Άρης: Ένας είναι ο Μορόν και… θαυμαστά τα έργα του

Άρης: Ένας είναι ο Μορόν και… θαυμαστά τα έργα του

Ο Μορόν

bet365

Η υπογραφή του Λορέν Μορόν στη θαυμάσια πορεία του Άρη βρίσκεται σε περίοπτη θέση και το Gazzetta καταπιάνεται με τους αριθμούς τους Ισπανού επιθετικού στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό όπου βάσει σχεδίου ήταν απαραίτητο να υπηρετήσει διαφορετικό αγωνιστικό ρόλο.

Τελικώς όντως δικαιώθηκαν όσοι ισχυρίζονταν μετά βεβαιότητας ότι η σταδιοδρομία τούτου του ποδοσφαιριστή θα έπαιρνε τα πάνω της εφόσον αποδεχόταν την πρόσκληση του Άρη. Το παραδέχθηκε ο ίδιος εξάλλου όταν αποκάλυψε το περιεχόμενο εκείνης της συνομιλίας του με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι. Ο Χιλιανός προπονητής της Μπέτις δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, ίσα-ίσα που του είπε την απόλυτη αλήθεια όσο σκληρή κι αν ήταν αυτή. Ομολόγησε μετά μαρτύρων ότι ο Λορέν Μορόν δεν ήταν στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας από τη Σεβίλλη και στη συνέχεια του ψιθύρισε κάτι στ’ αυτί πριν επιχειρηματολογήσει περί της ορθότητας της επιλογής του Άρη και της Ελλάδας. Κοντά 16 μήνες μετά, ο 31χρονος ήδη έχει το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ της περσινής σεζόν παράλληλα στρογγυλοκάθεται στην κορυφή της ίδιας λίστας στο αντίστοιχο φετινό, κυρίως όμως ξεπρόβαλε το χαμόγελο στο πρόσωπό του σαν την ανατολή του ηλίου. Το τελευταίο έχει μεγαλύτερη αξία απ’ οτιδήποτε άλλο.

Κι έτσι φτάσαμε στο σημείο να αναφωνούμε… Ένας είναι ο Μορόν και θαυμαστά τα έργα του γιατί κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τούτη τη στιγμή είναι ο πιο ολοκληρωμένος επιθετικός του Πρωταθλήματος. Γιατί πέραν του ενστίκτου του δολοφόνου που γνωρίζαμε ότι το’ χει, είναι και η ανθεκτικότητά του σαν αυτή που ξεδίπλωσε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με θύματα τους παίκτες του Παναθηναϊκού οι οποίοι κοιτούσαν την μπάλα να κυλά κάτω από τα πόδια τους και ο ίδιος να τους χαμογελά. Η στατιστική κατέγραψε 5/5 πετυχημένες ντρίμπλες και μάλλον είναι απαραίτητο το «γκάλοπ» για τον διαχωρισμό της καλύτερης.

Ο Μορόν

Η ευελιξία του Λορέν Μορόν φάνηκε από το υψηλότατο επίπεδο ανταπόκρισής του σε διαφορετικό αγωνιστικό ρόλο. Ξέραμε ότι ο Ισπανός δεν λατρεύει το κουτί διότι αισθάνεται ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο περιορίζεται το πλούσιο ταλέντο του. Οι κινήσεις περιμετρικά της περιοχής και η ενεργή συμμετοχή στη δόμηση μιας σωστής επίθεσης αποτελεί μία από τις αγωνιστικές συνήθειές του αλλά στην Καλογρέζα έκανε κάτι ακόμη σπουδαιότερο.

 

Το σχέδιο του Άκη Μάντζιου τον έβαλε στο κέντρο του κύκλου και βασίστηκε στην κορμοστασιά του και στο υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισής του παράλληλα της ικανότητας στην ντρίμπλα αλλά και της κάθετης πάσας στην απόφαση υποδοχής της μπάλας από αυτόν. Όμορφο σχέδιο το οποίο θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί εξαιρετικά λειτουργικό αλλά στερήθηκε της υποστήριξης που περίμενε ο 55χρονος τεχνικός από ένα σωρό παίκτες. Συμβαίνουν αυτά.

Τούτος όμως την έκανε τη δουλίτσα του κι αυτό το συμπέρασμα δεν αναδεικνύεται μόνο μέσα από τις… σακούλες που μοίρασε όσο από το ποσοστό του 79% (15/19) στις πετυχημένες πάσες αλλά και τους χώρους που πάτησε στον αγωνιστικό χώρο. Επί του τελευταίου, το πινακάκι στο Sofascore είναι απολύτως ενδεικτικό.

Ο Μορόν

Επιστρέφοντας στις πετυχημένες πάσες, ιδιαίτερη σημασία έχει το καθεστώς υπό το οποίο έγιναν. Δεν ήταν προς τα πίσω κι έγιναν υπό εντονότατη πίεση και παρακολούθηση έως και τριών αντιπάλων παικτών. Μόνο που ο Λορέν Μορόν είχε περίσσεια αυτοπεποίθηση. Θα προτιμούσε βέβαια την αξιοποίησή τους σαν δηλαδή την πρώτη που έδωσε στον Κλέιτον Ντιαντί στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό αλλά ο Σενεγαλέζος χάθηκε στη δίνη των πολλών σκέψεων που είχε στο μυαλό του.

Και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον 31χρονο να επιδεικνύει θαυμαστή άρνηση στον ρόλο του χαμένου μιας μονομαχίας καθότι κέρδισε 8/12 συνολικά. Κάπου όμως εκνευρίστηκε βλέποντας την ομάδα του πίσω στο σκορ και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, όπως κι έκανε με το γκολ της ισοφάρισης. Το εκπληκτικό της ιστορίας είναι ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που σκόραρε από τη συγκεκριμένη θέση. Δεν πέρασαν ούτε δύο εβδομάδες από τον αγώνα με τη Λαμία όπου «ευστόχησε» από (ελαχίστως) πιο μακρινή απόσταση. Σιγά μην έχανε το χθεσινό. Το τελευταίο παραπέμπει στ’ ότι πάντα έχει σημασία το… ποιος σουτάρει. Άλλο να εκτελεί ο Κλέιτον Ντιαντί ο οποίος προσπαθεί να βάλει τη σωστή τελική προσπάθεια στο ρεπερτόριό του κι άλλο ο πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος και πλέον αποτελεσματικός στην εκτέλεση. Καθόλου τυχαία, ένα σουτ έκανε στην εστία κι αυτό «τίναξε» τα δίχτυα. Αν έβρισκε και δεύτερο, πιθανότατα ο Άρης να είχε πετύχει ολοκληρωτική ανατροπή.

Αυτός είναι o Λορέν Μορόν, γι’ αυτό ο Άρης «ξεπαραδιάστηκε» για να τον κρατήσει. Είναι ο συνεπέστερος σκόρερ της ομάδας σε βάθος 40ετίας καθώς σκοράρει 0.52 γκολ ανά αγώνα. Γι’ αυτό έχει σημασία το όνομα του παίκτη που φτάνει σε επίπεδο τελικής προσπάθειας αν και στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το γκολ που σημείωσε ήταν το κερασάκι σε μια τούρτα που ο ίδιος έφτιαξε.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα