Athens Kallithea - Ατρόμητος 0-3: Οι Περιστεριώτες τα γκολ, οι γηπεδούχοι τα... δοκάρια (Vids)

Βασίλης Μπαλατσός

bet365

Χάρη σε γκολ των Μανσούρ, Τσιγγάρα και Αθανασίου ο Ατρόμητος, μετά από τρεις σερί ήττες, νίκησε 3-0 στη Λεωφόρο την Athens Kallithea που είδε τη μπάλα τρεις φορές στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Επιστροφή στις νίκες για τον Ατρόμητο και τρίτη διαδοχική ήττα για την Athens Kallithea. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία μετά από τρεις διαδοχικές ήττες από Ολυμπιακό, Βόλο και Παναιτωλικό πανηγύρισε τρίποντο, καθώς επικράτησε του συνόλου του Μάσιμο Ντονάτι στη Λεωφόρο με 3-0 και ανέβηκε στην 9η θέση με 11 βαθμούς. Η ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστική βρίσκει το κλαμπ των Νοτίων Προαστίων της Αττικής στην τελευταία θέση, με πέντε βαθμούς, χωρίς να έχει καταφέρει ακόμα να πάρει νίκη. Τρία δοκάρια οι γηπεδούχοι.

Έτσι ξεκίνησαν

O Μάσιμο Ντονάτι παρέταξε την γηπεδούχο Athens Kallithea σε διάταξη 3-4-2-1. Μπερναμπέ στην εστία, με τους Μεχίας, Ισιμά Μιρέν και Μότοκ μπροστά του στα στόπερ. Μανθάτης - Χάνουσεκ στα άκρα, Εντιαγέ - Ντιμπά στα χαφ και Μουτίνιο - Βαλμπουενά περιφερειακά του Ουλντρίκις.

Από την πλευρά του ο Πάμπλο Γκαρσία κατέβασε τον φιλοξενούμενο Ατρόμητο σε σχηματισμό 4-2-3-1. Χουτεσιώτης κάτω από τα δοκάρια, με τους Μουντές, Μπρόρσον, Μανσούρ, Κίνι μπροστά του. Ουεντραόγκο - Τσιγγάρας δίδυμο στα χαφ και οι Γιουμπιτάνα, Μίχορλ, Ουάρντα πίσω από τον Μπάκου.

Δοκάρια η Athens Kallithea, γκολ ο Ατρόμητος

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην είχε καλό ρυθμό και οι φάσεις να ήταν λίγες, όμως είχε γκολ και δυο δοκάρια στα έξι τελευταία λεπτά. Στο 43' μετά από λάθος του Κίνι ο Βαλμπουενά έκλεψε την μπάλα, έβγαλε ωραία σέντρα, ο Χάνουσεκ πήρε την κεφαλιά και σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Χουτεσιώτη.

 

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δυο λεπτά μετά τη μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του Ντονάτι. Ο Μίχορλ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Μανσούρ νίκησε άπαντες στον αέρα και με γυριστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στο 45+4' η Athens Kallithea είχε δεύτερο δοκάρι. Μετά από καλή σέντρα του Χάνουσεκ από τα αριστερά ο Ντιμπά πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ισιμά Μιρέν από κοντά σημάδεψε τη δεξιά δοκό των φιλοξενούμενων.

Ο Τσιγγάρας «κλείδωσε» το τρίποντο, το «κερασάκι» ο Αθανασίου

Ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στο γκολ στο 50ο λεπτό. Ο Μίχορλ έβγαλε τον Γιουμπιτάνα τετ α τετ με τον Μπερναμπέ αλλά ο εξτρέμ του Ατρομήτου πλάσαρε άουτ. Τελικά το δεύτερο γκολ ήταν ύστερα από τρία λεπτά, στο 53'. Ο Τσιγγάρας κράτησε εξαιρετικά την μπάλα στην περιοχή της Athens Kallithea μετά από βαθιά μπαλιά του Κίνι, απέφυγε τον Μουτίνιο, γύρισε το σώμα του και εκτέλεσε τον Μπερναμπέ με συρτό σουτ για το 0-2.

H ομάδα του Ντονάτι είχε τεράστια ευκαιρία να μειώσει το σκορ στο 56'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά ο Εντιαγέ πήρε την πρώτη κεφαλιά, Μότοκ και Ισιμά Μιρέν προσπάθησαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα αλλά αυτή βρήκε στο κάθετο δοκάρι και ο Μπρόρσον απομάκρυνε Στο 68' ο Μπερναμπέ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Γιουμπιτάνα μέσα από τη περιοχή και ένα λεπτό αργότερα ο Λουκίνας αστόχησε με ανάποδο ψαλίδι.

Από εκεί και πέρα οι Περιστεριώτες έλεγξαν τον ρυθμό, «έσβησαν» το παιχνίδι και το μόνο που άλλαξε μέχρι το φινάλε ήταν η έκταση του σκορ. Στο 90+4' ο Καραμάνης πέρασε την μπάλα στον Αθανασίου, ο οποίος έφυγε στην πλάτη του Μότοκ και πλάσαρε στον Μπερναμπέ για το τελικό 0-3.

MVP: Ο Τσιγγάρας έκανε μεστό παιχνίδι στον άξονα, όπου κυριάρχησε ο Ατρόμητος και με τρομερή ενέργεια πέτυχε το γκολ που «τελείωσε» από πολύ νωρίς το ματς.

Στο ύψος του: Ο Ουάρντα ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος και προκάλεσε πολλά ρήγματα στην άμυνα της ομάδας του Ντονάτι.

Αδύναμος κρίκος: Η Athens Kallithea είχε σημαντικά κενά στην άμυνα, με τον Μότοκ να είναι ο παίκτης της τριάδας των στόπερ που πήρε τον χαμηλότερο βαθμό. Κακό παιχνίδι και από πλευράς Εντιαγέ,

Γκάφα: Όλο το δεύτερο γκολ του Ατρομήτου είναι μια γκάφα από πλευράς Athens Kallithea. Από το κενό που υπάρχει στην άμυνα μέχρι το κάκιστο μαρκάρισμα του Μουτίνιο, ο οποίος δεν μπόρεσε να πάρει την μπάλα από παίκτη που γλίστρησε.

Στραγάλι: Ο διαιτητής Πολυχρόνης έκανε μεγάλο λάθος στο πέναλτι που πήγε να δώσει στην Athens Kallithea, καθώς δεν η μπάλα βρήκε καθαρά στο κεφάλι του Μανσούρ και δεν υπήρχε καμία περίπτωση παράβασης.

To ταμείο του Gazzetta: Η έκταση του σκορ δεδομένα αδικεί την Athens Kallithea, η οποία είχε τρία δοκάρια, όμως αυτό δε σημαίνει πως ο Ατρόμητος δεν ήταν ανώτερος και πήρε μια αρκετά εύκολη νίκη.

Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι): Μπερναμπέ, Μεχίας (83' Σοΐρι), Ισιμά Μιρέν, Μότοκ, Μανθάτης (58' Τζιάνι), Εντιαγέ, Ντιμπά (46' Μερκάτι), Χάνουσεκ, Μουτίνιο (58' Λουκίνας), Βαλμπουεά, Ουλντρίκις (58' Ντεμέτριους)

Ατρόμητος (Πάμπλο Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Μουντές, Μπρόρσον, Μανσούρ, Κίνι, Ουεντραόγκο, Τσιγγάρας, Γιουμπιτάνα (70' Αθανασίου), Μίχορλ (80' Καραμάνης), Ουάρντα, Μπάκου (90+1' Σταυρόπουλος)

@Photo credits: INTIME, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα