Εντεκάδα ΑΕΚ: Η αναγκαιότητα για διπλό στις Σέρρες και οι σκέψεις του Αλμέιδα

Εντεκάδα ΑΕΚ: Η αναγκαιότητα για διπλό στις Σέρρες και οι σκέψεις του Αλμέιδα

Δημήτρης Βέργος
Οι παίκτες της ΑΕΚ στην ισοφάριση του Πιερό

bet365

Με τον κόσμο στο πλευρό της είναι μονόδρομος για την ΑΕΚ η επιστροφή στις νίκες στο εκτός έδρας ματς με τον Πανσερραϊκό, ενώ μένει να φανεί αν ο Ματίας Αλμέιδα επαναφέρει το καθιερωμένο του πλάνο ή επιλέξει ξανά σχηματισμό με δυο φορ.

Πριν και μετά τη διακοπή η ΑΕΚ είδε βαθμούς να χάνονται. Πρώτη ήττα της σεζόν στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena, σε ματς πάντως στα οποία η Ένωση φωνάζει για τις διαιτητικές αποφάσεις βλέποντας να της αρνούνται πέναλτι. Η απόσταση από την κορυφή βέβαια παρά τις απώλειες παραμένει μικρή, αλλά το διπλό στο αυριανό (26/10, 20:00) παιχνίδι με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες είναι μονόδρομος για να προσπαθήσει στη συνέχεια να χτίσει ένα σερί νικών που της λείπει.

Η ΑΕΚ πηγαίνει σε ένα γήπεδο που της φέρνει δυσάρεστες αναμνήσεις με την εξέλιξη που είχε στα τελευταία λεπτά το αντίστοιχο περσινό ματς. Αυτή τη φορά καλείται με συγκέντρωση και αποφασιστικότητα να επιβεβαιώσει τον ρόλο του φαβορί και να επιστρέψει στις νίκες, έχοντας στο πλευρό και τη δυναμική υποστήριξη του κόσμου της. Κάτι πολύ σημαντικό καθώς έχει αποδειχθεί ότι οι κιτρινόμαυροι είναι ομάδα ρυθμού και με τους οπαδούς τους στις εξέδρες παίρνουν μεγάλη ώθηση σε οποιοδήποτε γήπεδο.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει αν ο Ματίας Αλμέιδα διατηρήσει το πλάνο που παρέταξε στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Αυτό δηλαδή με τους δύο φορ, με τον Λιβάι μαζί με τον Πιερό στην επίθεση, με τον Ελίασον να επανέρχεται στη δεξιά πλευρά, τον Κοϊτά αριστερά και τον Πινέδα να ξεκινάει στον άξονα μαζί με τον Σιμάνσκι. Διαφορετικά ο «Πελάδο» θα πάει με τον καθιερωμένο του σχηματισμό. Με έναν εκ των δύο φορ στην κορυφή (στην αποστολή βρίσκεται ξανά και ο Μαρσιάλ, που λογικά θα πάρει ξανά κάποιο χρόνο), με τον Λαμέλα πιθανότατα πίσω από τον φορ και τον Πινέδα στο «οκτώ», ενώ και ο Περέιρα διεκδικεί θέση. Από εκεί και πέρα όσον αφορά τα μετόπισθεν ο Στρακόσα θα είναι στην εστία, ενώ η άμυνα δεν αναμένεται να έχει διαφοροποιήσεις με τους Πήλιο, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα.

 

Η αλήθεια είναι πως ο σχηματισμός με τους δύο φορ στο παιχνίδι της Νέας Φιλαδέλφειας με τον ΠΑΟΚ δεν λειτούργησε καλά, με την ΑΕΚ να μένει χαμηλά σε παραγωγικότητα φτιάχνοντας λίγες καθαρές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Από την άλλη ήταν και ένα πλάνο που εφαρμοζόταν για πρώτη φορά. Γενικότερα πάντως εκτός από την τελική απόφαση του «Πελάδο» για τα πρόσωπα της ενδεκάδας μεσοεπιθετικά, τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει ξανά και η 20αδα. Κι αυτό γιατί με τόσες επιλογές διαθέσιμες είναι αναπόφευκτο παίκτες που θα μπορούσαν να λογίζονται ως βασικοί, να μένουν τελείως εκτός.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα