Ο Μπλάνκο ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση στα 41 του χρόνια

Ο Μπλάνκο ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση στα 41 του χρόνια

blanco_intime.jpg

bet365

Μετά από μια γεμάτη καριέρα 22 ετών στα γήπεδα της Ελλάδας και της λατινικής Αμερικής, η θρυλική φιγούρα της ΑΕΚ ονόματι Ίσμαελ Μπλάνκο έριξε τίτλους τέλους στην καριέρα του στα 41 του χρόνια.

Φινάλε σε μια μεγάλη καριέρα έδωσε ο Ίσμαελ Μπλάνκο, ο οποίος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση στα 41 του χρόνια.

Ο σπουδαίος Αργεντινός γκολτζής, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την Ελλάδα και συγκεκριμένα την ΑΕΚ, έριξε τους τίτλους τέλους σε μια σταδιοδρομία 22 ετών, με μεγαλύτερο ορόσημο ασφαλώς την τετραετία που πέρασε στην Αθήνα με τη φανέλα της Ένωσης.

Ο «Ζορό», όπως ήταν το προσωνύμιό του λόγω του πανηγυρισμού που είχε λανσάρει με τη μάσκα, αγωνιζόταν σε ομάδα της τρίτης κατηγορίας της Αργεντινής από τις αρχές του 2024 και με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram ανακοίνωσε συγκινημένος το τέλος της γεμάτης καριέρας του στην οποία σημείωσε πάνω από 150 επίσημα τέρματα, τα 72 εξ αυτών με τον Δικέφαλο σε 169 συμμετοχές.

«Από εκείνη τη μακρινή Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2002 έχουν περάσει 22 χρόνια και σήμερα ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω αυτό το πάθος που με συντρόφευε από παιδί, δεν ήταν εύκολο αλλά νιώθω ότι ήρθε η στιγμή να κλείσω αυτό το κεφάλαιο.

 

Έφυγα από το σπίτι μου όταν ήμουν μόλις έφηβος, πήγα μακριά από την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τις αγάπες μου, με ένα σακίδιο γεμάτο ψευδαισθήσεις. Στην αρχή οι μέρες ήταν πολύ δύσκολες, μου έλειψε η αγκαλιά των γονιών μου, οι στιγμές που μοιραζόμουν με τα αδέλφια και τους φίλους μου. Αφήνοντας στην άκρη πολλά πράγματα, να μοιράζομαι οικογενειακές συγκεντρώσεις, να βγαίνω με τους φίλους μου, μπορούσαν να πηγαίνουν σε πάρτι, να βγαίνουν τα Σαββατοκύριακα και πολλές άλλες δραστηριότητες που πραγματοποιούσαν στα ανέμελα νιάτα τους, ενώ εγώ ήμουν σε προπονήσεις, προετοιμασίες, συγκεντρώσεις, ταξίδια και φροντίδα του εαυτού μου ως επαγγελματίας και πριν ακόμα γίνω επαγγελματίας. Υπήρχαν πολλές στιγμές που τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελα, αλλά με θυσίες, επιμονή, συμπεριφορά και πάνω απ' όλα ταπεινότητα, μακροπρόθεσμα όλη αυτή η προσπάθεια άρχισε να αποδίδει καρπούς.

Το ποδόσφαιρο μου έδωσε τα πάντα, μπόρεσα να κάνω οικογένεια, να γνωρίσω τη γυναίκα μου που μου χάρισε τρία υπέροχα παιδιά, φιλίες, εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές, την τιμή να έχω παίξει σε διαφορετικά πρωταθλήματα, αφήνοντας αυτές τις αναμνήσεις για πάντα στην καρδιά μου και με την ηρεμία ότι έδωσα τα πάντα για τις φανέλες που φόρεσα σε όλη μου την καριέρα σε κάθε γήπεδο που έπρεπε να τις εκπροσωπήσω.

Ως μήνυμα προς τους νέους που ονειρεύονται να φτάσουν στην κορυφή, τους λέω να παλέψουν για τα όνειρά τους και να μην τα παρατήσουν, θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές, θυσίες που θα πονέσουν, αλλά αν αγαπούν αυτό το άθλημα όπως εγώ, κάθε προσπάθεια θα αξίζει τον κόπο.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με συνόδευσε σε αυτή την περιπέτεια με την αμέριστη συμπαράστασή της, όλους τους πρώην συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ, τους γιατρούς, τον εξοπλισμό και το προσωπικό κάθε θεσμού από τον οποίο πέρασα, καθώς και όλους τους φιλάθλους όλων των συλλόγων για την αγάπη και την στοργή που μου έδειχναν πάντα σε όλη μου την καριέρα, δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα ζήσαμε μαζί.

Ισμαέλ Μπλάνκο».

Εκτός από την ΑΕΚ, στην Ελλάδα ο Μπλάνκο φόρεσε επίσης τις φανέλες των Αιγάλεω, Παναρκαδικού και Ιαλυσού από το 2020 ως το 2022.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα