Αγώνας για…αλλαγή πίστας!

Αγώνας για…αλλαγή πίστας!

Αγώνας για…αλλαγή πίστας!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την μεγάλη πρόκληση του αγώνα στο ΟΑΚΑ και πώς ο Άρης μπορεί σήμερα το βράδυ να αλλάξει…πίστα, ενώ παραθέτει και μπασκετικά υστερόγραφα!

Ο αγώνας του Άρη κόντρα στον Παναθηναικό το απόγευμα στο ΟΑΚΑ είναι από αυτούς που θα καθίσουν να το παρακολουθήσουν…όλοι. Πέρα από τους φίλους των δύο ομάδων, αλλά και τους παραδοσιακούς αντιπάλους τους, αυτό είναι ένα παιχνίδι που θέλει να το δει όλη η φίλαθλη Ελλάδα. Μοιάζει με τελικό χωρίς να είναι ακριβώς τελικός αν και ο Αλόνσο του Παναθηναϊκού έτσι το χαρακτήρισε. Δεν έχει και τόσο άδικο καθώς δεν αποκλείεται να γίνει ο προπονητής που σε περίπτωση ήττας και θα προλάβει την παρέλαση, αλλά μόλις τελειώσει κατά το μεσημεράκι μπορεί να ετοιμάζει βαλίτσες για την πατρίδα του. Το ματς κόντρα στον Άρη είναι μία από τις τελευταίες ευκαιρίες-αν όχι η τελευταία- του Ουρουγουανού και αυτό δείχνει την προσέγγιση που θα έχουν οι γηπεδούχοι στο ματς. Βέβαια η προσέγγιση φάνηκε την Πέμπτη κόντρα στην Τσέλσι. Όταν αφήνεις 4-5 βασικότατους είτε στον πάγκο είτε εκτός παιχνιδιού κόντρα στην Τσέλσι γιατί ακολουθεί το ματς με τον Άρη, δείχνει αρχικά το πόσο υπολογίζεις τον αντίπαλό σου. Το…Panathinaikos πήγε περίπατο γιατί ο Άρης με την πορεία του μέχρι σήμερα το κέρδισε και θέλει να συνεχίζει να κερδίζει και σήμερα και κάθε φορά.

Μονάδες και μπάτζετ ο ΠΑΟ, ομάδα ο Άρης

Σας έγραψα προχθές για την ποιότητα των μονάδων του Παναθηναϊκού, ήμουν βέβαιος ότι ο Ιωαννίδης θα ήταν στην αποστολή και πιστεύω ότι ο Άρης το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξει είναι αυτό ακριβώς. Την ποιότητα και τις ατομικές εμπνεύσεις παικτών όπως ο Ιωαννίδης, ο Τετέ, ο Πελίστρι. Ο Παναθηναϊκός έχει σχεδόν τετραπλάσιο μπάτζετ από τον Άρη, αλλά σίγουρα δεν έχει καλύτερη ομάδα.

Ο Άκης Μάντζιος είναι ο προπονητής που έμαθε στον Άρη να κερδίζει και πάλι εκτός έδρας τους άλλους μεγάλους. Έχει τον τρόπο του, έχει την ομάδα, έχει την αυτοπεποίθηση να το ξανακάνει σήμερα. Πρέπει να είναι σοβαρός, να περιορίσει τα λάθη και να κάνει το…παιχνίδι του. Δεν ξέρω αν αυτό το παιχνίδι ή το επόμενο την Τετάρτη με την ΑΕΚ για το κύπελλο θα ήταν καλό να ξεκινήσει ο Νταρίντα, δεν με απασχολεί αν θα παίξει σήμερα ο Φρίντεκ και την Τετάρτη ο Χουάνκαρ, αν ο Μάγιο θα έχει θέση βασικού ή θα ξεκινήσει ο Μοντόγια στα δεξιά, αν ο Σίστο ή ο Σουλειμάνοφ θα είναι στα εξτρέμ. Γιατί; Είναι απλό. Πλέον ο Άρης χάρη στις επιλογές το καλοκαίρι του Θόδωρου Καρυπίδη, έχει σχεδόν σε κάθε θέση 2 ισάξιους παίκτες, (εντάξει σχεδόν έγραψα…) οπότε το ζητούμενο είναι αυτοί που θα επιλεγούν να τα δώσουν όλα ώστε για μία ακόμα εβδομάδα να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Και αν περάσουν με νίκη από το ΟΑΚΑ σήμερα το βράδυ, τότε θα έχουν 3 στα 3 στα ντέρμπι και την ευκαιρία με πιο προσιτούς αντιπάλους να αναγκάσουν όλη την Ελλάδα να μιλάει για αυτούς. Σήμερα το βράδυ αρκεί να είναι ο εαυτός τους. Άρης…νικητής!

 

ΥΓ1 Αφού καλύφθηκε η ΑΜΚ 2 εκ ευρώ, άλλη μία 4 εκ ευρώ. Νούμερα που ποτέ δεν υπήρξαν στον Άρη. Ναι δεν πλησιάζουν των άλλων μεγάλων, αλλά ας σκεφτούμε ότι για τον Άρη είναι η μέρα με τη νύχτα των προηγούμενων ετών.

ΥΓ2 Μεγάλη νίκη για τον μπασκετικό Άρη στο κατάλληλο χρονικό σημείο. Παιχνίδι που εξελίχθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να…ξεβρακωθούν αυτοί για τους οποίους τρελάθηκε ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης (που πλέον είμαι σίγουρος ότι θα ανακαλέσει την παραίτηση). Κατάρες για διοίκηση, Καστρίτη, παίκτες την ώρα του παιχνιδιού με αποκορύφωμα αισχρά μπινελίκια για Γούντμπερυ όταν έχασε τα 2 σουτ τριών πόντων από 5-10 ανθρώπους που είμαι βέβαιος δεν ξέρουν ούτε που βρίσκεται το Παλέ.
Τελικά ο Γούντμπερυ είναι αυτός που μαζί με το Νόλει κερδίζουν την κατοχή στο 81-80 στα 29 δεύτερα για το τρίποντο του Ντε Τζούλιους και βέβαια ο Γούντμπερυ σκοράρει και το νικητήριο καλάθι.

Ένα παιχνίδι τρελό, το οποίο παραλίγο να χαλάσει ο Παπαπέτρου. Η αποβολή του Τολιόπουλου με ανύπαρκτο φάουλ και τεχνική ποινή ήταν το λιγότερο. Δείτε τον μηδενισμένο χρονόμετρο πίσω από τον παίκτη του Κολοσσού που εκτελεί 2 βολές και μειώνει σε 76-78 ενώ εμφανέστατα φάουλ του γίνεται αφού έχει μηδενιστεί ο χρόνος. Δείτε τα χέρια του ρέφερι πως μετράει τα 5 δευτερόλεπτα στην φάση που ο Σλαφτσάκης με το…αράουτ σκοράρει το απίθανο τρίποντο. Δείτε ειδικά το χέρι του Παπαπέτρου στο…τρίτο δευτερόλεπτο που κρατάει από μόνο του…άλλα 2 δευτερόλεπτα. Ευτυχώς ο Άρης κέρδισε, αλλά είναι αδιανόητο ένας τόσο έμπειρος ρέφερι να…κολλάει στην καταμέτρηση των 5 στην επαναφορά. Πέρσι βέβαια στο ΠΑΟ-Άρης δεν κόλλησαν, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία…

ΥΓ3 Μια που έγραψα για το τρίποντο-αράουτ του Σλαφτσάκη να σημειώσω ότι είναι πολύ τυχερός. Όχι μόνο γιατί πέτυχε αυτό το απίθανο τρίποντο και είχε 2 στα 2 χθες (ρε Διαμαντή…), αλλά γιατί στο τέλος ο Γούντμπερυ σκόραρε, οπότε η σύζυγος του Σλαφτσάκη που είναι φανατική οπαδός του Άρη δεν χρειάστηκε να πάρει…μέτρα!

ΥΓ4 Ο Άρης έπαιζε στην Ρόδο μετά από μία ακόμα ήττα στην Ευρώπη, με συνολικό ρεκόρ 2-8 και είχε όλο αυτόν τον κόσμο με φανέλες του Άρη στην κερκίδα και δεκάδες παιδάκια με χαρτάκια και στυλό να ζητάνε αυτόγραφα, φανέλες και οτιδήποτε…κιτρινόμαυρο από την αποστολή. Αυτά να δείχνετε σε όποιον αμφισβητεί το μεγαλείο αυτής της ομάδας…

ΥΓ5 Ελπίζω να είδατε γιατί ο Άρης περίμενε τον Λαζέφσκι. Ταπεινή άποψη με ένα ακόμα ψηλό (εξαιρετικός χθες ο Χατζηδάκης) μια χαρά θα στρώσει η ομάδα.

ΥΓ6 Ορισμένοι για να αποδομήσουν τον Καστρίτη έγραφαν και έλεγαν ότι όλη την δουλειά πέρσι την έκανε ο Σιγάλας. Πέρα του ότι ο Γιώργος Σιγάλας πρόσφερε πάρα πολλά στον Άρη από πολλές απόψεις και είμαι βέβαιος ότι κάποια στιγμή θα τον δούμε στον πάγκο της ομάδας και πάλι, σκέφτεστε να κέρδιζε ο Καστρίτης με 19 πόντους και τελικά να έχανε; Αφήστε καλύτερα που κέρδισε…

ΥΓ7 Και η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα…τελικό με τον Άρη μετά από την ήττα από τας Σέρρας. Μάλλον όλα πρέπει να γίνουν με τον δύσκολο τρόπο, αλλά για το κύπελλο θα τα πούμε εντός των ημερών, σήμερα έχει ντέρμπι για την κορυφή στο ΟΑΚΑ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!