Λεβαδειακός - Λαμία 2-2: H... μπίλια έκατσε στο «Χ» και οι δυο έμειναν στο βυθό

Φώτης Καρακούσης

bet365

Λεβαδειακός και Λαμία πέτυχαν από δύο γκολ, αλλά έμειναν στο 2-2, παραμένοντας αμφότεροι στο χαμηλότερο στρώμα της βαθμολογίας στη Stoiximan Superleague 1.

«Χ»αμένοι και οι δύο στην Λιβαδειά. Λεβαδειακός και Λαμία μετά από ένα ωραίο παιχνίδι με 4 γκολ και χαμένες ευκαιρίες, έμειναν στο 2-2 με τους γηπεδούχους να παραμένουν μαζί με την Athens Kallithea οι μοναδικές ομάδες χωρίς νίκη και να βρίσκονται στην προτελευταία θέση με 6 βαθμούς και τους φιλοξενούμενους να έχουν μόλις μία και να βρίσκονται στην 12η θέση με 7

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Πάμε να δούμε πως κατέβηκαν οι ομάδες. Για τον γηπεδούχο Λεβαδειακό ο Νίκος Παπαδόπουλος κατεβάζει την ομάδα του με 4-2-3-1, με τον Γκροφ στην εστία και τους Tσάπρα, Λιάγκα, Κάτρη και Μορέιρα στην άμυνα. Ο Τσόκαϊ με τον Λαμαράνα τα δυο χαφ, ο Γιαννιώτας δεξιά, ο Πεντρόσο αριστερά και ο Μπάλτσι πίσω από τον Όζμπολτ.

Στον αντίπδα ο Λεωνίδας Βόκολος επέλεξε για την ενδεκάδα της Λαμίας και σε σύστημα 3-4-3 τον Κόστιτς στην εστία και τους Ραντόνια, Σιόβα, Γκοτζαμανίδη, Γιαννούτσο και Ρινγκ στην άμυνα. Ο Νούνιες με τον Μπίκοφ και τον Αθανασακόπουλο στον άξονα, ενώ οι δυο προωθημένοι θα είναι ο Βλαχομήτρος με τον Φουρτάδο.

Γκολ με το καλημέρα για τη Λαμία

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή που ανήκε στη Λαμία. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εξαιρετικά στο ματς και μόλις στο 3' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα ο Φουρτάδο πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και πέφτοντας έκανε το σουτ νικώντας τον Γκροφ που με την σειρά του έκανε λανθασμένη εκτίμηση της φάσης.

 

Ανέβηκαν οι γηπεδούχοι και ισοφάρισαν με πέναλτι

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο και ξεπερνώντας το σοκ του 0-1, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και στο 13΄έφτασαν κοντά στο 1-1 με τον Όζμπολτ να κάνει το τακουνάκι και τον Κόστιτς να μπλοκάρει. Ο τερματοφύλακας της Λαμίας έκανε εξαιρετική επέμβαση στο 20' στο φοβερό μακρινό σουτ του Τσοκάι και έτσι φτάσαμε στο 24' με τον Πεντρόσο να κερδίζει πέναλτι από τον Ραντόνια. Την εσχάτη των ποινών για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι φιλοξενούμενοι, εκτέλεσε ο Όζμπολτ στο 25' κάνοντας έτσι το 1-1.

Η ισοφάριση ήταν και η τελευταία μεγάλη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια έχοντας πετύχει από ένα γκολ, σε ένα ωραίο σχετικά παιχνίδι.

Νέο πέναλτι και 2-1 ο Λεβαδειακός

Και στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ωραίο ποδόσφαιρο αλλά με διαφορετική εξέλιξη σε σχέση με το πρώτο. Συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα και άνοιξαν το σκορ με νέα εκτέλεση πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Ζίνι που μπήκε ωραία στην περιοχή με τον Γκοτζαμανίδη να τον ανατρέπει. Ο Ρόμο εκτέλεσε το πέναλτι, ευστόχησε και έκανε το 2-1.

Ο Λέικ το 2-2 με εξαιρετική ασίστ του Φουρτάδο

Μετά το 2-1 η Λαμία που δεν είχε τίποτα να χάσει βγήκε μπροστά και πίεσε για την ισοφάριση. Μια ισοφάριση που ήρθε στο 71'. Ο Φουρτάδο έκανε φοβερή πάσα με το εξωτερικό φάλτσο στον Λέικ που μόνος απέναντι από τον Γκροφ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-2. Με την ψυχολογία υπέρ τους οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να διεκδικήσουν ακόμα και τη νίκη με το 2-2 όμως να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

MVP: Ο Φουρτάδο ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του γηπέδου. Ο παίκτης της Λαμίας πέτυχε ένα ωραίο γκολ με σουτ έξω από την περιοχή, ενώ έδωσε και φοβερή ασίστ με το εξωτερικό για το 2-2. Ε τι άλλο να έκανε;

Στο ύψος του: Θα βάλουμε τον Ζίνι που με το που μπήκε ως αλλαγή αναστάτωσε την άμυνα της Λαμίας, ενώ από δική του ωραία προσπάθεια κέρδισε το πέναλτι με το οποίο έγινε το 2-1

Αδύναμος κρίκος: Πραγματικά ήταν τόσο ωραίο παιχνίδι που θα ήταν άδικο αν βάζαμε πως υπήρξε αδύναμος κρίκος.

Το «στραγάλι»: Από τον Τάσο Παπαπέτρου είχαν παράπονα οι φιλοξενούμενοι και συγκεκριμένα για την φάση του πρώτου πέναλτι. Αυτή ουσιαστικά είναι και η μοναδική φάση που φαίνεται να υπάρχουν διαμαρτυρίες.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Στην Λιβαδειά είδαμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι από δύο ομάδες που πραγματικά πάλεψαν ως το τέλος. Και οι δύο μπορούσαν να φύγουν με τη νίκη από το γήπεδο, μια νίκη που δεν πήρε κανένας κάτι που σίγουρα βαθμολογικά δεν τους άρεσε και τόσο. Αν όμως κρατήσουν αυτή την εμφάνιση και την επαναλάβουν, τότε θα ελπίζουν σε καλύτερη συνέχεια.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Γκροφ, Λιάγκας, Τζάλοου (55' Βήχος), Όζμπολτ (54' Ρόμο), Τσοκάι, Μορέιρα (59' Πλέγας), Γιαννιώτας (55' Ζίνι), Κατρής, Πεντρόζο, Μπάλτσι (83' Κωστή), Τσάπρας

ΛΑΜΙΑ: Κόστιτς, Γκοτζαμανίδης, Γιαννούτσος, Σιόβας, Ραντόνια, Ρινγκ, Νούνιες, Μπίκοφ (76' Δοϊρανλής), Φουρτάδο, Βλαχομήτρος (64' Λέικ), Αθανασακόπουλος (46' Γκουίντο).

@Photo credits: eurokinissi, ΠΑΝΟΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα