ΠΑΟΚ: Όταν χάνεις συνέχεια με τον ίδιο τρόπο…

ΠΑΟΚ: Όταν χάνεις συνέχεια με τον ίδιο τρόπο…

ΠΑΟΚ: Όταν χάνεις συνέχεια με τον ίδιο τρόπο…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει ποιο είναι κατά την άποψή του εκείνο το στοιχείο που φέρνει όλες τις ήττες του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, μαζί βέβαια κι αυτή από τον ΟΦΗ.

Θα πρέπει να περάσουν πολλές ώρες έτσι ώστε οι πρωταθλητές του ΠΑΟΚ να συνειδητοποιήσουν πώς έχασαν αυτόν τον αγώνα από τον ΟΦΗ. Από την άλλη βέβαια όταν χάνεις συνέχεια με τον ίδιο τρόπο και δεν μαθαίνεις από τις καταστάσεις, τότε η όλη κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη.

Είναι τέσσερις οι ήττες φέτος στην Τούμπα και στις τέσσερις ο ΠΑΟΚ δείχνει λίγος πνευματικά! Εκεί που υπερτερούσε απέναντι στους αντιπάλους του, εκεί φέτος δεν μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό του! Είναι το ίδιο μοτίβο που επαναλαμβάνεται και πλέον έχει γίνει τόσο κουραστικό.

Τι γίνεται; Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο γήπεδο και μετά από κάποιο σημείο αρχίζει και κάνει το παιχνίδι του, δημιουργώντας πολλές-πάρα πολλές ευκαιρίες. Τις χάνει όμως. Αντί να βάλει 1-2-3 γκολ τελειώνοντας τον αντίπαλο, κρατάει ζωντανή την υπόθεση νίκη. Εκεί ακριβώς πέφτουν οι παίκτες του! Εκεί λυγίζουν! Εκεί αρχίζουν και αμφισβητούν τους εαυτούς του και την προσπάθειά τους, μαζί και τη δυνατότητα να κερδίσουν. Επειδή γνωρίζουν ότι άξιζαν να κάνουν το 2-0 ή το 3-0 αλλά… δεν το κατάφεραν, εκεί αρχίζουν και πτοούνται! Το παθαίνουν συνέχεια και συνέχεια και πλέον το ένα… κακό φέρνει το άλλο!

Έγινε με τη Μάλμε το καλοκαίρι και τις μεγάλες ευκαιρίες μετά το 3-2! Όταν οι Σουηδοί ισοφάρισαν, ο ΠΑΟΚ σκόρπισε! Κανείς δεν πίστευε σε κάτι καλό στη συνέχεια. Εκεί ήταν βέβαια και σοκαριστικός ο τρόπος, ίσως εκεί να έγινε το κακό και να έμεινε στο μυαλό της ομάδας.

 

Έγινε με τον Αρη. Στο ημίχρονο οι κιτρινόμαυροι δεν πίστευαν ότι το ματς ήταν στο 0-0! Έβαλαν το γκολ με το πλάγιο και ο ΠΑΟΚ λύγισε! Ήταν η πρώτη ήττα μέσα στο Φθινόπωρο με αυτόν τον άρρωστο τρόπο που γίνεται σαράκι και «τρώει» το μυαλό μίας ομάδας που είχε να παινεύεται για την πνευματική της δύναμη.

Τα ίδια με την Στεάουα! Εκεί που ο ΠΑΟΚ δημιουργούσε και έχανε ευκαιρίες, εκεί ακριβώς και πάλι ήρθε το σοκαριστικό 0-1 που δεν αντιμετωπίστηκε! Ξανά και ξανά!

Τώρα με τον ΟΦΗ ήταν πολύ-πολύ πιο φανερό! Πώς και γιατί στο 60’ το ματς δεν ήταν 3-0 κανείς δεν κατάλαβε. Ίσως μόνο ο Μουργκ και ο Κωνσταντέλιας που δεν έδιναν τελικές πάσες για να τελειώσουν άλλοι συμπαίκτες από πιο καλές θέσεις και έβγαζαν επιπολαιότητα. Μαζί το δοκάρι και μερικά χιλιοστά στο οφσάιντ του Τισουντάλι. Εκεί ακριβώς που τελικά πανηγύριζαν κακώς για το 2-0 που δεν έγινε, εκεί ήρθαν οι μνήμες των άλλων αγώνων που προηγήθηκαν. Άλλος ΠΑΟΚ μετά από αυτή τη φάση! Άλλη ψυχολογία! Παίκτες που έβγαζαν πλέον ανασφάλεια! Ο ΟΦΗ που ήταν ήδη επικίνδυνος, όταν έκανε τις ποιοτικές αλλαγές, ευστόχησε και στις φάσεις του! Ούτε εκείνοι κατάλαβαν πώς κέρδισαν αγώνα ο οποίος στο 60’ μπορούσε να είναι βάσει ποιότητας ευκαιριών στο 3-0.

Απίστευτο πραγματικά! Ξανά και ξανά! Τα ίδια και τα ίδια για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ με τους δυνατούς πνευματικά παίκτες, οι οποίοι φέτος δεν μπορούν να διαχειριστούν τις αναποδιές των αγώνων. Πρόβλημα! Σοβαρό γιατί δεν δουλεύεται εύκολα η νοοτροπία μίας ομάδας. Όπως και να έχει η λύση έρχεται μόνο μέσα στο γήπεδο από τη διαχείριση των καταστάσεων και σίγουρα μέσα από νίκες. Όσο ο ΠΑΟΚ χάνει με τον ίδιο τρόπο τόσο πιο δύσκολα γίνονται και τα επόμενα ματς.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να συνεχίσει να παίζει, αλλά και να ξαναθυμηθεί πώς είναι να κερδίζει, όποια αναποδιά και αν εμφανιστεί στη διάρκεια του αγώνα. Πώς; Οι προπονητές ξέρουν. Αυτή είναι η δουλειά τους.

Ένα ακόμη φοβερό παιχνίδι σε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα στο οποίο σίγουρα η Ευρώπη επηρεάζει μια και καμία ομάδα δεν μπορεί να τη διαχειριστεί.

Τι άλλο θα ζήσουμε φέτος και ποιος θα σοβαρευτεί πιο γρήγορα;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.