Σαλσέδο: «Να κερδίσω με τον ΟΦΗ το Κύπελλο και να βγούμε Ευρώπη»

Σαλσέδο: «Να κερδίσω με τον ΟΦΗ το Κύπελλο και να βγούμε Ευρώπη»

Newsroom
Σαλσεδο

bet365

Ο επιθετικός του ΟΦΗ, Έντι Σαλσέδο, μίλησε στην ιταλική ιστοσελίδα «linterista.it» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους στόχους του με τους Κρητικούς και στην εμπειρία του στην Ιταλία.

Ο Έντι Σαλσέδο ήταν ο ποδοσφαιριστής που επέλεξαν οι άνθρωποι του ΟΦΗ για την αντικατάσταση του Άαρον Ισέκα και ο Ιταλο-Κολομβιανός φορ είναι ο ανταγωνιστής του Άντριου Γιουνγκ για την κορυφή της επίθεσης των Κρητικών. Ο 23χρονος striker είναι δανεικός από την Ίντερ και σε συνέντευξη του στην ιταλική ιστοσελίδα «linterista.it» μίλησε μεταξύ άλλων για τις πρώτες του ημέρες στο Ηράκλειο και για τους στόχους της Ευρώπης και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η συνέντευξη του Σαλσέδο

Πως είσαι και πως είναι η ζωή στην Ελλάδα;

«Όλα πηγαίνουν πολύ καλά, βρίσκομαι εδώ για έναν μήνα περίπου. Νιώθουμε άσχημα για την ήττα από έναν δυνατό αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός όμως παίξαμε σαν να είμαστε ισάξιοι και αυτό είναι θετικό. Πρόκειται για ένα δυνατό πρωτάθλημα».

Προσαρμόστηκες καλά σε μια διαφορετική χώρα;

 

«Ναι, προσαρμόστηκα αμέσως. Νιώθω πολύ ωραία στην ομάδα, προσπαθούμε για μια θέση στην Ευρώπη και να κερδίσουμε το Κύπελλο Ελλάδας».

Τι ήταν αυτό που σε έπεισε για να επιλέξεις τον ΟΦΗ;

«Ήθελα να δοκιμάσω μια νέα εμπειρία εκτός Ιταλίας. Ο κύριος Δέλλας με έπεισε, κάνοντας με να καταλάβω ότι έχει μεγάλη πίστη σε μένα έτσι αποδέχθηκα την πρόταση και είμαι τώρα εδώ χάρις σε εκείνον».

Έχεις αγωνιστεί πολύ μικρός σε μεγάλα πρωταθλήματα και είσαι μόνο 23 χρονών. Ποιοι είναι οι στόχοι σου για αυτήν την σεζόν αλλά και μελλοντικά;

«Αυτήν τη σεζόν θέλω να πετύχω πολλά γκολ και να δώσω ασίστ ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και να κερδίσουμε το Κύπελλο Ελλάδας. Για το μέλλον εύχομαι να κερδίσω μια θέση στην Εθνική ομάδα. Ήταν πάντα ο στόχος μου, από όταν ήμουν παιδί. Έπαιξα στην U19 της Ιταλίας και έπειτα έκανα κάποιες προπονήσεις με την Εθνική Ανδρών».

Εκεί όπου είναι ο Σπαλέτι που σε γνωρίζει από την Ίντερ

«Ναι, με γνωρίζει αρκετά με ήθελε μαζί του από όταν ήμουν 16 χρονών. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που έχω γνωρίζει. Ελπίζω να με θυμάται ακόμα αλλά γνωρίζω πως εξαρτάται από εμένα να κερδίσω τον σεβασμό του. Το γήπεδο μιλάει από μόνο του».

Τι σε κάνει να λες ότι ο Σπαλέτι είναι ένας από τους καλύτερους; Και πόσο σημαντικό είναι αυτό, να είναι δίπλα σε νέους ποδοσφαιριστές;

«Συνεργαστήκαμε στην Ίντερ. Πριν από εκείνον, προηγήθηκε μια κακή περίοδος για την Εθνική Ιταλίας. Μετά την άφιξη του, τους έδειξε το δικό του στυλ ποδοσφαίρου όπως συνέβη και στην Ίντερ. Η Ίντερ που βλέπουμε σήμερα δημιουργήθηκε από εκείνον, κατά την γνώμη μου. Πρόκειται για μια σπουδαία προσωπικότητα και έναν πολύ καλό προπονητή».

Στην καριέρα σου στην Τζένοα και την Ίντερ, ποιος ήταν πιο σημαντικός για την εξέλιξη σου;

«Στην Τζένοα ήταν ο Παλλαντίνο, ο Πέριν και ο Μιγκέλ Βελόσο που στην συνέχεια τον συνάντησα και στην Βερόνα. Πάντα με πίστευε και με συμβούλευε. Ο Τάαραμπτ επίσης μου μιλούσε συχνά. Στην Ίντερ, στα πρώτα χρόνια, ο Λαουτάρο μου μιλούσε συνέχεια, τότε ήταν νεότερος. Επίσης θυμάμαι ο Πέρισιτς. Με σκληραγώγησαν όταν έπρεπε να το κάνουν και να με “χαιδέψουν” όταν χρειαζόταν».

Αποτέλεσαν παραδείγματα για σένα;

«Φυσικά. Βλέπεις την εξέλιξη του Λαουτάρο που εντυπωσιάζει, τον είδα όταν ήταν 21 χρονών, την χρονιά που ήρθε στην Ίντερ και τώρα εξελίχθηκε ως ένας από τους αρχηγούς της Ίντερ και υποψήφιος για την Χρυσή Μπάλα και βέβαια αποτελεί πηγή έμπνευσης για μένα. Είναι ένα όνειρο ν’ ακολουθήσω τα βήματα του».

Θα επικοινωνήσεις μαζί του για να του ευχηθείς καλή επιτυχία για την Χρύση Μπάλα;

«Βέβαια, πάντα του γράφω και σχολιάζω και του στέλνω μηνύματα».

Το καλοκαίρι προπονήθηκες με την Ίντερ παίζοντας σε σημαντικά φιλικά. Πως ένιωσες;

«Είναι πάντα μια μοναδική εμπειρία το να παίζω για την Ίντερ που πρόκειται για ένα από τα κορυφαία club της Ευρώπης. Πέτυχα ένα γκολ σε ένα φιλικό και ήταν πολύ σημαντικό για μένα ν’ αποτελώ μέρος του γκρουπ. Μπορείς να δεις απ’ έξω πόσο σημαντικό είναι για την εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή και το έζησα με τα δικά μου τα μάτια. Όταν παίξαμε στο Στάμφορντ Μπριτζ ήταν μια πανέμορφη εμπειρία. Ειλικρινά, ξεκινώντας την καριέρα μου δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάσω να παίζω σε ένα τέτοιο γήπεδο. Εύχομαι να επιστρέψω σε αυτό το επίπεδο και θέλω να δουλέψω όσο πιο σκληρά γίνεται».

Υπήρξε κάποια στιγμή κατά την διάρκεια του καλοκαιριού που σκέφτηκες να μείνεις στην Ίντερ ως πέμπτος επιθετικός. Μίλησες με τον Ιντζάγκι για αυτήν την πιθανότητα;

«Ο Ιντζάκι πάντα με ωθούσε και μου έδινε κίνητρο. Επίσης με βελτίωσε αρκετά στο παιχνίδι μου και μετά γνώριζα πως στην επίθεση παίζοντας μαζί με παίκτες όπως οι Λαουτάρο, Τουράμ Ταρεμί, Αρναούτοβιτς και Κορέα ότι θα με βοηθήσει αυτό στο παιχνίδι μου. Έτσι πρέπει να πάρεις αποφάσεις για την δική σου πορεία, πως θα εξελιχθείς και θα βελτιώσεις το παιχνίδι σου. Κάτι που ήθελα να γίνει επειδή θα παίζω».

Οπότε είχες την ευκαιρία να μείνεις στην Ιταλία;

«Ναι, αλλά ήθελα να ζήσω μια εμπειρία εκτός Ιταλίας και να κάνω μια επανεκκίνηση».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα