλιξη.

Ναι, οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, όμως στην περίπτωσή του «φωνάζουν» πως τίποτα δεν είναι πια ίδιο.

Μέχρι και τα τέλη του περασμένου έτους το «κοντέρ» της ευρωπαϊκής του καριέρας όπου και ήρθε στη «Γηραιά Ηπειρο» το 2012 για λογαριασμό της Γκρόιτερ Φιρθ, «έγραφε» επτά προσωπικά τέρματα και 14 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Πλέον την τρέχουσα χρονιά «μετρά» ήδη οκτώ γκολ (!) plus τέσσερις τελικές πάσες σε 38 παιχνίδια του με τους Θεσσαλονικείς εντός και εκτός συνόρων και η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανής.

Συν τοις άλλοις ας μην ξεχνάμε πως «πρωταγωνίστησε» και σε πολλά ντέρμπι όπου το διακίβευμα ήταν τεράστιο, όπως π.χ. συνέβη δις κόντρα στην ΑΕΚ ή και τη νύχτα της 14ης Μαρτίου, όπου έβαλε τις βάσεις για το εκκωφαντικό 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Εδώ θα ανοίξουμε μία παρένθεση.

Εάν γυρίσουμε το ρολόι πίσω θα αντιληφθούμε πως ο ίδιος «φρόντισε» από πολύ νωρίς να καταστήσει σαφές τι θα… συμβεί φέτος. Το πρώτο παιχνίδι του για το 2024 ήταν ένα 4-0 του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ στις 3 Ιανουαρίου, όπου ο ίδιος «έφτιαξε» στο 39’ το 1-0 του Κιρίλ Ντεσπόντοφ και αμέσως μετά (41’) διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Αυτό που λέμε δηλαδή… η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί.

Αλλωστε ας μην ξεχνάμε πως πιτσιρικάς μεγάλωσε με πρότυπο τον Ρομπέρτο Κάρλος, έναν εκ των κορυφαίων παικτών στη θέση του που διέθετε εξαιρετικές ικανότητες σε όλους τους τομείς (ανασταλτικές, δημιουργικές, εκτελεστικές) και κατά ένα παιχνίδι της μοίρας από καιρό πολλοί τον φωνάζουν Μπαπίνιο, καθώς το στυλ του παραπέμπει σε Βραζιλιάνο.

Πάντως δεν αποκλείεται να προτιμά το «Μπάμπης» αφού μετά από τόσα χρόνια στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη λογίζεται και δικαίως ως ένας από εμάς. Δεν είναι τυχαίο πως και ίδιος έστειλε στη γλώσσα μας το «μήνυμά» του στους φίλους του club, λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Τσέχους.

Ωστόσο η ουσία είναι άλλη.

Το 2024 ο Ράχμαν Μπάμπα δύναται να χαρακτηριστεί ως παίκτης ηγέτης και αυτό το συμπέρασμα δεν προκύπτει αυθαίρετα, αλλά το «φωνάζει» ο ίδιος με τα όσα πράττει αυτές τις 297 ημέρες εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Ο Μπάμπα Ράχμαν το 2024

Αγώνες: 38
Γκολ: 8
Ασίστ: 4

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα