ΠΑΟΚ: «Εφυγε» από τη ζωή ο Τόντσι Γκάμπριτς

ΠΑΟΚ: «Εφυγε» από τη ζωή ο Τόντσι Γκάμπριτς

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο Τόντσι Γκάμπριτς μαζί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς σε ΑΕΚ - ΠΑΟΚ των '90s

bet365

Για δύο χρόνια στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ο Κροάτης τερματοφύλακας υπερασπίστηκε την εστία του ΠΑΟΚ. «Έφυγε» από τη ζωή στα 63 του χρόνια.

Στο πένθος βυθίστηκε η «ασπρόμαυρη» οικογένεια στην είδηση του χαμού του Τόντσι Γκάμπριτς, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις 63 ετών.

Ο Κροάτης τερματοφύλακας υπερασπίστηκε την εστία του ΠΑΟΚ για μια διετία, από το 1991 μέχρι το 1993, με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να στέκεται στην περσινή συνάντησή των ανθρώπων της στο Σπλιτ, πριν από την ευρωπαϊκή αναμέτρηση με τη Χάιντουκ.

Ο Γκάμπριτς ξεκίνησε τη καριέρα του στην Τσέλικ από τη Ζένιτσα, για να συνεχίσει σε Ριέκα, ΠΑΟΚ και Χάιντουκ. Εμφανίστηκε σε περισσότερα από 100 παιχνίδια για τον σύλλογο του Σπλιτ, κερδίζοντας τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη για τη σεζόν 96/97.

Ο εκλιπών ξεχώρισε περισσότερο με τις εμφανίσεις της Χάιντουκ στο Champions League, όταν ήταν ο καλύτερος παίκτης σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Τελείωσε την καριέρα του το 1999 και κάτω από τα δοκάρια της Χάιντουκ τον διαδέχθηκε ο Στιπέ Πλετικόσα.

 

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τη θλίψη της για τον χαμό του Τόντσι Γκάμπριτς που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας μας από το 1991 ως το 1993.

Ήταν μεγάλη η χαρά μας που τον συναντήσαμε πέρυσι στο Σπλιτ και μας καλωσόρισε σε άψογα ελληνικά, με ένα πλατύ χαμόγελο όταν εξιστορούσε τη θητεία του στον ΠΑΟΚ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του…».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα