ΠΑΟΚ: Ευτυχώς, δεν αργεί και πολύ ο Νοέμβριος…

ΠΑΟΚ: Ευτυχώς, δεν αργεί και πολύ ο Νοέμβριος…

ΠΑΟΚ: Ευτυχώς, δεν αργεί και πολύ ο Νοέμβριος…

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης είδε τον ΠΑΟΚ να είναι σ’ ένα ακόμη παιχνίδι ανέτοιμος πνευματικά, μια soft ομάδα μέσα στο γήπεδο, που έφτασε να είναι πρώτη στα λάθη σ’ όλη τη Super League. Τα «καμπανάκια» ηχούν στα αυτιά των Πρωταθλητών…

Ο τιμωρημένος Ραζβάν Λουτσέσκου παρακολούθησε το ματς απέναντι στον ΟΦΗ απ’ τα… «ορεινά» της Τούμπας και έκανε πολύ ώρα να συνέλθει απ’ το σοκ της ήττας, που έριξε τον ΠΑΟΚ από την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η ανάλυση για το τι δεν πήγε καλά, κράτησε πάνω από μισή ώρα μέχρι ο Ρουμάνος και οι συνεργάτες του να αποχωρήσουν από το συγκεκριμένο σημείο του γηπέδου.

H απογοήτευσή του καταγράφηκε από τον τηλεοπτικό φακό, που «έπιασε» την στιγμή δευτερόλεπτα μετά το δεύτερο γκολ του ΟΦΗ. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις. Ο πολυνίκης προπονητής του «Δικεφάλου», λόγω τιμωρίας, δεν μίλησε δημοσίως για να μάθει ο κόσμος τι πιστεύει για τη νέα ήττα, το σίγουρο είναι πως επιμένει στη «θεωρία του Νοεμβρίου».

Βλέπετε, αποδεδειγμένα τότε, είναι που οι ομάδες του Λουτσέσκου αρχίζουν να αποκτούν ταυτότητα, να παίζουν ποδόσφαιρο που τραβάει το μάτι, αρέσει, ενθουσιάζει. Ποδόσφαιρο με ταχύτητα ρυθμού σε υψηλή διάρκεια.

«Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για τις χαμένες ευκαιρίες» υποστήριξε χτες ο Παντελής Κωνσταντινίδης, επιχειρώντας να δώσει μια εξήγηση για τις πολλές (νέες) χαμένες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ σ’ ένα ποδοσφαιρικό 90λεπτο. Αυτό που δεν μπορούσε να εξηγήσει ο βοηθός του Λουτσέσκου είναι το πνευματικό κομμάτι. Εκεί, σχεδόν, άπαντες σηκώνουν τα χέρια ψηλά!

 

Σ’ ένα ακόμα παιχνίδι ο «Δικέφαλος» έπαιξε ποδόσφαιρο, έφτιαξε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά είδε μια σειρά παικτών του να αστοχούν από πλεονεκτική θέση, με αποτέλεσμα να μην «καθαρίσουν» το ματς και στο τέλος να το πληρώσουν πολύ ακριβά.

Μετά από 31 χρόνια ο ΟΦΗ έφυγε μ’ ένα παλικαρίσιο και συνάμα ιστορικό «διπλό» από την Τούμπα, καθώς απέναντί του βρήκε μια ομάδα που πνευματικά «λύγισε» μετά το ακυρωθέν γκολ του Τάρικ Τισουντάλι, που υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού ήταν ανώτερος του αντιπάλου του, ωστόσο όταν κάτι του «στράβωσε» μέσα στο ματς, όπως το γκολ του Μαροκινού επιθετικού που για μερικά εκατοστά δεν μέτρησε, κατέρρευσε. Σαν να… έφυγε απ’ το γήπεδο.

Το «μήνυμα» του Ντέγιαν Λόβρεν

Η απογοήτευση στα πρόσωπα των παικτών του ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τον ΟΦΗ

«Είμαστε soft, απλά στις λάθος στιγμές του παιχνιδιού, σε κάθε στιγμή πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και να το διορθώσουμε», υποστήριξε ο πιο έμπειρος παίκτης που εμφάνισαν οι «ασπρόμαυροι» χθες το βράδυ στο τερέν της Τούμπας, ο Ντέγιαν Λόβρεν που σωστά επιλέχθηκε από τους ανθρώπους της ομάδας ώστε μαζί με τον Στέφαν Σβαμπ να βγουν και να μιλήσουν μετά τη (νέα) ήττα. «Είναι έλλειψη συγκέντρωσης στην επίθεση και στην άμυνα. Είναι κάτι που διορθώνεται δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Δουλεύουμε στις προπονήσεις και πρέπει να δίνουμε το 100% στους αγώνες, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να το διορθώσουμε.

Είμαστε 25 ενεργοί παίκτες και όταν παίρνουμε την ευκαιρία μας, πρέπει να είμαστε στο 100% συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε την δουλειά»., συμπλήρωσε ο Κροάτης αμυντικός, που έχει ένα UEFA Champions League και μια Premier League στην προσωπική τροπαιοθήκη απ’ τα χρόνια του στη Λίβερπουλ.

Η νέα εντός έδρας ήττα ήταν η τέταρτη φέτος στην Τούμπα. Είχαν προηγηθεί οι ήττες από τη Μάλμε (3-4), τον Άρη (0-1), την Στεάουα (0-1) μέχρι να έρθει ο ΟΦΗ και να πάρει κι αυτός το «διπλό» (1-2), με το ίδιο πάνω-κάτω μοτίβο στα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Ο «Δικέφαλος» έχει να κερδίσει πάνω από δύο μήνες, πιο συγκεκριμένα από τις 25 Αυγούστου στο γήπεδο του, τότε επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-0, για να ακολουθήσουν οι αγώνες με Παναθηναϊκό (0-0), Άρη (0-1), Στεάουα (0-1), Βικτόρια Πλζεν (2-2), ΟΦΗ (1-2), όπου δε νίκησε, ενώ παράλληλα έφτασε τις τέσσερις ήττες στα επτά τελευταία παιχνίδια του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πρώτος στα λάθη και στα δοκάρια!

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας δεν μπορεί να πιστέψει τη νέα χαμένη ευκαιρία

Κι αν θέλουμε να εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο στους αριθμούς και την στατιστική, το πλέον ανησυχητικό είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στην κατηγορία των λαθών, σύμφωνα με τη σχετική λίστα που υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετρούν 341 λάθη σε εννιά αγώνες πρωταθλήματος (37,8 ανά ματς), μια επίδοση που δεν τους κολακεύει καθόλου, αντίθετα είναι κάτι που σίγουρα μεγεθύνει τον προβληματισμό πέριξ της Τούμπας. Επίσης είναι πρώτοι στα γκολ (15), αλλά και στα δοκάρια, καθώς με το χθεσινό του Κωνσταντέλια έφτασαν τα έξι στις εννιά πρώτες αγωνιστικές.

@Photo credits: INTIME, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.