Παναθηναϊκός: Το σκεπτικό για την στήριξη στον Αλόνσο

Παναθηναϊκός: Το σκεπτικό για την στήριξη στον Αλόνσο

Το σκεπτικό του Παναθηναϊκού για την στήριξη στον Αλόνσο

bet365

Οι λόγοι που ο Παναθηναϊκός εμμένει στην απόφαση στήριξης στο πρόσωπο του Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στο πρωτάθλημα απέναντι στον Άρη, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη μένοντας στο 1-1 στο ΟΑΚΑ και χάνοντας μία τεράστια ευκαιρία να πλησιάσει σε απόσταση... βολής τους άλλους διεκδικητές του τίτλου.

Πολλοί πίστεψαν πως το αποτέλεσμα αυτό θα σημάνει αυτόματα και το τέλος της θητείας του Ντιέγκο Αλόνσο στον πάγκο των «πρασίνων», αφού η καλή εικόνα της ομάδας δεν συνδυάστηκε με νίκη και το «τριφύλλι» έμεινε μακριά από τους τρεις βαθμούς για τέταρτο σερί μεγάλο παιχνίδι στο πρωτάθλημα.

Τα πρώτα δημοσιεύματα έκαναν την εμφάνισή τους αμέσως μετά την λήξη του αγώνα, όμως το ίδιο γρήγορη ήταν και η αντίδραση της «πράσινης» ΠΑΕ, η οποία προχώρησε σε διάψευση και διατράνωση της στήριξης στο πρόσωπο του Ουρουγουανού τεχνικού.

Η κίνηση αυτή σίγουρα ξένισε, όμως προφανώς δεν έγινε ούτε από αντίδραση ούτε στην τύχη, αφού η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει συγκεκριμένους λόγους που την κάνουν να μην έχει άρει ακόμη την εμπιστοσύνη της από το πρόσωπο του Αλόνσο.

 

Αρχικά, οι ιθύνοντες του κλαμπ θεωρούν πως έχει υπάρξει βελτίωση στην εικόνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια με Μπόρατς Μπάνια Λούκα, Ολυμπιακό, ΟΦΗ και Άρη και ότι ναι μεν δεν ήρθαν τα αποτελέσματα, όμως η απόδοσή της δείχνει πως έχουν γίνει κάποια βήματα προς την σωστή κατεύθυνση.

Ειδικά η χθεσινή εμφάνιση του «τριφυλλιού» θεωρούν πως μπορεί να γίνει ο κανόνας ενόψει της συνέχειας κι αν αυτό συμβεί θα αρχίσουν να έρχονται τα αποτελέσματα, όπως θα μπορούσε να έχει γίνει και χθες, αν οι «πράσινοι» δεν ήταν άστοχοι και άτυχοι.

Όμως δεν είναι μόνο τα θετικά δείγματα που βλέπουν στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, αλλά και το πάθημα που έχει γίνει μάθημα.

Η περσινή αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του κλαμπ μεσούσης της σεζόν με την αποχώρηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και την έλευση του Φατίχ Τερίμ δεν είχε την ιδανική έκβαση για την ομάδα, κάτι που η διοίκηση δεν θέλει σε καμία περίπτωση να συμβεί ξανά.

Προφανώς οι δύο αυτές καταστάσεις δεν μπορούν να συγκριθούν, όμως λόγω αυτού που έγινε πέρυσι, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού θέλουν να είναι σίγουροι πως δεν μπορεί να συμβεί διαφορετικά, όταν φτάσουν στο σημείο να πάρουν την απόφαση για να λύσουν την συνεργασία τους με τον Ντιέγκο Αλόνσο.

Μπορεί η στήριξη της διοίκησης του κλαμπ να είναι ξεκάθαρη αυτή τη στιγμή στον Ουρουγουανό τεχνικό υψώνοντας... ασπίδα στα πυρά που δέχονται απ' όλες τις πλευρές, ωστόσο σε καμία περίπτωση, αυτή η κατάσταση δεν θα είναι αέναη.

Όλα τα δύσκολα παιχνίδια που είχαν να δώσουν οι «πράσινοι» έχουν περάσει και τώρα το πρόγραμμα της ομάδας είναι στρωμένο, έτσι ώστε εκείνη να χτίσει το πρώτο σερί νικών της στο πρωτάθλημα για φέτος και πρώτο γενικότερα από τα τέλη του Αυγούστου.

Αν ο Ντιέγκο Αλόνσο δεν καταφέρει να κάνει το 3/3 μέχρι την διακοπή του Νοεμβρίου στα παιχνίδια με Βόλο (εκτός) και Λαμία (εντός) για το πρωτάθλημα, αλλά και την Τζουργκάρντεν (εκτός) στο Conference League, το φινάλε της συνεργασίας των δύο πλευρών μοιάζει πραγματικά αναπόφευκτο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα