Παναιτωλικός - Βόλος 0-1: «Εκτέλεση» από την άσπρη βούλα στο 90' + 10'!

Γιώργος Ντυμένος

bet365

Με πέναλτι του Κόντε που κερδήθηκε στο 90' + 8' και εκτελέστηκε στο 90' + 11' ο Βόλος νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό που έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Τσέτσιλα και έπαιξε με δέκα παίκτες από το 26' λόγω αυστηρής αποβολής του Στάγιτς.

Με τη νίκη 1-0 έφυγε ο Βόλος από το Αγρίνιο, χάρις σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κόντε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του ματς. Από το οποίο όμως τα «καναρίνια» διατηρούν φρικτά παράπονα από τις αποφάσεις του ρέφερι Τσέτσιλα και του VAR, τόσο επειδή έπαιζαν με 10 παίκτες από το 26’ αλλά και για τη φάση του 90’+8’ όπου υποδείχθηκε η εσχάτη των ποινών.

Ο Γιάννης Πετράκης ξεκίνησε με τον Τσάβες κάτω από τα γκολπόστ, τους Παντελάκη, Σιέλη, Στάγιτς στα στόπερ, τον Μαυρία δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Λουίς, Μπουζούκη, Μπελεβώνη στον άξονα και τον Ρόα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ Λομόνακο.

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης παρέταξε τον Κόβατς στο τέρμα, τους Σούντγκρεν, Καλογερόπουλο, Κορρέα, Φεράρι τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Γκλάβσιτς, Μπερναντέου, Μενδιέτα στον άξονα, τους Μύγα, Κόμπα στα άκρα και τον Κοσζτα στο «9».

Κατοχή ο Βόλος, ο Παναιτωλικός τη μεγάλη ευκαιρία

Σέντρα στο ματς και από την αρχή οδηγηθήκαμε σε σετ παιχνίδι, όπου ο Βόλος διατηρούσε ένα «κλικ» παραπάνω την κατοχή (σ.σ. στο 20’ ήταν 57%-43% υπέρ του) και ο Παναιτωλικός έψαχνε την μετάβαση και την «κόντρα» επίθεση.

 

Μάλιστα ήταν αυτός που στο 13’ «άγγιξε» το γκολ, όταν ο Μαυρίας «πάτησε» στα καρέ των φιλοξενουμένων, έκανε τη σέντρα σουτ, η μπάλα πήρε πορεία προς το τέρμα, πέρασε πάνω από τον Κόβατς όμως ο Μύγας την απομάκρυνε πριν περάσει τη γραμμή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης οι φιλοξενούμενοι έβαλαν την κόντρα στον Ρόα που πήρε το «ριμπάουντ».

Εκτός από τη συγκεκριμένη στιγμή υπήρξαν ορισμένα εκατέρωθεν σουτ (από Μπελεβώνη, Μπερναντού), όμως η αναμέτρηση κυλούσε σε χαμηλό τέμπο.

Με 10 οι γηπεδούχοι από το 26’, χωρίς ουσιαστικές εκατέρωθεν φάσεις μέχρι την ανάπαυλα

Κάπου εκεί όμως άλλαξαν οι ισορροπίες, καθώς στο 26’ τα «καναρίνια» έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Στάγιτς με 2η κίτρινη κάρτα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αυτή την απόφαση του ρέφερι Τσέτσιλα (σ.σ. το VAR και να ήθελε δεν μπορούσε να παρέμβει γιατί δεν ήταν απευθείας κόκκινη), όμως η απόφασή του διαιτητή δεν άλλαξε και οι «κυανοκίτρινοι» έμειναν με 10. Αυτόματα «γύρισαν» σε 4-4-1, ενώ ο Βόλος σε ένα «καθαρό» 4-2-3-1, θέλοντας να γίνει πιο επιθετικός και να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που πήρε.

Ωστόσο ξέχωρα από κάποια σουτ που δεν έβαλαν «δύσκολα» στον Τσάβες δεν απείλησε περαιτέρω, ο Κόβατς από την πλευρά του έβγαλε μία καλή εκτέλεση φάουλ του Μπουζούκη και η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0.

Ο Αλτμαν βρέθηκε φάτσα με το 0-1, ο Λουίς «άγγιξε» το 1-0

Στο δεύτερο μισό ο Βόλος θέλησε νωρίς να γίνει πιο επιθετικός με την είσοδο του Αλτμαν στο 52’ και την «οπισθοχώρηση» του Μύγα, όμως οι γηπεδούχοι αμύνονταν πολύ καλά και δεν του επέτρεπε να απειλήσει ουσιαστικά. Στο 55’ οι τελικές ήταν 6-6, αλλά από το 64’ ως το 68’ και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα.

Αρχικά για τους φιλοξενούμενους ο Αλτμαν αστόχησε εξ’ επαφής μετά από ωραία μεταβίβαση του Μενδιέτα, στη συνέχεια (65’) ο Κόμπα βγήκε στο τρανζίσιον και σούταρε αλλά ο Τσάβες του είπε «όχι», ενώ για τους γηπεδούχους η «βολίδα» του Λουίς στο 66’ αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι. Λίγο αργότερα (76’) και εκείνο του Μπουζούκη έβαλε «δύσκολα» στον 30χρονο γκολκίπερ και έται μπήκαμε στην τελική ευθεία της αναμέτρησης.

Το μέσω VAR πέναλτι έκρινε το ματς στο 90’-10’

Οπου οι φιλοξενούμενοι ήταν «γύρω» από τα καρέ του Τσάβες, έβγαλαν ορισμένες ευκαιρίες (π.χ. Με τους Κόντε και Αλτμαν στο 83’ και το 85’), όμως τα «καναρίνια» αμύνονταν σε γενικές γραμμές σωστά και παράλληλα έβγαιναν στην κόντρα.

Μέχρι που φτάσαμε στο 90’-8’ και δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, όπου από το VAR ενημέρωσαν τον διαιτητή να τσεκάρει ένα μαρκάρισμα του Παντελάκη επί του Μενδιέτα και μόλις το έκανε υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ξανά, όμως η απόφαση δεν άλλαξε και ο Κόντε στο 90’+11’ ευστόχησε από τα 11 βήματα, για το τελικό 1-0 υπέρ της ομάδας του.

MVP: Ο Αλτμαν. Ο Ισραηλινός του Βόλου πέρασε ως αλλαγή, απώλεσε μεν τη μεγάλη φάση του 64’ αλλά με την είσοδό του οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο δραστήριοι μεσοεπιθετικά.

Στο ύψος του: Μεγάλο ματς από τους Σιέλη, Παντελάκη του Παναιτωλικού, που από το 26’ και έπειτα που ήταν το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών της ομάδας τους ζήτημα να «έχασαν» 2-3 «μονομαχίες».

Αδύναμος κρίκος: Ο Κόσζτα. Ο φορ του Βόλου έπαιξε για 72’ και στα 46’ - ένα ημίχρονο δηλαδή - η ομάδα του έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Ομως δεν «φάνηκε».

Το «στραγάλι»: Στον Παναιτωλικό διατηρούν φρικτά παράπονα από τον διαιτητή Τσέστιλα και ευρύτερα τους ρέφερ. Κορωνίδα όλων των «φωνών» τους είναι η 2η κίτρινη που έδειξε ο διαιτητής στον Στάγιτς, η μη αποβολή του Κόσζτα στο 56’ όταν και βρήκε με το πόδι τον Παντελάκη στο κεφάλι, στον Ελληνα κεντρικό αμυντικό έγιναν ράμματα αλλά ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη, όπως και ο καταλογισμός μέσω VAR του πέναλτι που έκρινε το παιχνίδι. Στην ανάπαυλα λόγω διαμαρτυριών αποβλήθηκε από τον πάγκο και ο τεχνικός διευθυντής των γηπεδούχων Μάκης Μπελεβώνης. Ευρύτερα οι «κυανοκίτρινοι» είναι έξαλλοι από τους διαιτητές.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Οταν σε ένα ματς αλλάζουν από νωρίς οι αριθμητικές ισορροπίες, εύλογα τα πλάνα και οι τακτικές περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Οι γηπεδούχοι έδειχναν εκνευρισμένοι από τις υποδείξεις και μη των ρέφερι και ο αγώνας είχε πολλές διακοπές. Ο Βόλος βρήκε το νικητήριο γκολ από το σημείο του πέναλτι.

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας. Λουίς, Μπελεβώνης (84' Κουρί), Σίλβα, Μπουζούκης (84' Νικολάου), Ρόα (76' Ντίας, 89' Μπακάκης), Λομόνακο (84' Μαϊντέβατς)

Βόλος (Πουρσαϊτίδης): Κόβακς, Σούντγκρεν (52' Άλτμαν), Κορέα, Καλογερόπουλος, Φεράρι (90+13' Σμέουλερς), Μύγας, Γκλάβτιτς, Μπερναντού (90+13' Μίλετιτς), Κόμπα (72' Βιγιαφάνιες), Μεντιέτα, Κόσζτα (72' Κόντε)

@Photo credits: INTIME, ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΠΑ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα