Ολυμπιακός: Με καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού, μία που έγινε το Γενάρη…

Ολυμπιακός: Με καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού, μία που έγινε το Γενάρη…

Ολυμπιακός: Με καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού, μία που έγινε το Γενάρη…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δέκα πράγματα για τον Ολυμπιακό μετά και την χθεσινή ήττα του.

Τα στραβοπατήματα στο πρωτάθλημα συνεχίζονται λοιπόν για τον Ολυμπιακό, είτε παίζει εντός, είτε παίζει εκτός έδρας!

Προσπάθησα να αναλύσω χθες το πρωί εδώ όσο καλύτερα γινόταν τη δυσκολία του παιχνιδιού του Ολυμπιακού στην Τρίπολη.

Έγραψα π.χ. για τον Παντελίδη που στην προηγούμενη θητεία του στον Αστέρα είχε υποχρεώσει σε δύο ισοπαλίες τον Ολυμπιακό. Και γενικά στην καριέρα του είχε χάσει τρία παιχνίδια από τον Ολυμπιακό με γκολ μετά το 90ο λεπτό…

Υπενθύμισα ότι σε όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Τρίπολη, όποιος προηγήθηκε στο ημίχρονο κέρδισε και στο τέλος! Τέσσερις φορές πλέον, με την χθεσινή νίκη, ο Αστέρας, και οκτώ ο Ολυμπιακός…

 

Σημείωσα ότι ο Αστέρας στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές ήταν αήττητος και σε κανένα παιχνίδια δεν έφαγε πάνω από ένα γκολ. Ότι δεν είχε χάσει κανένα παιχνίδι από τις μεγάλες ομάδες.

Μέχρι κι ότι ο Γιαμπλόνσκι, παρότι κεντρικός χαφ είχε σκοράρει πέρυσι και μέσα στο Καραϊσκάκη…

Τέλος πάντων, για τον Ολυμπιακό είναι ευτύχημα ότι αφενός μεν η ΑΕΚ κάνει ακόμη περισσότερες γκέλες κι από αυτόν, αφετέρου δε ότι άρχισε τις γκάφες κι ο ΠΑΟΚ, ο δε Παναθηναϊκός κερδίζει μία φορά στο τόσο! Κάπως έτσι, είναι δυο πόντους πάνω από τον Παναθηναϊκό, ισόβαθμος της ΑΕΚ και δυο πόντους κάτω από τον ΠΑΟΚ (αλλά και τρεις κάτω από τον Άρη, κάτι που από μόνο του, πάντως, συνιστά παταγώδη αποτυχία).

Σίγουρα είναι ευχάριστο για τον Ολυμπιακό που συνεχίζει καλά στην Ευρώπη, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό (με την ΑΕΚ να έχει αποκλειστεί από τα μέσα Αυγούστου). Αλλά η καλή παρουσία στην Ευρώπη γεννά εύλογο ερώτημα αν επηρεάζει σοβαρά την προσπάθεια στο πρωτάθλημα, κάτι που μοιάζει δεδομένο.

ροντινέι

Είχαμε δει τον Ολυμπιακό μετά το 3-0 επί της Μπράγκα να παίζει με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (0-0) με την ίδια ενδεκάδα και να βγάζει τη μισή ενέργεια απ΄ότι είχε βγάλει στο ευρωπαϊκό παιχνίδι του. Τώρα, μετά το 1-0 στη Μάλμε, ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο να αλλάξει θεαματικά την ενδεκάδα του χθες στην Τρίπολη βάζοντας έξι νέα πρόσωπα. Τι πήρε από αυτά; Οι Στάμενιτς και Μασούρας έγιναν αλλαγή στο ημίχρονο…Ο Γιάρεμτσουκ στο 56’…Οι Κωστούλας, Αποστολόπουλος στο 69’…Κι ο Γκαρθία έμεινε ως το τέλος επειδή επιτρέπονται μόνο πέντε αλλαγές…

Τρεις από αυτούς τους παίκτες είναι μεταγραφές του καλοκαιριού. Με προσφορά, μέχρι τώρα, που αγγίζει το μηδέν. Το ίδιο ισχύει και για τον Γουίλιαν, που μπήκε στο ημίχρονο, για τον Ολιβέϊρα, που έμεινε στον πάγκο, και έστω «στο περίπου» και για τον Βέλντε που έμεινε στην Αθήνα. Για να καταλήξουμε στο ότι η μοναδική μεταγραφή που πραγματικά κάτι δίνει είναι ο Κοστίνια-μεταγραφή όχι του καλοκαιριού, αλλά του περασμένου χειμώνα…

Για το χθεσινό παιχνίδι, αυτό καθ΄ εαυτό: Ο Ολυμπιακός έχοντας τόσο κόσμο του να έχει μετατρέψει το γήπεδο σε ένα μικρό Καραϊσκάκη είχε πραγματικά ένα καλό πρώτο 20λεπτο, με πολλές τελικές κι αρκετές απειλές. Χωρίς γκολ, όμως. Όπως και χωρίς γκολ έμεινε κι ως το τέλος του ημιχρόνου, παρότι συνέχιζε να είχε επικίνδυνες στιγμές, ιδίως όμως από εκτελέσεις κόρνερ των Ρόντινεϊ, Μασούρα και τέσσερις κεφαλιές των Κάρμο, Κοστίνια, Κωστούλα.

κωστούλας

Με σέντερ φορ-φάντασμα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, τον Γιάρεμτσουκ που μόνο έξω από το «κουτί» έκανε δύο καλές κινήσεις, τον πραγματικά πολύ δραστήριο και ενεργητικό Κωστούλα να μην μπορεί ακόμη να βρει δίκτυα (πολύ κακό τελείωμα σε ένα σουτ) και τον επίσης κινητικό Μασούρα (μάλλον κακώς έγινε αλλαγή) να μην μπορεί να σκοράρει από κοντά, ούτε κοντρολάροντας με το χέρι (φάουλ), ούτε από θέση οφσάιντ (δοκάρι), ο Ολυμπιακός είχε ως πιο απειλητικό παίκτη τον Κοστίνια! Ο Πορτογάλος δεν έκανε τις καλύτερες κεφαλιές είτε στη σέντρα του Κωστούλα, είτε στο κόρνερ του Μασούρα, ενώ και μία φορά που βρέθηκε σε θέση μέσα δεξιά αστόχησε-είχε κι επιλογή να γυρίσει την μπάλα.

Όταν ψάχνεις να βάλεις γκολ με το νυν δεξί σου μπακ, άντε και με τον πρώην δεξί σου μπακ, τον Ρόντινεϊ, που κι αυτός δεν είχε καλά τελειώματα, δεν είναι εύκολο να πετύχεις. Ο δε Ολυμπιακός όχι μόνο δεν σκόραρε, αλλά έφαγε ο ίδιος γκολ από κόρνερ του Αστέρα, λόγω κακής οργάνωσης της άμυνας του, αφού με την επιλογή να μένουν μπροστά για να βγουν σε αντεπίθεση οι Ρόντινεί και Μασούρας, ο Ρετζίς έμενε παντελώς ανενόχλητος έξω από την περιοχή του Τζολάκη στις εκτελέσεις των κόρνερ! Έτσι σούταρε παίρνοντας την απόκρουση με κεφαλιά του Στάμενιτς και η κακιά ώρα έφερε το γκολ με την παρεμβολή του Γιαμπλόνσκι.

Ο Κάρμο στην συγκεκριμένη φάση έκανε δύο κρίσιμα λάθη μαζί! Και κόλλησε πίσω, ενώ οι συμπαίκτες του είχαν βγει για οφσάιντ, αλλά και δεν πήγε καν να εμποδίσει τον Γιαμπλόνσκι, να πάει πρώτος στην μπάλα η, έστω να του βάλει μία κόντρα. Η υπερπροσπάθεια στη Σουηδία ατυχώς άφησε αποτυπώματα ακόμη και στους στόπερ του Ολυμπιακού, που κι αυτοί δεν ήταν σε καλή μέρα. Ο Ρέτσος σε χαμηλές στροφές κι ο Κάρμο, που είχε περισσότερες δυνάμεις και καθάρισε κάποιες στιγμές πίσω, αφενός μεν έχασε τις ευκαιρίες μπροστά (τουλάχιστον τη μία κεφαλιά, έπρεπε να την κάνει πιο καλά), αφετέρου δε δεν έπαιξε καλή άμυνα στις πιο καλές ευκαιρίες του Αστέρα μπροστά.

asteras_olympiacos

Στο β΄ημίχρονο ο Ολυμπιακός έπαιξε με υπερβολικό ρίσκο, επέτρεψε πέντε αντεπιθέσεις-φωτιά στους γηπεδούχους και το μόνο που άλλαξε επιθετικά ήταν ότι έπαιξε για 40 λεπτά με σέντερ φορ, με την είσοδο του Ελ Κααμπί, που όμως αρχικά ήταν άστοχος (μέχρι που έχασε γκολ τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ ενώ είχε υποδειχθεί οφσάϊντ) και στο τέλος άτυχος με την πραγματικά πολύ καλή κεφαλιά του στο δοκάρι.

Ο Έσε μπαίνοντας στο ημίχρονο το πάλεψε όσο μπορούσε, ενώ η ιδέα να παίξουν μαζί ο…αεικίνητος Γουίλιαν κι ο προερχόμενος από μακρά αποχή Γιαζίτσι ήταν η πιο ατυχής που θα μπορούσα να φανταστώ. Κρίμα, πάντως, για τον Τούρκο με τον τραυματισμό του, να του ευχηθούμε περαστικά.

Άσχετο: Ο Ποντένσε μπήκε για πρώτη φορά στην αποστολή της Αλ Σαμπάμπ για το αποψινό παιχνίδι με την Αλ Ριάντ στο τοπικό ντέρμπι για το Κύπελλο του Βασιλιά. Ο Πορτογάλος ήταν τραυματίας από τη Γουλβς όταν έγινε η μεταγραφή του και όταν ήταν έτοιμος να παίξει πριν 10 ημέρες είχε νέο τραυματισμό στο ίδιο σημείο.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Η εικόνα του Γουίλιαν στο ημίχρονο που αγωνίστηκε χθες παίρνοντας την μπάλα να την δίνει συνεχώς είτε πίσω, είτε παράλληλα, ήταν πραγματικά απογοητευτική. Να είσαι ο Γουίλιαν και να μην απειλείς ποτέ σε ένα ολόκληρο ημίχρονο, να μην βγάζεις μία επικίνδυνη πάσα η, σέντρα, να πατάς περιοχή μία φορά, να μην βοηθάς πίσω και να δίνεις και τρεις φορές την μπάλα στον αντίπαλο.

willian

Σε 45 λεπτά να έχεις στο ενεργητικό σου μία άστοχη κεφαλιά, ένα κερδισμένο φάουλ και δύο κοντινές πασούλες, συγνωμη αλλά πρόκειται για απαράδεκτο απολογισμό. Και πλέον ο Βραζιλιάνος έχει παίξει έξι παιχνίδια, τα τρία από ένα ημίχρονο και τα άλλα τρία παίρνοντας και σε αυτά αρκετό χρόνο. Το μόνο δε που βλέπουμε είναι έναν παίκτη να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

τουιτ

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.