Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 1-0: Τα «λιοντάρια» βρυχήθηκαν ξανά, η Ενωση ζήτησε τρία πέναλτι!

Δημήτρης Βέργος

bet365

Ο Πανσερραϊκός αγωνίστηκε από το 27' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τέρζιτς, αλλά κατάφερε και πάλι να κάνει τεράστια ζημιά στην ΑΕΚ, όπως και πέρυσι, αυτή τη φορά επικρατώντας με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Μπετανκόρ. Από ένα δοκάρι οι δυο ομάδες, τεράστια παράπονα της Ενωσης για τη διαιτησία του Τσιάρα, ζητώντας τρία πέναλτι!

Νέα απώλεια βαθμών για την ΑΕΚ, τρίτη στη σειρά, αυτή τη φορά στις Σέρρες, με τον Πανσερραϊκό να επικρατεί με 1-0 με πέναλτι του Μπετανκόρ στο 23' και την Ένωση να χάνει για ακόμα μια φορά ένα τσουβάλι ευκαιρίες πληρώνοντας την αναποτελεσματικότητά της. Με δέκα παίκτες έπαιζε από το 27' η γηπεδούχος ομάδα λόγω αποβολής του Τέρζιτς, με την Ένωση να φωνάζει για τρεις περιπτώσεις πέναλτι. Περίπου 4.000 φίλοι της Ένωσης βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου των Σερρών, με τον Μάριο Ηλιόπουλο να δίνει το «παρών» και σε αυτό το εκτός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ.

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν

Για τον Πανσερραϊκό ο Χουάν Φεράντο ξεκίνησε με τον Γκουγκεσασβίλι στην εστία, τους Φαρές, Μπέργκστρεμ, Ντάβιντσον και Δεληγιαννίδη τετράδα στην άμυνα, τους Ζελέν και Στάικο στον άξονα της μεσαίας γραμμής και την τριάδα των Ντέλετιτς, Τέρζιτς και Τομάς πίσω από τον προωθημένο Μπετανκόρ. Με τρία νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα στις Σέρρες, αλλάζοντας και τα δύο του ακραία μπακ με τους Χατζισαφί και Οντουμπάτζο να παίρνουν φανέλα βασικού. Ο Στρακόσα ήταν φυσικά στην εστία και οι Βίντα και Μουκουντί ήταν το δίδυμο των στόπερ. Οι Σιμάνσκι και Περέιρα διατηρήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Γκατσίνοβιτς, που αποτέλεσε την τρίτη αλλαγή στο αρχικό σχήμα, επανήλθε στην αριστερή πλευρά, ενώ βασικοί ξεκίνησαν και οι Λαμέλα, Λιβάι Γκαρσία και Πιερό, με τον Αλμέιδα να διατηρεί τους δύο τελευταίους στην κορυφή της επίθεσης.

Προβάδισμα ο Πανσερραϊκός, κόκκινη ο Τέρζιτς και η ΑΕΚ αναποτελεσματική

Το πρώτο μέρος στις Σέρρες ήταν αρκετά έντονο και τα είχε σχεδόν όλα. Με τον Πανσερραϊκό να μπαίνει θαρραλέα και να πιέζει ψηλά και την ΑΕΚ να μην πατάει καλά στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά να είναι εκείνη που δημιούργησε την πρώτη απειλή με το πλασέ του Λαμέλα εκτός περιοχής να βγάζει στη γωνία του ο Γκουγκεσασβίλι στο 11'. Οκτώ λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με τον Στρακόσα να βγάζει ενστικτωδώς την κοντινή προσπάθεια του Μπετανκόρ, σε μια φάση όμως που ο Ευαγγέλου κάλεσε τον Τσιάρα στο VAR για να δει το μαρκάρισμα του Περέιρα στον Ντέλετιτς. Ο Τσιάρας μετά το on field review υπέδειξε πέναλτι μέσα σε διαμαρτυρίες των παικτών της ΑΕΚ και ο Μπετανκόρ ευστόχησε από την άσπρη βούλα κάνοντας το 1-0 στο 23'.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 27' όταν ο Τέρζιτς είδε την κόκκινη κάρτα. Ο εξτρέμ του Πανσερραϊκού είχε αντικρίσει αρχικά την κίτρινη για μαρκάρισμα με τις τάπες στον αστράγαλο του Λαμέλα, αλλά ο Τσιάρας κλήθηκε από τον Ευαγγέλου στο VAR αλλάζοντας την απόφασή του και αποβάλλοντας τον παίκτη των «λιονταριών» που έμειναν με δέκα με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται αυτή τη φορά. Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά ήταν αναποτελεσματική για ακόμα μια φορά στην τελική προσπάθεια. Η Ένωση θα μπορούσε βέβαια να είχε βρεθεί με δύο γκολ πίσω αν το πλασέ του Μπετανκόρ στο 34' δεν σταματούσε στο κάθετο δοκάρι, όμως οι κιτρινόμαυροι, παρά το γεγονός ότι το δίδυμο των Πιερό και Λιβάι στην επίθεση δεν λειτουργούσε ξανά, αδυνατούσαν να μετατρέψουν σε γκολ τις ευκαιρίες τους σε ακόμα ένα ματς.

 

Στο 32' η προβολή του Γκατσίνοβιτς έφυγε πάνω από τα δοκάρια, στο 34' ο Λαμέλα από εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή είδε το πλασέ του να βγάζει εντυπωσιακά στη γωνία του ο Γκουγκεσασβίλι, στο 37' ο Λιβάι έστειλε με σουτ μέσα από το κουτί την μπάλα ψηλά άουτ ενώ στο 40' ο Σιμάνσκι από πλεονεκτική θέση μετά από στρώσιμο του Λαμέλα δεν έπιασε καλά το πλασέ, με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο. Ακόμα και η κεφαλιά του Πιερό στο 43' μέσα από την καρδιά της περιοχής του Πανσερραϊκού δεν βρήκε στόχο με την ΑΕΚ να δημιουργεί πολλές φάσεις αλλά να μην μπορεί να βρει δίχτυα.

Πανσερραϊκός-ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έπαιξε μονότερμα τον Πανσερραϊκό αλλά δεν έβρισκε γκολ με τίποτα

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αλμέιδα έβγαλε τον Μουκουντί, έβαλε τον Πινέδα και γύρισε τον Σιμάνσκι πλάι στον Βίντα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα του, ενώ αντίθετα ο Φεραντο πέρασε τον Καρασαλίδη αντί του Ντέλετιτς, παίζοντας με πέντε πίσω. Η ΑΕΚ συνέχιζε να μην βρίσκει στόχο πάντως στις τελικές της, με τον Πινέδα στο 50' να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια με γυριστό μέσα από την περιοχή. Η Ένωση πλησίαζε με μεγάλη ευκαιρία τα καρέ του Γκουγκεσασβίλι, πατώντας συχνά μέσα στην περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να βρει γκολ ούτε στο 56' όταν Λιβάι και Λαμέλα δεν κατάφεραν να βρουν στο δεύτερο δοκάρι την μπάλα από σέντρα του Γκατσίνοβιτς, με τον Αλμέιδα να τα παίζει όλα για όλα ρίχνοντας και τον Μαρσιάλ αντί του Χατζισαφί με τον Γκατσίνοβιτς να γυρίζει πίσω αριστερά.

Το παιχνίδι είχε μεταφερθεί για τα καλά στο μισό του Πανσερραϊκού, με την ΑΕΚ να εντείνει την πίεση και τους γηπεδούχους καλά κλεισμένους πίσω να στήνουν ένα τείχος. Στο 67' η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε σπρώξιμο του Οντουμπάτζο από τον Φαρές, αλλά το ματς συνεχίστηκε με τον Αλμέιδα να προχωράει σε ακόμα δύο αλλαγές με Ελίασον και Μάνταλο αντί Λιβάι και Περέιρα. Η ΑΕΚ έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη με τον Μάνταλο στο 73' σε κενή ουσιαστικά εστία μετά το γύρισμα του Μαρσιάλ να μην βρίσκει ούτε αυτός στόχο! Η Ένωση διαμαρτυρήθηκε έντονα και στο 79' για πέναλτι σε τράβηγμα του Καρασαλίδη στον Πιερό, αλλά ο Τσιάρας ούτε αυτή τη φορά δεν έδειξε τίποτα, ενώ ούτε ο Ευαγγέλου στο VAR τον κάλεσε.

Η ΑΕΚ είχε πνίξει τον Πανσερραϊκό, αλλά η αναποτελεσματικότητα της ήταν αδιανόητη, με τον Πιερό στο 85' να βλέπει το κοντινό του πλασέ να το βγάζει εκπληκτικά ο Γκουγκεσασβίλι, με την μπάλα να γλύφει και το οριζόντιο, με τον γκολκίπερ του Πανσερραϊκού να λέει όχι και στο 88' με τρομερή επέμβαση σε απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ελίασον. Ούτε ο Λαμέλα κατάφερε να βρει εστία σε κεφαλιά του ανενόχλητος μέσα στην περιοχή στο 92', ενώ στο 93' ο Στάικος φάνηκε να ανατρέπει τον Πινέδα μέσα στην περιοχή αλλά ο Τσιάρας πάλι δεν έδειξε τίποτα με το 1-0 να παραμένει ως το τέλος.

Ο ΜΑρσιάλ

MVP: Ο Γκουγκεσασβίλι με σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του για την ομάδα των Σερρών.

Στο ύψος του: Ο Μπετανκόρ έκανε τη δουλειά του για τον Πανσερραϊκό, ενώ θα μπορούσε να είχε σκοράρει και δεύτερο γκολ. Για την ΑΕΚ ο Μαρσιάλ έδωσε αρκετά μπαίνοντας στο παιχνίδι και παίζοντας αριστερά.

Αδύναμος κρίκος: Η αναποτελεσματικότητα της ΑΕΚ. Της έχει κοστίσει βαθμούς σχεδόν σε όλα τα ματς που είχε απώλειες ως τώρα. Το πλήρωσε και σήμερα δημιουργώντας 27 τελικές και βρίσκοντας εστία μόνο στις τέσσερις.

Η γκάφα: Την έκανε ο Τέρζιτς στη φάση της αποβολής του στο πρώτο μέρος. Ο Πανσερραϊκός έμεινε με δέκα παίκτες, όμως δεν του κόστισε στο τέλος της βραδιάς.

Ο Πανσερραϊκός πανηγυρίζει

Το στραγάλι: Από την ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του Τσιάρα που κλήθηκε στο VAR από τον Ευαγγέλου υποδεικνύοντας το πέναλτι για τράβηγμα του Περέιρα στον Ντέλετιτς. Διαμαρτυρίες υπήρξαν και από πλευράς Πανσερραϊκού στην απόφαση του Τσιάρα να αποβάλει μέσω VAR τον Τέρζιτς για το τάκλιν στον αστράγαλο του Λαμέλα. Στο δεύτερο μέρος από την ΑΕΚ υπήρξαν τρεις περιπτώσεις πέναλτι για τα οποία φώναξαν. Μία σε σπρώξιμο του Οντουμπάτζο από τον Φαρές, μια σε τράβηγμα του Πιερό από τον Καρασαλίδη και μία για ανατροπή του Πινέδα από τον Στάικο.

Το ταμείο του Gazzetta: Στην ΑΕΚ έχει κοστίσει η αναποτελεσματικότητά της και αυτήν πλήρωσε για ακόμα ένα παιχνίδι που αφήνει βαθμούς. Οι κιτρινόμαυροι όσο δεν βελτιώνουν τα τελειώματά τους θα έχουν απώλειες. Ο Πανσερραϊκός πάλεψε από τη μεριά του σαν λιοντάρι και πήρε μια μεγάλη νίκη με δέκα παίκτες. Δεν λειτούργησε το δίδυμο με Πιερό και Λιβάι στην επίθεση για δεύτερο σερί ματς, με την Ένωση να μην έχει καθαρό τρόπο ανάπτυξης πέρα από τις πολλές ευκαιρίες που σπατάλησε και να μένει μακριά από τις νίκες για τρίτη σερί αγωνιστική.

Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Μπέργκστρεμ, Ντάβιντσον, Φαρές, Δεληγιαννίδης (75' Κουτσογούλας), Ζελέν (75' Καπτούμ), Στάικος, Ντέλετιτς (46' Καρασαλίδης), Τέρζιτς, Τομάς (90' Χατζηστραβός), Μπετανκόρ (75' Σαλασάρ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Χατζισαφί (57' Μαρσιάλ), Βίντα, Μουκουντί (46' Πινέδα), Οντουμπάτζο, Σιμάνσκι, Περέιρα (70' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία (70' Ελίασον), Λαμέλα, Πιερό

@Photo credits: eurokinissi, ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα